aithilenio Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2012 Τις οριζόντιες σωλήνες δεν τις πετάς έτσι μέσα σε έναν σωλήνα....Αυτές τις στηρίζεις με στηρίγματα.
terry Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2012 (edited) Εγω θα ξαναπω οτι ο υδραυλικος μπορει να μπει μετα το σοβατζη. Ας κανει ο σοβατζης 2 μερεμετια μετα. Δεν υπαρχει περιπτωση να τραυματισει κανεις τις σωληνωσεις. Στα ζεστα νερα ΠΑΝΤΑ μονωση. Edited Απρίλιος 28 , 2012 by terry
aithilenio Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2012 Εγω θα ξαναπω οτι ο υδταυλικος μπορει να μπει μετα το σοβατζη. Συμφωνώ απόλυτα...
terry Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2012 Οι πολυστρωματικες ειναι ευκαμπτες οπως οι PE? Απαιτουν ειδικο εξοπλισμο για κοψιμο, συνδεση κτλ??
FouksMechMech Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2012 (edited) ..... Τις κατακόρυφες είπα......... Μα είναι δυνατόν να βάλεις τις οριζόντιες στο πάτωμα σε σωλήνα Φ100> Και μετά πόσο υπόστρωμα θα χρειαστεί???? Τις κατακόρυφες έλεγα..... Edited Απρίλιος 28 , 2012 by FouksMechMech
aithilenio Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2012 (edited) Τις κατακόρυφες έλεγα..... Και εγώ αυτές εννοούσα.... Λάθος έγραψα οριζόντιες. Οι πολυστρωματικες ειναι ευκαμπτες οπως οι PE? Απαιτουν ειδικο εξοπλισμο για κοψιμο, συνδεση κτλ?? Οι πολυστρωματικές σωλήνες βασίζονται στο πολυαιθυλένιο.... συνήθως δικτυωμένο. Απλά έχουν ακόμα μία στρώση αλουμινίου που τις κάνει πιο ανθεκτικές και μπορείς να δώσεις σχήμα και να παραμείνει σε αυτή την θέση... Το αλουμίνιο παίζει και τον ρόλο και του φράγματος οξυγόνου ενώ τα απλά πολυαιθυλένια δεν έχουν φράγμα είτε τα λίγο πιο ακριβα δικτιωμένα έχουν για φράγμα ένα λεπτό φιλμ κάτι σαν ζελατίνας . Ξέρει κανείς το λ του κλασσικού μαύρου armaflex και το λ της "μπιμπικωτής" μόνωσης που χρησιμοποιούν στη χαλκοσωλήνα οι ψυκτικοί για A/C ή σε πολυστρωματική για FC ? Θερμική αγωγιμότητα Καθώς ο αέρας (κλειστές κυψέλες) & τα ελαστομερή υλικά είναι κακοί αγωγοί της θερμότητας, τα προϊόντα ISOPIPE TC μειώνουν σημαντικά τη μεταφορά θερμότητας μέσω της μόνωσης. • λ = 0,035W/mK στους 0oC • λ = 0,036W/mK στους 10oC • λ = 0,037W/mK στους 20oC • λ = 0,040W/mK στους 40oC Οσο για τον χαλκό τα ίδια είναι περίπου δες εδώ. http://www.halcor.gr...urtherm-copper/ Edited Απρίλιος 28 , 2012 by terry
terry Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2012 Συμφωνα με την αντιστοιχη ΤΟΤΕΕ του ΚΕΝΑΚ τα παχη υπολογιζονται με λ=0.04
MechanicSilk Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2012 Σε ευχαριστώ για την τόσο αναλυτική απάντηση. Τελικά κατέληξα να κάνω 2 ξεχωριστές μελέτες και να αφήσω τον ιδιοκτήτη να αποφασίσει ποια θέλει. Το Ζ.Ν.Χ. το σύνδεσα σε σειρά κολλεκτέρ με κολλεκτέρ. Για το κρύο κάθε κολλεκτέρ παίρνει από την κεντρική παροχή βόλευε κιόλας. Στο Ζ.Ν.Χ. έβαλα ανακυκλοφορία με μπουτόν (το θεωρώ πιο πρακτικό - εύκολο κάνω λάθος?) διότι το λουτρό του υπογείου και η κουζίνα είναι αρκετά μακριά και δεν συμφέρει να πετάει 20 +++ λίτρα νερό κάθε φορά που θέλει κάποιος να κάνει μπάνιο ή να πλύνει πιάτα. Για το κολλεκτέρ κάτω από τον νιπτήρα από την φωτογραφία μάλλον θα αλλάξω γνώμη. Στο μικρό μπανιο με 1μ μήκος έπιπλο στην καλύτερη νομίζω δεν καλύπτεται τελικά όλο, οπότε μισή δουλειά. Βολεύει να το κρύψω σε ντουλάπα? Έχω δει θέρμανσης να κρύβουν σε ντουλάπα από εκεί και η ιδέα.
terry Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2012 (edited) Στο Ζ.Ν.Χ. έβαλα ανακυκλοφορία με μπουτόν (το θεωρώ πιο πρακτικό - εύκολο κάνω λάθος?) διότι το λουτρό του υπογείου και η κουζίνα είναι αρκετά μακριά και δεν συμφέρει να πετάει 20 +++ λίτρα νερό κάθε φορά που θέλει κάποιος να κάνει μπάνιο ή να πλύνει πιάτα. Για να πετας 20 λιτρα πρεπει να εχεις μηκος σωληνας πανω απο 100 μετρα (για DN13 διατομη) Edited Απρίλιος 29 , 2012 by terry
MechanicSilk Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2012 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2012 Για να πετας 20λιτρα πρεπει να εχεις μηκος σωληνας πανω απο 100 μετρα (για DN13 διατομη) Εμπειρικά το έχω επιβεβαιώσει στο σπίτι μου. Έχω ηλιακό στην κεραμοσκεπή, για να πάρω ζεστό νερό στο μπάνιο μου που είναι τοποθετημένος στην απέναντι μεριά του σπιτιού, περίπου 16-20 μέτρα όταν ανοίγω την βρύση στο τέρμα ζεστό γεμίζω πάνω από την μέση μια μεγάλη στρογγυλή λεκάνη από αυτές που χρησιμοποιούμε οι νοικοκυρές για να πλένουμε ρούχα, δηλαδή πάνω από 10 λίτρα. Υποθέτω λοιπόν ότι για μια απόσταση 33 μέτρων θέλω 20 λίτρα. Διατομή έχω δείξει DN15.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα