Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοποθέτηση καγκέλου σε πέτρινο τοίχο


Highlander

Recommended Posts

Φτιάχνω ένα τοίχο πέτρινο 40 εκ. και θέλω να τοποθετήσω το κάγκελο απάνω επιτόπου χωρίς σενάζ. Θα έχω πρόβλημα?........το κάγκελο αλλού θα τρυπάει πέτρα και αλλού αρμό, μπαίνει με μια φλαντζούλα 10χ10 και 4 μπουλόνια.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι κι αλλιώς θα μπει πέτρινο καπάκι φαντάζομαι. Οπότε θα ήταν δυνατόν να γίνει ένα "έγχυτο" σενάζ, ανάμεσα στις τελευταίες πέτρες των παρειών, ωπλισμένο όσο γίνεται, να βιδωθούν πάνω του οι 10x10 λαπάτσες με τους στύλους τους και μετά να τοποθετηθεί το καπάκι το οποίο θα τις κρύψει. Καλή αντισκωριακή προστασία χρειάζεται (ενδεχομένως γαλβάνισμα).

Link to comment
Share on other sites

- Προκειμένου περί λιθοδομής, ξέχνα την "πλακίτσα" και πάκτωσε τον ίδιο τον ορθοστάτη στην μάζα της τοιχοποιίας με ισχυρό κονίαμα (πολύ ισχυρό -> μικρό πορώδες, για προστασία από οξείδωση).

 

- Αφού δεν θέλεις σενάζ, πρόσεξε ο τρόπος διαμόρφωσης της στέψης που θα διαλέξεις να μην επιτρέπει την διείσδυση ομβρίων...

Link to comment
Share on other sites

ασε να μην βαλεις και ειδική ρυτινη αλλα συμφωνω με τον AlexisPap. Το γαλβανισμα εκτος και εαν γινει πολυ σωστα με σκληρο υλικο και 300 μικρα θα πεθάνει σε 5-10 χρονια.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν θα γίνει καπάκι, πάντως δεν έχω δώσει τέτοιες οδηγίες του συνεργείου. Ωραίες οι ιδέες σας αλλά δεν ξέρω κατα πόσον είναι ευκολο να υλοποιηθούν. Το συνεργείο τρέχει και επίσης κοιτάμε το κόστος να είναι όσο πιο χαμηλό γίνεται. Τέλος πάντων, ευχαριστώ και στο επανακούειν.

Link to comment
Share on other sites

Ok, η άλλη λύση είναι να καλέσεις μια εταιρια που εμπορευετε αγκύρια (Hilti, Fischer, κτλ) και να τους ρωτησεις για να σου δωσουν την κατάλληλη λύση.

 

 

 

edit: δεν πιστευω να θεωτηθει διαφημιση το παραπάνω? Ειπα παραπανω απο μια εταιρια που έχει αγκυρια.

Link to comment
Share on other sites

Στην Τήνο έχουμε πρόβλημα με τις "αδέσποτες" γίδες που σαλτάρουν πάνω απ τις (πέτρινες) μάντρες και καταστρέφουν τα πάντα.

 

Για να τις κρατήσουμε μακριά στερεώνουμε πλέγμα ή/και ελαιόπανο όρθιο στη στέψη της μάντρας σε συνολικό ύψος 2μ. Για να εξασφαλίσουμε τους ορθοστάτες (ανά 2-3 μ), στη φάση κατασκευής της μάντρας ενσωματώνουμε μικρή σωλήνα PVC όρθια στη μέση του πάχους και ύψους όσο ο τοιχος+κάτι.

 

Όταν έρθει η ώρα να τους στερεώσουμε, τοποθετούμε το σίδερο μέσα και χύνουμε γύρω του κονίαμα, χτυπώντας ελαφρά το σίδερο για συμπύκνωση.

Link to comment
Share on other sites

Κρυμμενο σεναζ 0.2*02μ και ντυσιμο με πετρα..Οι ορθοστατες θα μπουν πριν πεσει το σεναζ 'η πριν στερεοποιηθει το μπετο...

 

Αν κανεις φωλια με τις πετρες και μετα ριξεις το σεναζ γλιτωνεις το καλουπι..

 

Μιλαμε οτι με ενα καροτσι μπετο ριχνεις 2-3μ μηκους...ΑΣΤΕΙΟ το κοστος..

Link to comment
Share on other sites

χμμμμμμμμ...δεν είναι τόσο απλό.

Ωραία η ιδέα με το σενάζ που θα επενδυθεί με καπάκι πέτρας αλλά δεν ξέρω αν το λατομείο έχει τέτοιες πέτρες. Εμείς τον χτίζουμε τον τοίχο με κοτρώνες για να καταλάβετε, τέλος πάντων θα μιλήσω με τα μαστόρια και βλέπουμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.