jtsep Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2010 Καλημέρα συνάδελφοι θα ήθελα την βοήθειά σας. Μεζονέτα 120m2 (60,0 m2 ο όροφος) σε 5-όροφη οικοδομή η οποία καταλαμβάνει τους 2 τελευταίους ορόφους, με συνολικά θερμικές απώλειες περίπου = 40.000 kcal/h στην οποία θα χρησιμοποιηθεί ενδοδαπέδια θέρμανση, πόσα περίπου KW θα είναι η ισχύς του λέβητα ? ο καυστήρας και τι κυκλοφορητή να βάλω ? (πρόκειται για ιδιοκτησία μου στην οποία έχω κάποιες διαφορές με τον εργολάβο) Ευχαριστώ.
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2010 Σαν καλός πολιτικός μηχανικός, να δώσω και μία απάντηση Η/Μ... Λοιπόν, στο σπίτι μου (μεζονέτα) θερμαίνω 150m² με έναν buderus 28kW και με καυστήρα που "φοράει" το μικρότερο μπέκ (νομίζω 0,5gal/h). Τα 40.000kCal/h που λες ακούνται υπερβολικά πολά. Ούτως ή άλλως η μέση νορμάλ υποδαπέδια έχει απόδωση περίπου 100W/m², που σημαίνει ότι στην περίπτωσή σου θα είναι κάπου στις 12kW ή 10.300kCal...
jtsep Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2010 Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου. Λέβητα kiturami βάζει ο εργολάβος για αυτό ρωτάω. Από προσπέκτους βλέπω ότι η μέγιστη ισχύς στους λέβητες αυτούς φτάνει τα 30 kw. Καλύτερα από εμπειρία και για μένα λέω να βάλω λέβητα με ξεχωριστό boiler κ.τ.λ. για καλύτερο έλεγχο και όχι kityrami. Τί λέτε για αυτό?
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2010 Ντέν ξέρει καρντιά μου, εγκώ πολιτικό μηκανικό... Αλλά αφού είναι δικό σου σπίτι, και αφού και το πετρέλειο παίρνει την ανηφόρα, βάλε ένα λέβητα χαμηλών θερμοκρασιών, μήπως γλιτώσεις από την τρίοδη και αυξησεις λίγο (ή και πολύ) και την απόδωση. Όσο για το μπόιλερ, το μόνο που ξέρω είναι ότι η αποθήκη ζεστού νερού είναι ωραίο πράγμα όταν κανεις μπάνιο (επίσης αναγκαιοτατο αν δουλέψεις με χαμηλές θερμοκρασίες). Όλα αυτά τα λέω από προσωπική πείρα, είπαμε δεν είμαι Η/Μ. Πάντως εγώ και την τρίοδη την γλύτωσα, και απόδωση καλή έχω, και ζεστό νερό βγάζω παρά την χαμηλή θερμοκρασία (προσαγωγή 50°C)...
xpro Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2010 Αφού είναι δικό σου διαμέρισμα γιατί να βάλεις λέβητα / καυστήρα και δεν βάζεις αερόψυκτη αντλία θερμότητας ? Έτσι θα επιτύχεις και ενδοδαπέδια θέρμανση και δροσισμό. Επίσης θα μπορούσες να έχεις και ζεστό νερό χρήσης. Στην αγορά υπάρχουν σοβαρά συστήματα και εταιρίες που διαθέτουν τέτοιον εξοπλισμό. Σημειώνω επίσης τα εξής : Α. Τα 40.000kCal είναι τεράστιο νούμερο. Β. Η ενδοδαπέδια μπορει να αποδώσει περί τα 80 με 100 w/m2 ώς ανέφερε και ο συνάδελφος. Με χαμηλές θερμοκρασίες προσαγωγής / επιστροφής (πχ 35/30C) κατ' επέκταση με σοβαρή οικονομία σε κύκλο θέρμανσης αλλά και σε κύκλο δροσισμού.
alej Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2010 Πρώτα υπολογίζουμε τις απώλειες και μετά επιλέγουμε τρόπο αντιμετώπισης, είδος ενέργειας και τα λοιπά.
woody Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2010 Αν βάλεις λέβητα θα πρέπει να τοποθετήσεις και σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας για να μην υπερβαίνει η θερμοκρασία εντός των σωλήνων της υποδαπέδιας τις τιμές της μελέτης. Επειδή η θερμοκρασία προσαγωγής (και άρα και επιστροφής) είναι χαμηλή έχει διαπηστωθεί πως υπάρχει φθορά στο σώμα των λεβητών. Επέλεξε κάποιο σύστημα που έχει σχεδιαστεί για χαμηλές θερμοκρασίες π.χ όπως ηλεκτικοί λέβητες ή όπως είπε ο συνάδελφος μια αντλία θερμότητας αέρος νερού (έχουν την δυνατότητα παραγωγής κ ζεστού νερού)
jtsep Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19 , 2010 Από έρευνα αγοράς που έκανα νομίζω ότι το σύστημα αντλίας θερμότητας αέρος νερού δεν συμφέρει οικονομικά. Για το λόγο αυτό και στράφηκα προς τους απλούς λέβητες (χυτοσιδηρούς θα έλεγα) με εξωτερικό boiler διπλής ενεργείας, με σύνδεση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα που θα μου προσφέρει ζεστό νερό κυρίως το καλοκαίρι. Ο αριθμός απωλειών που έγραψα δεν έχει υπολογιστή για ενδοδαπέδια θέρμανση. Απλός επειδή έκανα τα Η/Μ για την έκδοση Ο.Α. χρησιμοποίησα υπολογισμούς για σύστημα με απλούς λέβητες. Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για το σύστημα που λέω να χρησιμοποιήσω αλλά αν μπορείτε να μου πείτε και εσείς πόσο περίπου κοστολογείται το σύστημα αντλίας θερμότητας αέρος νερού. Σας ευχαριστώ για τος απόψεις σας.
woody Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 , 2010 Αν οι απώλειες είναι 40.000 kcal/h μια αντλία θερμότητας αέρος νερού φτάνει και τα 8.500 ευρώ (ανάλογα τον κατασκευαστή). Σίγουρα όμως λόγω οικονομίας κατανάλωσης και ότι πλέον όλες έχουν εγκατεστημένο πάνω τους το ψυχροστάσιο (κυκλοφορητή με μεγάλο μανομετρικό, δοχείο διαστολής, δοχείο αδράνειας, desuperheater για ζεστό νερό χρήσης) αξίζει.Θα έχεις και δροσισμό το καλοκαίρι. Θα χρησιμοποιούσα εγώ το σύστημα που λες αν δεν ήθελα δροσισμό το καλοκαίρι. Σιγουρέψου όμως για την καταλληλότητα του λέβητα (δηλαδή αν αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες νερού) είναι πολύ συμαντικό.
CostasV Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 , 2010 [εκτός θέματος] Τι εννοούμε δροσισμό; Κάτι καλύτερο από ανεμιστήρα αλλά όχι τόσο καλό όσο η ψύξη από κλιματιστική μονάδα; Η χρήση αδόκιμων όρων (δροσισμός, ενεργειακά τζάμια, κτλ) δεν βοηθά κανένα. Σπούδασε κανείς σε κάποια σχολή "δροσισμό"; [/εκτός θέματος]
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα