Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πραγματικά εντυπωσιακό. Δολίνες έχουμε και στην Ελλάδα (κάπου νότια από τα Καλάβρυτα) αλλά φυσικά καμία σχέση με αυτά... Στην σύγκριση οι Ελληνικές μοιάζουν με λακουβίτσες... Άσε που είναι σε βραχώδες έδαφος και δεν κάνουν κανονικό πηγάδι.

Αλλά, ρε παιδί, τι πάχος εδαφικής στρώσης έχουν εκεί, και τι βαθμό στερεοποίησης ώστε να στέκεται έτσι; Και βασικά, που είναι ο υδροφόρος ορίζων; Στην εδαφική στρώση ή στον βράχο; Τι καρστικές κοιλότητες έχει που χωράνε τόσο χώμα;

 

Υ.Γ: Το τελευταίο μήπως ήταν έργο υποθεμελίωσης; :)

Δημοσιεύτηκε

Έλα όμως που δεν πρόκειται για δολίνη ή καρστικό και τα συναφή...

 

Να πω την αλήθεια, δεν έχω συναντήσει άρθρα σε τεχνικά περιοδικά, αλλά από τα λίγα που διάβασα στο net, λένε ότι πρόκειται για υδραυλική υποσκαφή...

 

Θυμάσε ένα thread που έλεγαν για σπάσιμο αγωγού της ΕΥΔΑΠ και τι μπορεί να προκαλέσει;;;

 

1. Tι πάχος εδαφικής στρώσης έχουν εκεί; --> Περί τα 600 μέτρα από ότι λένε...

 

2. Tι βαθμό στερεοποίησης ώστε να στέκεται έτσι; --> Δεν παίζει ο όρος στερεοποίηση...Μάλλον στέκεται λόγω σιμεντοποίησης του υλικού. Πάντως βλέπεις ότι από μόνο του πήρε το πιο ευσταθές σχήμα...κυλινδρικό

 

3. Που είναι ο υδροφόρος ορίζων; Στην εδαφική στρώση ή στον βράχο; --> βλέπε 1.

 

5. Τι καρστικές κοιλότητες έχει που χωράνε τόσο χώμα; --> Δεν έχει καρστικές κοιλότητες...

Δημοσιεύτηκε
Έλα όμως που δεν πρόκειται για δολίνη ή καρστικό και τα συναφή...

 

5. Τι καρστικές κοιλότητες έχει που χωράνε τόσο χώμα; --> Δεν έχει καρστικές κοιλότητες...

 

Και που πήγε τόσο χώμα;:shock: Αφού δεν είναι καρστικό, τι είναι τότε;

 

Υ.Γ: "Τσιμεντοποίηση" = "Διαγένεση";;;

Δημοσιεύτηκε

Σκέψου να σπάσει ο σωλήνας της ΕΥΔΑΠ, που είναι χωμένος στο -2...

 

Το νερό ενδέχεται να μην φανεί στην επιφάνεια, αλλά μέσω του εδάφους είτε φτάνει στον υδροφόρο ορίζοντα είτε εμφανίζεται κάτι χιλιόμετρα πιο κάτω...

 

Στη διαδρομή, παίρνει μαζί του και κόκκους εδάφους, κυρίως λεπτόκοκκα. Αν πας εκεί που "βγαίνει" το νερό θα δεις ότι είναι λασπωμένο, βρώμικο. Το υλικό που έφυγε δηλαδή δεν αναπληρώνεται...μένει κούφιο.

 

Αυτό φυσικά δεν γίνεται σε όλα τα εδάφη...πρέπει να πέσεις στην περίπτωση...

 

Υ.Γ.

Πολλές φορές βρίσκεις εδάφη σιμεντοποιημένα. Στα δικά σου..., όταν ανακατεύεις τσιμέντο με αδρανή και νερό παίρνεις μπετό...Στη φύση το υλικό σιμεντοποίησης είναι συνήθως (όχι πάντα) ασβεστιτικής σύστασης. Πάρε ένα ποταμίσιο αμμοχάλικο...σκέψου το νερό να ρέει στους πόρους και να μεταφέρει ασβεστιτικά...αυτά κάθονται και ουσιαστικά συγκολούν τους κόκκους...έτσι παίρνεις το σιμεντοποιημένο αμμοχάλικο. Η σιμεντοποίηση είναι η μόνη που μπορεί να προσδώσει πραγματική ΣΥΝΟΧΗ στο έδαφος. Όταν μιλάς για διαγένεση, βραχοποίηση κτλ πάει αλλού το πράγμα (υψηλές θερμοκρασίες, πιέσεις κτλ)

Δημοσιεύτηκε

Οι ρφωτογραφίες αυτές, είναι απόδειξη οτι όσα λέει ο Λιακόπουλος είναι μπαρούφες: Ο Αλέξανδρος ΔΕΝ έκανε καλή δουλειά και ΔΕΝ έκλεισε καλά τις πύλες της Κοίλης Γης!

 

και για να σοβαρευτούμε λίγο, πρόκειται για το φαινόμενο σχηματισμού των λεγόμενων cenotes οι οποίες είναι πολύ διαδεδομένες στην περιοχή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.