Μετάβαση στο περιεχόμενο

To ΤΕΕ ζητά την παρέμβαση της πολιτείας για παρανομίες σε παράκτια ζώνη


VVT

Recommended Posts

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα του δημάρχου Ελληνικού, κ. Χρήστου Κορτζίδη, του δημοτικού συμβουλίου και των δημοτών, για το δικαίωμα της ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης και χρήσης του αιγιαλού και της παραλίας από όλους τους πολίτες κατ΄ ισομοιρία, εξέφρασε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ).

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΤΕΕ, ο δήμαρχος Ελληνικού, Χρήστος Κορτζίδης, βρίσκεται, για δεύτερη φορά, σε απεργία πείνας, που ξεκίνησε στις 29 Απριλίου, διαμαρτυρόμενος για την παραβίαση του Συντάγματος και της νομιμότητας στην παραλιακή ζώνη του δήμου Ελληνικού σε συνδυασμό με την κατάργηση του δήμου από τον "Καλλικράτη". Στις 14 Μαΐου, το ΤΕΕ είχε εκφράσει την ελπίδα, με αφορμή την κατεδάφιση του καμένου κέντρου "Φαντασία", η πράξη αυτή να είναι η αρχή της πραγματικής απόδοσης του παράκτιου μητροπολιτικού χώρου στους πολίτες.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η σημερινή εικόνα της παραλίας του Αγίου Κοσμά έχει, ως εξής: Στο βόρειο τμήμα της παράκτιας ζώνης, όπου βρισκόταν η "Φαντασία", υπάρχουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, οι εγκαταστάσεις διαφόρων ομοσπονδιών και συλλόγων, το κέντρο διασκέδασης "Ακρωτήρι", εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών, κέντρο εκπαίδευσης και εγκαταστάσεις του Λιμενικού Σώματος, με κάθε μία χρήση να έχει δική της περίφραξη μέχρι την ακτή. Παρεμβάλλεται η ελεύθερη ακτή κολύμβησης του δήμου Ελληνικού, της οποίας η διαχείριση, όμως, δεν έχει δοθεί στο δήμο, με αποτέλεσμα να στερείται στοιχειώδεις υποδομές, όπως νερό, ρεύμα, τουαλέτες, καμπίνες κλπ, ενώ τα Σαββατοκύριακα συγκεντρώνει πάνω από 3000 λουόμενους την ημέρα. Δίπλα από την ελεύθερη ακτή, βρίσκονται τρία νυχτερινά κέντρα (Wynn, Las Vegas, πρώην Γαλάζιο), τα οποία στερούνται άδειας λειτουργίας, η πίστα καρτ, επίσης, χωρίς άδεια λειτουργίας και ένας παιδότοπος. Στο νότιο τμήμα της παράκτιας ζώνης βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας, όπου, με εξαίρεση ένα μικρό κομμάτι στο βόρειο όριό του, ο χώρος είναι κλειστός για το κοινό, με περιφράξεις που εκτείνονται από την Ποσειδώνος μέχρι τη θάλασσα.

 

Με βάση το Προεδρικό Διάταγμα 254Δ/04 όλες οι χρήσεις, που εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στην ακτή, έπρεπε να έχουν απομακρυνθεί.

 

Το ΤΕΕ στην ανακοίνωσή του εκφράζει την πεποίθησή του ότι θα πρέπει η πολιτεία να παρέμβει άμεσα με τη σφράγιση των νυχτερινών κέντρων και της πίστας Cart, την απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών και την απόδοση της διαχείρισης της ελεύθερης πλαζ και της παραλίας στο δήμο Ελληνικού.

 

 

Πηγή:express

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.