Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας. Χρειάζεται να κανω μια μελετη για ενα υφισταμενο ξενοδοχειο (π.δ 71/88 ) μεσα στο οποιο σε ανεξαρτητο πυροδιαμερισμα βρισκεται ενα εστιατοριο (χώρος τραπεζοκαθισματων και χώρος μαγειρειων). Ο χωρος τον μαγειρείων χωρίζεται πυραντοχα απο το χωρο τραπεζοκαθισματων. Για τον υπολογισμο του θεωρητικου πληθυσμου του εστιατοριου χρησιμοποιω την 3/81 και σαν εμβαδο χρησιμοποιω το εμβαδο του χωρου των τραπεζοκαθισματων. Για τον υπολογισμο του πληθυσμου του ξενοδοχειου, λαμβανω υποψη μου και το εμβαδο του χωρου των μαγειρείων ή αυτο το εμβαδο δεν το χρησιμοποιω καθολου? Ευχαριστω εκ των προτερων.

 

Μηχανολογος Μηχανικος

Δημοσιεύτηκε

Εφ΄όσον υπολογίζεις το θεωρητικό πληθυσμό του εστιατορίου ξεχωριστά, δεν θα υπολογίσεις το εμβαδό του εστιατορίου ξανά για να βγάλεις το θ.π. του ξενοδοχείου. Απλώς μετά θα προσθέσεις όσους θ.π. προέκυψαν στην μελέτη σου για να βγάλεις ένα συνολικό θ.π. κτιρίου.

  • 3 years later...
Δημοσιεύτηκε (edited)

εστω νεο ξενοδοχειο. νομιμοποιει τωρα το εστιατοριο του και θελει ενεργητικη. μπορουμε να κανουμε μελετη μονο για το εστιατοριο του ή πρεπει να είναι συνολική; επισης να σημειωσω οτι το εστιατοριο ειναι σε αλλον οροφο απο την κουζινα. επηρεαζει καπως;

 

και κατι συμπληρωματικο και γενικο. αν έχω θ.π <50 ατομων αλλα εχω μονιμα συστηματα. τοτε καταθετω μονο τεχνικη περιγραφη προς εγκριση;;

Edited by peratis
Δημοσιεύτηκε

1) για πληθυσμό σε ξενοδοχείο προσθέτουμε τον πλυθυσμό κάθε χώρου ξεχωριστά πχ. αίθουσα τραπεζοκαθισμάτων + μπάρ + υποδοχή + δωμάτια

πάντα με τους ανάλογους συντελεστές τους

 

2) αν η κουζίνα διαθέτει ΣΤΕ, τότε κάνουμε τεχν. περιγραφή για το ΣΤΕ και αν έχει και υγραέρια, επίσης τεχν. περιγραφή για τα υγραέρια

 

3) αν στο ξενοδοχείο δεν έχει αλλάξει τίποτα και θέλουμε να κάνουμε προσθήκη - διόρθωση σε κάποιον άλλο χώρο πχ κουζίνα - τραπεζοκαθίσματα κλπ

δείχνουμε την αλλαγή αυτή σε νέες κατόψεις με νέα ενεργητική και είμαστε οκ

 

4) βέβαια, αν επηρεάζει σημαντικά το συνολικό αριθμό των ατόμων του ξενοδοχείου θα πρέπει να κάνεις και νέα μελέτη συνολικά

 

5) πάντως αν ήμουν εγώ θα έκανα νέα μελέτη ολικά ξανά. για να υπάρχουν καινούριες κατόψεις και μέτρα παντού και γενικά να το παρουσιάσω συνολικά σε νέο φάκελο ολοκληρωμένο

 

6) κάθε χώρος βοηθητικός δεν λαμβάνεται υπόψη στον πληθυσμό πχ. κουζίνα - αποθήκη τροφίμων - τουαλέτες - κλπ

  • Upvote 1
  • 3 years later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

Σε υφισταμενο ξενοδοχειο εχω

Ισογειο(νυν πρωτος οροφος χωρις τακτοποιηση): με εξοδο σε ανοιχτο χωρο                                                                      Ε=200τμ

α οροφος( νυν β οροφος χωρις τακτοποιηση): με εξοδο σε διαφορετικο ανοιχτο χωρο                                                        Ε=200τμ

υπογειο (νυν ισογειο χωρις τακτοποιηση ο οποιος περιλαμβανει αιθουσα πρωινου+παρασκευαστηριο+wc+ντουζιερες): με εξοδο σε διαφορετικο χωρο            Ε=200τμ

το κτιριο ειναι 3οροφο και οι δυο επανω οροφου που στεγαζουν τα διαμερισματα του ξενοδοχειου επικοινωνουν και με εσωτερικη σκαλα

Επειδη εχχω λιγο μπερδευτει  ισως θα μπορουσατε να με βοηθησετε στα εξης:

1)υπολογισμος θεωρητικου πληθυσμου : Αριθμος κλινων α+β οροφου +αριθμος προσωπικου? αρα 32 κλινες+2=34? Ο χωρος της αιθουσας πρωινου? Ειναι εμβαδον - βοηθητικοι χωροι/ 1,1 όπως μου παν στην πυροσβεστικη? μετα αθροιζω τον πληθυσμο τοων δωματιων και της αιθουσας πρωινου και αυτος ειναι ο πληθυσμος μου? 

Ελπιζω πραγματικα να με βοηθησετε να βγαλω ακρη. 

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.