cna Δημοσιεύτηκε May 15, 2008 at 04:41 μμ Δημοσιεύτηκε May 15, 2008 at 04:41 μμ Παραθέτω τμήμα του Κώδικα Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας: "Κώδικας βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας > Μέρος-ΙΙ > Κεφάλαιο-Η > Αρθρον-167 (Αρθ-6 ΠΔ-24/31-5-85) ΚΑΤΟΙΚΙΑ 1. Για την ανέγερση κατοικιών εφαρμόζονται και οι παρακάτω ειδικοί όροι και περιορισμοί όροι δόμησης, επιπλέον των όσων αναφέρονται στο Αρθ-162. α. Στα γήπεδα επιτρέπεται η ανέγερση περισσότερων από μία οικοδομών μετά από γνώμη της ΕΠΑΕ." Ερώτηση: Η ως άνω παράγραφος επιτρέπει την κατασκευή οικοδομών μόνον εάν αυτές είναι σε επαφή ή μπορουν να απέχουν μεταξύ τους;
avgoust Δημοσιεύτηκε May 15, 2008 at 04:56 μμ Δημοσιεύτηκε May 15, 2008 at 04:56 μμ Τα κτιρια μπορουν να απεχουν μεταξυ τους εφοσον δεν απαγορευεται απο ειδικες διαταξεις στην περιοχη. Ομως αν και απο Πολεοδομικης αποψεως επιτρεπεται , υπαρχει πολυ σοβαρο προβλημα μετα , στη μεταβιβαση , καθως στα εκτος σχεδιου απαγορευονται οι συστασεις καθετης ιδιοκτησιας.
cna Δημοσιεύτηκε May 15, 2008 at 05:04 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε May 15, 2008 at 05:04 μμ Ευχαριστώ avgoust
CVENG Δημοσιεύτηκε May 16, 2008 at 08:36 πμ Δημοσιεύτηκε May 16, 2008 at 08:36 πμ Μπορουν να απεχουν τα κτισματα το ενα απο το αλλο εφοσον παρεις την εγγριση της ΕΠΑΕ. Οποτε εφαρμοζεις και την διασπορα. Απλα στα εκτος σχεδιου ακομα και διασπορα να κανεις, π.χ. εχεις 4 κτισματα δεν μπορεις να σηκωσεις μεσοτοιχια για να τα χωρισεις.
Demoiselle Δημοσιεύτηκε June 23, 2008 at 08:05 μμ Δημοσιεύτηκε June 23, 2008 at 08:05 μμ Καλησπέρα, στα εκτός σχεδίου -εντός ζώνης , που γίνεται διάσπαση των όγκων, η μεταξύ των κτιρίων απόσταση πρέπει να είναι Δ, σωστά? Κάπου άκουσα ότι είναι 5μ., αλλά δεν έχω διαβάσει πουθενά κάτι σχετικό. Γνωρίζει κανείς κάτι τέτοιο?
Gregory78 Δημοσιεύτηκε October 17, 2008 at 09:56 πμ Δημοσιεύτηκε October 17, 2008 at 09:56 πμ Φαντάζομαι ότι έγκριση της ΕΠΑΕ παίρνεις με κατάθεση προμελέτης και πριν καταθέσεις κανονικό φάκελλο για έκδοση άδειας οικοδομής....Όντως δε γίνεται σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας στα εκτός σχεδίου. Η μόνη λύση είναι να συναχθεί συμβόλαιο με εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίες και να γίνει και μια άτυπη συμφωνία ως προς τον καθορισμό τον τυπικών ορίων για το χώρο που θα αντιστοιχεί στο κάθε κτίριο. Κάποια λεπτομέρεια υπάρχει ώστε να θεωρούνται τα κτίρια ως ενιαίο αν δεν εγκριθεί από την ΕΠΑΕ. Να ενώνονται τα κτίρια με έναν ημιηπαίθριο χώρο ή έστω έναν τοίχο. Αν ξέρει κάποιος ας μας ενημερώσει.
panos Δημοσιεύτηκε October 17, 2008 at 12:09 μμ Δημοσιεύτηκε October 17, 2008 at 12:09 μμ Επιβεβαιώνω τον προηγούμενο. Στην περιοχή που δουλεύω και επειδή δεν είναι στην πρόθεση του νομοθέτη η διάσπαση των όγκων συνήθως ενώνονται τα κτίρια με κοινό ημιυπαίθριο.
ppetros Δημοσιεύτηκε October 23, 2008 at 06:14 μμ Δημοσιεύτηκε October 23, 2008 at 06:14 μμ Επιβεβαιώνω τον προηγούμενο. Στην περιοχή που δουλεύω και επειδή δεν είναι στην πρόθεση του νομοθέτη η διάσπαση των όγκων συνήθως ενώνονται τα κτίρια με κοινό ημιυπαίθριο. ή με ξύλινη πέργκολα έως και 10 μ. με έγκριση ΕΠΑΕ.
ss_sk Δημοσιεύτηκε October 24, 2008 at 12:09 μμ Δημοσιεύτηκε October 24, 2008 at 12:09 μμ Φαντάζομαι ότι έγκριση της ΕΠΑΕ παίρνεις με κατάθεση προμελέτης και πριν καταθέσεις κανονικό φάκελλο για έκδοση άδειας οικοδομής.... Όχι! Τουλάχιστον στα μέρη μου (δυστυχώς η κάθε περιοχή έχει τις...συνήθειές της). Τα υπό ΕΠΑΕ έγκριση σχέδια πρέπει οπωσδήποτε να έχουν ελεχθεί και εγκριθεί βάσει ΓΟΚ, το οποίο σημαίνει πολεοδομία. Σαφώς και μπορεί να υπάρξει έλεγχος κάποιας προμελέτης αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα ξαναπεράσεις από την ΕΠΑΕ για την τελική έγκριση (φαντάσου το απλό...να σου ακυρώσουν στην πολεοδομία κάτι που ανατρέπει όλη τη σχεδιαστική λογική...τσάμπα θα πάνε οι σφραγίδες της ΕΠΑΕ?)
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα