Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί Πολεοδομίας και Συντελεστή Δόμησης


zavi@tee.gr

Recommended Posts

myri το κομμάτι του δήμου Υμηττού που αναφέρω ακουμπάει στη Λ. Βουλιαγμένης και τα άλλα του Βύρωνα πάνε προς το Παγκράτι .

Καμμία σχέση με το βουνό .

 

Απλά είναι τα μέσα της εποχής ένταξης κάθε περιοχής καθόριζαν τα πάντα .

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Mα το θέμα των ΣΔ γενικά στην Ελλάδα δεν υπακούει σε κάποια λογική .

Είναι και ένα από τα μεγαλύτερα πολεοδομικά προβλήματα της χώρας .

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω με ολα τα παραπανω αλλα μην ξεχνατε κατι ιδιατερα βασικό. Η ελλαδα εχει μια ιστορια φτωχειας. Το 50 ο κοσμος δεν ειχε τουαλετα, θερμανση, κλπ. Αναγκαστικα για να μην γινουν εργατικες κατοικιες (μετρο σε αλλες χωρες) αφου δεν υπηρχαν χρηματα πηγαμε στην ιδιωτικη πρωτοβουλια. Αυτη με την σειρα της ισοπεδωσε καθε νομοθεσια προς οφελος της και με την εμπρακτη ευχη του κρατους (ΣΔ). Το 70-80 με την δυναμωση των ΟΤΑ ειχαμε και ψηφοθηρια. Οταν φτανεις σε αυτη την λογικη δεν θα σωσεις τα βουνα ασε που ιστορικος ητανε θυματα για καλλιεργιες. Μετα βαλε και τον τουρισμό (δηλαδη ο Αστερας της βουλιαγμενης ειναι νομιμος), πολλα του ΕΟΤ. Για 40 και πλεον χρονια εχουμε την οικοδομη να ζει ενα μεγαλο μερος της χωρας. Σημερα εαν αρχισεις να παιζεις ορθολογικα με του ΣΔ θα γινει σκοτωμος. Επι της ουσιας ρωτηστε ποια ειναι η διαδικασια οικισμου εκτος?

Link to comment
Share on other sites

Οι ΣΔ αυξήθηκαν κατά 40 % επί Παττακού το 1968 .

 

Το 1977 ο Στέφανος Μάνος τους μείωσε κατά 10 % και έβαλε όριο ανώτατου ΣΔ το 2,40 .

 

Εκανε 10 χρόνια να ξαναβγεί βουλευτής .8-)

 

Τώρα όσοι έχουν χτίσει και είναι οι πολλοί , ζητάνε να μειωθεί ο ΣΔ γιά τους υπόλοιπους .

 

Δεν μπορούμε να επιτιμήσουμε αυτούς που πρίν 50-60 χρόνια δεν πρόβλεψαν γκαράζ στα ακίνητα .

Ο νόμος όμως περί γκαράζ υπάρχει εδώ και 29 χρόνια και το πρόβλημα συνεχίζει να οξύνεται .

 

Η κατανόηση των προβλημάτων είναι το πρώτο βήμα και αυτό δεν έχει γίνει ακόμα .

Link to comment
Share on other sites

Για ποιά κατανόηση προβλημάτων μιλάς ΒAS?

 

Τα προβλήματα είναι γνωστά.

 

Ο Σ.Δ. είναι πλέον ένα αγαθό προς πώληση προστασίας.Όπως το αιδείο.Όλοι το χρειάζονται,αλλά πρέπει να πληρώσουν μαύρα για να το αποκτήσουν,καθώς αν δεν το πληρώσουν,τότε θα περάσουν δύσκολες ώρες.Και άσπρα ΠΟΤΕ,μόνο μαύρα,να πάνε τα παιδάκια των βουλευτών στα καλύτερα κολλέγια.

 

Στον Πειραιά, φάτσα κάρτα παραλία έκτιζαν το '80 με Σ.Δ. 3.

 

Κ στις νέες Π.Ε. στο ΜΕΝΙΔΙ,κτίζουν με 0,40......!!!!!!!!:lol::lol:

 

Δηλαδή,στις πλούσιες περιοχές δώσε Σ.Δ. στο λαό,στις φτωχές κάντους να λιμοκτονήσουν προκειμένου να αγοράσουν κατοικία........ε,φανταστικέ επιλοχία-υπουργέ?????:lol:Το κακό είναι ότι ελάχιστοι μπορούν να καταλάβουν γιατί γίνονται αυτά,ενώ όλοι βρίζουν τον υπουργό επειδή τους το λένε τα media να το κάνουν.........ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ Κ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!!!!!!ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΝΕ ΟΙ ΘΕΟΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ.........

 

Βέβαια,χωροταξικό δεν υπήρχε μέχρι πρώτινος,τα Ρυθμιστικά αλλάζουν κάθε δεκαετία,έργα υποδομής φτιάχνονται με οικιστικές ανάγκες φασόν copy-paste,τα ακάθαρτα να πάνε στην ψυττάλεια,αλλά τα όμβρια να τα ρίχνουμε στο δρόμο,να φτιαχτεί επίσης κ η Αττική Οδός για να 'χει ο κόσμος κίνητρο να αγοράσει την κούρσα του,οι περιβαλλοντικές μελέτες είναι απλά ένα χαρτί τουαλέτας,πρόβλεψη για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ανάγκες θέσεων στάθμευσης δεν υπάρχουν,με αποτέλεσμα το 1985 να θεωρείται ΧΛΙΔΗ να μένεις στα Πατήσια,η χαρά του νεόπλουτου ''Αθηναίου'' που ξεκίνησε από το χωριό του..........:lol:

 

Τέλος,έχουμε το μηχανικό να είναι ΤΕΛΕΙΩΣ σκοταδιστής κ να πιστεύει ότι το κλείσιμο του ημιυπαίθριου είναι ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,όταν μέχρι το 1997 ούτε που γνώριζαν ''πόσα τ.μ. μπορούν να επιτρέπονται σε κάθε ΟΤΑ'' καθώς κ δεν υπάρχει μέχρι σήμερα ουτε ΜΙΣΟΣ κρατικός νόμος που να περιορίζει τον αριθμό των ανθρώπων που κατοικούν σε ένα κτίριο !!!!!!!:lol:Αν του πεις διαφορετικά,μπορεί κ να σε κάψει ζωντανό,με λατινικές κατάρες να ξεστομίζονται την ώρα που σβήνεις.......Παραδείγματος χάριν,στον Άγιο Παντελεήμωνα ζουν 30-40 πακιστάνια σε 30-40 τετραγωνικα γκαρσονιέρα,κ ο μηχανικός πιστεύει ότι ''είναι περιβαλλοντική καταστροφή'' να μένουν παραπάνω άνθρωποι σε ένα κτίριο,γεγονός που προκαλείται κατά τη φανταστική του γνώμη όταν κλείνει ο ημιυπαίθριος!!!!!:lol::lol:ΤΖΑΜΠΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ,φανταστικοί συνάδελφοι!!!!!!:lol::lol:

Λογικό είναι όμως,αφού το λέει το ΥΠΕΚΑ,έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα..........:lol:

 

Που το ίδιο το Υπουργείο δεν δίστασε να απαλλωτριώσει περιοχές natura κ ραμσαρ,από την άλλη τον ενοχλεί ο Η/Χ κ θέλει κ να εισπράξει κιόλας.........

 

Ξέρετε κάτι?

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΗΛΙΘΙΩΝ.Εγώ,ο άλλος,ο καθένας από εμάς μου φαίνεται σπουδάσαμε για να καταπίνουμε αέρα κοπανιστό κ να λέμε ότι φάγαμε κ καλά!Νταξ,εγώ δε λέω,στ @@ μου για το πώς έχει γίνει η κατάσταση,αυτό που με πνίγει όμως κ μου προκαλεί δύσπνοια κ κρίσεις πανικού κ πόνο στην καρδιά ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΣΩΔΙΑ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ,διότι πλέον ΜΠΟΡΩ Κ ΤΗ ΜΥΡΙΖΩ.Είμαι ρατσιστής της νοημοσύνης,πώς να το κάνουμε.........κ η ηλίθια κοινή γνώμη με κάνει να ζορίζομαι.........ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΝΙΓΟΜΑΙ,ΧΑΝΟΜΑΙ,ΣΒΗΝΩ...........

 

Μου φαίνεται θα το ρίξω στον Μπουκόφσκι.

Link to comment
Share on other sites

Ζαβι , απολαυστικός ώς συνήθως 8-)

 

Ακριβώς αυτό λέω και εγώ , ΣΔ λες και τους έχουν βγάλει στο μπαρμπούτι , ασόδυο , τριόδυο , ντόρτια .

 

Χωρίς καμμία λογική μόνο με πολιτικές αποφάσεις .

 

Η ιδανική μαμμή της αυθαιρεσίας .

Link to comment
Share on other sites

:lol:

 

BAS,έλα να κάνουμε μεταξύ μας κ μόνοι μας μια πολεοδομική μελέτη στο Λαύριο:

 

Τί συντελεστή λες να δώσουμε?Εγώ λέω 0,20,εσύ λες 5,00.

 

Για να μην τσακωνόμαστε,εγώ λέω να φτιάξουμε ένα απίστευτο μαθηματικό τύπο,αντίστοιχο με αυτόν που βγαίνουν οι αμοιβές μηχανικών,έτσι ώστε κανένας να μην μπορεί να μας πεί αμόρφωτους......ΤΙ ΛΕΣ?

 

Βάλε κ νεπέρειους λογάριθμους μέσα,βάλε κ οκταπλά ολοκληρώματα κ να δεις αν θα σου έρθει καμιά γιαγιά να σου γκρινιάξει για το χωράφι της......θα λέει ''αυτοί είναι επιστήηηηημονες,δίκιο έχουν,το χωράφι μου έπρεπε να έχει 0,05 Σ.Δ,αφού τόσο βγαίνει από το μαθηματικό τύπο που είπαν οι άγιοι zavi κ BAS.''

 

Τί είπες????

 

Στη Λαυρεωτική υπάρχει οικιστικός έλεγχος?????

 

Ε,δεν πειράζει,θα λαδώσουμε τους συμβούλους της Μπιρμπίλη να την πείσουν την καημενούλα να βγάλει καμιά εγκύκλιο που να λέει ''κόψτε όσα δέντρα χρειάζονται,γιατί μας κρύβουν τον ήλίο''........

 

Πού κολλήσαμε????Στο Γ.Π.Σ???????Ε, δεν πειράζει,θα εκδόσουμε τότε νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο που θα προβλέπει νέες ανάγκες,άρα κ αναθεώρηση του ΓΠΣ.(το σούπερ φανταστικό νέο ρυθμιστικό ξεκίνησε από σήμερα να παρουσιάζεται,άρα μου μυρίζει εντάξεις στη Λαυρεωτική,εγώ θα είμαι στην παρουσίασή του στις 25 Ιουνίου στις Αχαρνές.Για όποιον ενδιαφέρεται για την περιοδεία αυτού του τσίρκου,ας ψάξει στο google να δει το πρόγραμμα της τουρνέ της συμφοράς)

 

Φτιάχνουμε κ το Μπουγιουρντί για τη φανταστική μας ιδέα κ το ζητάμε από:

 

1.το ελληνικό δημόσιο

2.το σύλλογο μεσιτών

3.το σύλλογο κατασκευαστών κτιρίων

4.το ΤΕΕ

5.τον έφορο του Λαυρίου

6.το Μάκη,στον οποίο θα πουλήσουμε τις κασέτες της συνενόησης μας με τους από πάνω,φυσικά μην είσαι κουτός,θα μεταλλάξουμε τη δική μας φωνή κ εμείς οι ίδιοι μετά θα πάμε καλεσμένοι στην εκπομπή του κ θα σιχτιρίζουμε την ελληνική πραγματικότητα κ τους υπεύθυνους για το φιάσκο!!!!:lol:.

7.από τον κάθε ιδιώτη ενδιαφερόμενο να κτίσει,προκειμένου να του φτιάξουμε μεμονωμένη πράξη εφαρμογής

8.από τον προϊστάμενο της πολεοδομίας,ο οποίος τα παίρνει χάριν της καταπληκτικής μας ιδέας,άρα μας χρωστάει πνευματικά δικαιώματα-νταβατζλιλίκι

9.από τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας της νομαρχίας,διότι βλ.8

10.από τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου

11.από τους τσιφλικάδες της περιοχής,που θα τους βολέψουμε έτσι ώστε αφενός μεν να μη χάσουν πόντο,αφετέρου να περάσουν όλα τα Ο.Τ. Κ.Χ. από τους γείτονές τους,έτσι ώστε να ανεβεί η οικοπεδική τους αξία.

 

 

Μην είσαι κορόιδο BAS,έλα να το οργανώσουμε κ θα χεστούμε στο μαύρο χρήμα φίλε!!!!!!:lol:

 

Κ αν έχεις πρόβλημα πώς να το ξεπλύνουμε,έχω ΑΠΕΙΡΕΣ ιδέες.

 

Άσε που θα ψαρώσουν οι μισοί κ πάνω μηχανικοί της επικράτειας με την επιστημονικότητα της ιδέας μας,και θα τους έχουμε στο φόρουμ να υπερασπίζονται το μαθηματικό τύπο μέχρι τελευταίας ρανίδος του άιματός τους!!!!!!:lol:

 

Ακόμα κ ο φανταστικός κολλητός μου θα υπερασπίζεται την επιστημονικότητά μου,να εφαρμόσει στο έπακρο την φανταστική μου πολεοδομική μελέτη!!!:lol:

Link to comment
Share on other sites

[email protected] χώσε !!!!

 

Τι είπαμε χθες?

 

Ρωτάει τι χτίζει ?

 

Ότι γουστάρεις μάνα μου, εσύ καθορίζεις το μέλλον σου και δίκαιο είναι το δίκιο του φτωχού.

 

Τέλοc

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.