sdim Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 , 2010 Σύμφωνα με το σύνταγμα κανένας νόμος δεν ισχύει αναδρομικά ΠΛΗΝ των φορολογικών, που μπορεί να ισχύσουν έως και από το προηγούμενο έτος. Σαφώς και μπορεί να ισχύει ο σχετικός νόμος από ημερομηνία πριν την δημοσίευσή του αν κάθε τι λογιστικό θεωρείται ότι περιλαμβάνεται στην φορολογική νομοθεσία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostassid Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 , 2010 Δηλαδή εγώ που πληρώνομαι στο χέρι κάθε μήνα και κόβω απόδειξη παροχής κάθε τρίμηνο πρέπει πλέον να τα παίρνω σε επιταγή ή να μου τα τοποθετούν σε τραπεζικό λογαριασμό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ssouanis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 , 2010 Ισχύει κανονικά αφού για τις συγκεκριμένες διατάξεις το άρθρο 90 άμα θυμάμαι καλά έλεγε ότι θα ισχύσουν 2 μήνες μετά την δημοσίευση του νόμου. Γενικά αυτό που έχω καταλάβει ότι ισχύει είναι: επιτηδευματίας προς επιτηδευματίας ποσό 3000,00€ επιτηδευματίας προς ιδιώτη ποσό 1500,00€ Το πρώτο βέβαια, ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια, με όριο όμως 15000,00€ Ναι kostassid, πρέπει να γίνεται πλέον με συναλλαγή που θα αφήνει ίχνος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdim Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20 , 2010 Πως εκτιμάτε ότι θα επηρεάσει αυτό την οικοδομή; Οι περισσότεροι πελάτες στη Αττική μπορούν να δικαιολογήσουν τα χρήματα για ανέγερση οικοδομής ή όχι (π.χ. εμπλεκόμενοι στην περίπτωση της Mizens ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
corsakias Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2010 Εγω "κολλαω" στο άλλο! Πως θα πείσω το πελατη να πάει σε τράπεζα να μου καταθέσει σε λογαριασμο τα χρήματα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
terry Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2010 Πας και τα βαζεις εσυ.. Εγω δεν καταλαβα το εξης.. Την επιταγη τη βγαζω φωτοτυπια και τη κραταω?? Την προσκομιζω καπου?? Το ιδιο κ το αποκομμα της τραπεζας?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unique_Solver Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2010 Την επιταγη τη βγαζω φωτοτυπια και τη κραταω?? Την προσκομιζω καπου?? Το ιδιο κ το αποκομμα της τραπεζας??Ναι, όχι και ναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ssouanis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2010 Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις τα εξής μαζεμένα: τιμολόγιο, φωτοτυπία της επιταγής, απόδειξη παραλαβής της επιταγής ή τιμολόγιο, μηχανογραφημένο απόκομμα τραπέζης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zafsko Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2010 Η προκαταβολή έχει φορολογική ένοια? Και αναφέρω ένα παράδειγμα. Έστω κάνω μία δουλειά και ο πελάτης μου δίνει προκαταβολή π.χ. 5000 ε. Όταν τελειώσει η δουλειά του κόβω ένα τιμολόγιο π.χ. 7000ε (τα 5000ε μου τα έδωσε ήδη και μου δίνει άλλα 2000ε). Αυτά τα 7000ε θα πρέπει να κατατεθούν μέσω τραπέζης? Και πως θα γίνει αυτό (πρακτικά εννοώ) . Αφού ο πελάτης τα έχει ήδη δώσει τα 5000ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
myri Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2010 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2010 α μπράβο βρε zafsko και εγώ την ίδια απορία έχω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα