Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σύμφωνα με το σύνταγμα κανένας νόμος δεν ισχύει αναδρομικά ΠΛΗΝ των φορολογικών, που μπορεί να ισχύσουν έως και από το προηγούμενο έτος.

Σαφώς και μπορεί να ισχύει ο σχετικός νόμος από ημερομηνία πριν την δημοσίευσή του αν κάθε τι λογιστικό θεωρείται ότι περιλαμβάνεται στην φορολογική νομοθεσία.

Δημοσιεύτηκε

Δηλαδή εγώ που πληρώνομαι στο χέρι κάθε μήνα και κόβω απόδειξη παροχής κάθε τρίμηνο πρέπει πλέον να τα παίρνω σε επιταγή ή να μου τα τοποθετούν σε τραπεζικό λογαριασμό;

Δημοσιεύτηκε

Ισχύει κανονικά αφού για τις συγκεκριμένες διατάξεις το άρθρο 90 άμα θυμάμαι καλά έλεγε ότι θα ισχύσουν 2 μήνες μετά την δημοσίευση του νόμου.

Γενικά αυτό που έχω καταλάβει ότι ισχύει είναι:

επιτηδευματίας προς επιτηδευματίας ποσό 3000,00€

επιτηδευματίας προς ιδιώτη ποσό 1500,00€

Το πρώτο βέβαια, ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια, με όριο όμως 15000,00€

Ναι kostassid, πρέπει να γίνεται πλέον με συναλλαγή που θα αφήνει ίχνος.

Δημοσιεύτηκε

Πως εκτιμάτε ότι θα επηρεάσει αυτό την οικοδομή;

Οι περισσότεροι πελάτες στη Αττική μπορούν να δικαιολογήσουν τα χρήματα για ανέγερση οικοδομής ή όχι (π.χ. εμπλεκόμενοι στην περίπτωση της Mizens :wink: ).

Δημοσιεύτηκε

Εγω "κολλαω" στο άλλο!

Πως θα πείσω το πελατη να πάει σε τράπεζα να μου καταθέσει σε λογαριασμο τα χρήματα?

Δημοσιεύτηκε

Πας και τα βαζεις εσυ..

Εγω δεν καταλαβα το εξης..

Την επιταγη τη βγαζω φωτοτυπια και τη κραταω?? Την προσκομιζω καπου?? Το ιδιο κ το αποκομμα της τραπεζας??

Δημοσιεύτηκε
Την επιταγη τη βγαζω φωτοτυπια και τη κραταω?? Την προσκομιζω καπου?? Το ιδιο κ το αποκομμα της τραπεζας??
Ναι, όχι και ναι.
Δημοσιεύτηκε

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις τα εξής μαζεμένα:

τιμολόγιο, φωτοτυπία της επιταγής, απόδειξη παραλαβής της επιταγής

ή

τιμολόγιο, μηχανογραφημένο απόκομμα τραπέζης.

Δημοσιεύτηκε

Η προκαταβολή έχει φορολογική ένοια? Και αναφέρω ένα παράδειγμα. Έστω κάνω μία δουλειά και ο πελάτης μου δίνει προκαταβολή π.χ. 5000 ε. Όταν τελειώσει η δουλειά του κόβω ένα τιμολόγιο π.χ. 7000ε (τα 5000ε μου τα έδωσε ήδη και μου δίνει άλλα 2000ε). Αυτά τα 7000ε θα πρέπει να κατατεθούν μέσω τραπέζης? Και πως θα γίνει αυτό (πρακτικά εννοώ) . Αφού ο πελάτης τα έχει ήδη δώσει τα 5000ε?

Δημοσιεύτηκε

α μπράβο βρε zafsko

και εγώ την ίδια απορία έχω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.