Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα & οικοδομησιμότητα στο όριο σχεδίου πόλης και θάλασσας


Recommended Posts

Μελετώντας προσεκτικά την ΠΜ αναθεώρησης του ΡΣ Μεθάνων, διαπίστωσα ότι:

1. καταργήθηκαν οι ΟΓ σε ορισμένα ΟΤ και στο κείμενο της απόφασης αναφέρεται ότι "στα ΟΤ που καταργείται ... η πρασιά, ορίζεται ότι σε περίπτωση ανέγερσης νέας οικοδομής, η οικοδομή θα τοποθετείται έσωθεν της οικ. γραμμής 4,00 μ". Από τη φράση αυτή συμπεραίνω ότι τα πρωτότυπα διαγράμματα είναι χρωματισμένα (πράσινη-κόκκινη γραμμή), όπως φαίνεται και στο υπόμνημα των διαγραμμάτων.

2. στην πινακίδα που βρίσκεται δυτικά εκείνης που περιλαμβάνει την έκταση που σε ενδιαφέρει (σελίδα 4004 στο ΦΕΚ) φαίνεται καθαρά η σχεδιασμένη ΡΓ (προφανώς πράσινη) που οριοθετεί προς βορρά το πλάτος του περιμετρικού δρόμου που ανέφερα σε προηγούμενα posts. Επομένως, συμπεραίνω ότι, η ΡΓ αυτή είναι σχεδιασμένη και χρωματισμένη πράσινη στα πρωτότυπα διαγράμματα. Η ίδια μορφή σχεδίασης του περιμετρικού δρόμου φαίνεται στη σελίδα 4008 (προς νότο), στη σελίδα 4010 (προς δυσμάς) κλπ

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά τα λες, κι έχω εντόπισει κι εγώ τον περιφερειακό δρόμο στις πινακίδες που επισυνάπτω. Όμως σταματάει σ'ένα σημείο και δεν συνεχίζει. Οι πινακιδες είναι οι πρωτότυπες που σου επισυνάπτω και είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει πράσινη γραμμή.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν υπάρχει σχεδιασμένος περιμετρικός δρόμος. Ίσως πρόκειται για παράλειψη της Πολεοδομίας Πειραιά, αλλά δεν νοείται ΠΜ του 1992 χωρίς περιμετρικό δρόμο και αφού είναι σχεδιασμένος σε τμήματα, η υπηρεσία πρέπει να δεχτεί ότι είναι σχεδιασμένος και στα υπόλοιπα.

Link to comment
Share on other sites

οπότε εγω έχω το δικαίωμα να δείξω τα όρια του εκτος σχεδίου

1) μέχρι την πράσινη του ΟΤ (αντί του περιφερειακού, αφού δεν υπάρχει) και μέχρι εκεί να εμβαδομετρήσω το εκτός σχεδίου ή θα ήταν λάθος?

ή

2)καλύτερα να γράψω στο τοπογραφικό ότι απαιτείται τροποποίηση του ρυμοτομικού για την συμπλήρωση του περιφερειακού και δεν είναι δυνατόν να καθοριστούν τα όρια του εκτός σχεδίου? εσύ τι θα έγραφες?

 

υπενθυμίζω ότι η άποψη της πολεοδομία είναι το 1).

 

ξέρω σας ζάλισα

Link to comment
Share on other sites

Κατά την άποψή μου, ο περιμετρικός δρόμος είναι σχεδιασμένος και αυτό μπορεί και πρέπει να το βεβαιώσει η Πολεοδομία. Αν, για οποιοδήποτε λόγο, αρνηθεί, τότε εφαρμόζεται η εγκύκλιος για το δρόμο ιδεατού πλάτους 10 μ. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι πρέπει να μιλήσεις με το Τοπογραφικό της Πολεοδομίας.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να μου πείς ποια είναι αυτή η εγκύκλιος που αναφέρθηκες για τον 10μετρο δρόμο διότι δεν την ξέρω?για να την αναζητήσω

 

Τα παραπάνω (posts) που έχω γράψει είναι

αυτά που μου είπε το τοπογραφικο της Πολεοδομίας:

-Θυμίζω ότι η τοπογράφος της Πολεοδομίας δεν μου ανέφερε κάτι για 10μετρο θεωρητικό δρόμο, αλλά να θεωρήσω διαχωριστικό όριο του εντός με το εκτός την πράσινη γραμμή του ΟΤ.Με αυτήν την θεώρηση θα βγάλω εμβαδα, αρτιότητες κλπ.

-Η πολεοδομία βάσει ρυμοτομικού λέει ότι δεν έχει περιφερειακό δρόμο.

 

Αν συνάδελφε βρίσκεις κάτι λάθος σε αυτά που λέει η πολεοδομία ,και έχεις να με παραπέμψεις σε κάποια νομοθεσία ,ώστε να καταλήξω σε κάτι ορθότερο από τα λεγόμενα της Πολεοδομίας, θα είναι πολύτιμη η βοήθεια.

 

Όμως για να μην επανερχόμαστε θεώρησε δεδομένο (από τις επισκέψεις που έκανα) ότι

- η Πολεοδομία δεν βλέπει περιφερειακό δρόμο στα σχέδια της και

- δεν δέχεται ότι επειδη έχει σχεδιαστεί κατα τμήματα σε ΟΤ παραδίπλα ότι θα υπάρχει και στο ΟΤ που με ενδιαφέρει.

Link to comment
Share on other sites

Στο post #2 αναγράφεται η εγκύκλιος και στα προηγούμενα μηνύματα ανέφερα το πως πρέπει να περικλείεται ο περιμετρικός δρόμος σε μία ΠΜ.

 

Η υπόδειξη της πολεοδομίας να θεωρήσεις τη ΡΓ του ΟΤ ως όριο μεταξύ της εντός και εκτός σχεδίου περιοχής είναι σαφώς εσφαλμένη. Στην περίπτωσή σου θα αντιμετώπιζα το θέμα με το πλάτος του περιμετρικού δρόμου, όπως έχει σχεδιαστεί στο άλλο τμήμα της ΠΜ, και, εν πάση περιπτώσει, θα έφτανα μέχρι το όριο της πολεοδομικής ενότητας αλλά ποτέ στη ΡΓ του ΟΓ.

Link to comment
Share on other sites

ok MAKAP σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και τις γνώσεις που μου έδωσες.

 

Υποτίθεται ότι η τοπογράφος της πολεοδομίας ήταν και προισταμενη στο τμημα πολεοδομικού σχεδιασμού της νομαρχιας και τωρα με παραπλανεί είτε από άγνοια, είτε από αμέλεια .... φοβάμαι να σκεφτώ και πόσα άλλα θα χουν γίνει και δεν το χω παρει χαμπάρι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.