Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης τμήματος pilotis (οικ. άδεια του 91) σε κατοικία


Recommended Posts

Ο τίτλος ειναι οπως λέει παραπανω δηλαδή τμημα της πιλοτις βασει προηγουμενης παλιας αδειας θελουμε να μετατραπεί σε δυο κατοικίες.Περίγραμμα ως εχει..(ΔΟΜΗΣΗ ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΥΨΗ ΚΤΛ ΟΚ)

Ομως.

Επειδή το άθροισμα των εμβαδών των δημιουργηθεντων διαμερισμάτων μαζι με κλιμακοστασιο + λεβητοστασιο(υφιστάμενα) ειναι >50% της πιλοτις η πιλοτις θα πρεπει να μετρησει στην δόμηση..Σωστα;

Το θέμα μου ειναι ολη? Γενικά το εμβαδον των ημ/θρίων χωρων που υπολειπεται του 15% του εμβαδου της προσθήκης δεν μετραει σωστα?Ποιά ειναι η προθήκη ομως στην περιπτωση μου.?Δήλαδή οι ημ/θριοι χώροι που δημιουργουνται για τα διαμερίσματα ,αλλα και η δόμηση που θα προστεθει στην πιλοτις ποια θα ειναι ;

( Επιπλεον και με τις αμοιβές γινεται το μπάχαλο)

 

Ευχαριστω προκαταβολικά για οποιαδήποτε άποψη....

post-12637-131887242827_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

οταν λές τμήμα της pilotis.......... αυτή την στιγμή υπάρχει η pilotis και οι δυό αυτές κατοικίες πχ κλειστά garage φαίνονται σαν ΚΛΕΙΣΤΟΙ χώροι στην άδεια σου?

Link to comment
Share on other sites

υπαρχει η πιλοτίς (370μ2) και σε τμημα αυτης σε διαφορετικαά σημεία θα διαρυθμιστούν δυο κατοικίες. κλειστα εινα τα λεβητοστασιο και κλιμακοστασιο..το υπολοιπο υποστυλ΄ςματα(πιλοτις)

Link to comment
Share on other sites

πάντως δεν είναι προσθήκη.

 

Κλείσιμο τμήματος pilotis είναι και αντιμετωπίζεται στις αμοιβές σαν αλλαγή χρήσης, με αναλυτικό κανονικά και πίνακα 3.

 

 

 

Αν ξεπεράσεις το 50% τότε δεν υφίσταται pilotis άρα έχεις δόμηση +Η/Χ ισογείου.

 

Δλδ 185μ2 δόμηση +185μ2 Η/Χ.

Βάσει αυτών θα κάνεις Δ/Κ.

 

Δεν ξέρω αν βοηθάνε αυτά συνάδελφε.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

η δόμηση απο τα δημιουργηθεντα διαμερισματα είναι σαφής...

(συγκεκριμένα περιπου 143μ2+ 32μ2 η.χ σε αυτα)( υπαρχων λεβητ+κλιμ=54μ2) .Εφοσον ξεπερνω το 50% για ύπαρξη πιλοτίς (αρχική 370μ2)τοτε δεν θα πρεπει να μετρήσει και μέρος της πιλοτίς στο συντ.δόμησης...?Κατα την δημιουργία της ήταν εκτος σ.δ αφου ειχε τις προδιαγραφές(ποσοστο επιφανειας>50%).Τώρα όμως δεν το εχει....Εκεί ερχεται και ο προβληματισμός μου για το θεμα των ποιους θα μπορούσα αν θεωρήσω η.χ χωρους εκτος Σ.Δ..

Η ΄χρήση ειναι η.χ(βοηθητικός) δεν σημαινει οτι ειναι εκτος συντελεστού.

 

οι αμοιβές ειναι αλλο φρόυτο(στο ΤΕΕ μου ειπαν και διαφορα προυπολογισμών + αναλυτικο+προσαυξηση αφου ειναι διαρρυθμιση+οι μελετες που δεν ειχαν γινει θα εχουν ελαχιστη δαπάνη σαν αυτη του νεου με τις προσαυξήσεις.....

Με λιγα λογια συνάδελφοι πιάνουμε το αυγό και το κουρευουμε....:shock:

 

 

τακτοποιηση με νομο 3843 /2010 και ουτε προσθηκη και ουτε οικοδομικη αδεια...

 

αλλά ο κολλητός δεν πείθεται........

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Edit".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ,ilias

Link to comment
Share on other sites

Για τις αμοιβές υπάρχει η Εγκύκλιος 57/90 που λέει:

 

6) Οταν σε υπάρχον κτίριο ο ελεύθερος υπόστυλος χώρος του ισογείου (PILOTIS) μετατρέπεται στο σύνολό του ή κατά τμήμα του σε κλειστό χώρο οποιασδήποτε χρήσης, ο προϋπολογισμός του χώρου αυτού υπολογίζεται με την τιμή μονάδας επιφανείας για την συγκεκριμένη χρήση και αφαιρείται από αυτόν η δαπάνη τού ήδη κατασκευασμένου φέροντος οργανισμού. Δεδομένου ότι η δαπάνη τού φέροντος οργανισμού λαμβάνεται ίση με το 30% του ολικού προϋπολογισμού. Ο προϋπολογισμός για τον υπολογισμό εισφορών στο υπ΄όψιν έργο είναι ίσος με το 70% του ολικού.

 

Το υπόλοιπο της υπάρχουσας pilotis που δεν θα πληρεί τις προϋποθέσεις πλέον της pilotis, θα το προϋπολογίσεις ως Η/Χ και Κ/Χ (κλιμακοστάσιο πχ). Εκείνο το εμβαδό του Η/Χ που δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για να μην μετρήσει στην δόμηση θα το μετρήσεις στην δόμηση όπως και το κλιμακοστάσιο και ότι άλλο μετράει πλέον στην δόμηση.

 

Ελπίζω να σε βοήθησα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για τισ αμοιβές .Την παραπανω εγκύκλιο την ειχα συζητησει με το ΤΕΕ αλλα μου ειπαν οτι εν μερει εχει καταργηθεί.αυριο θα ξανα μιλησω γιατί εχω χαθεί λίγο....Μιλάει για εισφορες οχι για αμοιβές...??

 

δεν θα μετρήσω στον σ.δ το πλεον του 15% τις ολης πιλοτις?

 

όλη η πιλοτή μου είναι 370μ2(αρχική)

τα διαμερισματα 143,86μ2 με ηχ 31,86μ2 λεβ/σι και κλιμ.σιο 53,83Μ2.....

Link to comment
Share on other sites

Αφού έγραψα το παραπάνω post κοίταξα τις αμοιβές που είχα υπολογίσει (έπρεπε να το έκανα ανάποδα :oops:).

Και είδα πως την είχα υπολογίσει όπως λέει παραπάνω ο TheoTDM900, με αναλυτικό και πίνακα 3 για το ΙΚΑ αλλά είδα πως το έργο το είχα δηλώσει σαν "Διαρρυθμίσεις υπαρχόντων κτιρίων"

Για την πολεοδομία το έκανα όπως παραπάνω.

Μάλλον σε μπέρδεψα τελικά ....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.