Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με αναστολή επέβαλε το Εφετείο Αθηνών στις τέσσερις επιχειρήσεις που κατηγορούνται για τη ρύπανση του Ασωπού, κρίνοντας ότι η αυτή προήλθε από αμέλεια και δεν υπήρχε δόλος.

 

Πρόκειται για εταιρίες BIC ΒΙΟΛΕΞ, Μ. Ι. Μαΐλης, FANCO Α.Ε. και ΕΑΒ που είχαν εντοπιστεί να ρυπαίνουν κατά συρροή τον ποταμό τη δεκαετία του ’90 και είχαν παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία της εκτεταμένης ρύπανσης και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

 

Λίγες ημέρες πριν η εισαγγελέας είχε προτείνει την καταδίκη των κατηγορουμένων, ύστερα από τις καταθέσεις των μελών της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού.

 

Η υπόθεση θα έπρεπε να έχει εκδικαστεί από το Μάιο του 2007, ωστόσο τότε δεν παραπέμφθηκαν οι πραγματικοί -κατά το νόμο- υπεύθυνοι των εταιρειών (πρόεδροι ή διευθύνοντες σύμβουλοι), αλλά δέκα απλοί υπάλληλοι, οι οποίοι αθωώθηκαν λόγω «έλλειψης της απαιτούμενης από το νόμο ιδιότητας».

 

Επρόκειτο για ένα λάθος της Νομαρχίας, καθώς ο υπάλληλος που ανέλαβε να συγκεντρώσει τα στοιχεία, έκανε δεκτά τα ονόματα που του παρουσίασαν οι επιχειρήσεις χωρίς να ζητήσει τους κατά το νόμο υπεύθυνους.

 

Η υπόθεση αυτή χρονολογείται από το 1999 (!), όταν και κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από την Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού.

 

Νέα παραπομπή

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι παραπέμπει τέσσερα κράτη μέλη της ΕΕ (Ελλάδα,Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γερμανία) στο Δικαστήριο της ΕΕ για παράλειψη μεταφοράς της περιβαλλοντικής νομοθεσίας της ΕΕ στο εθνικό δίκαιο.

 

Ειδικότερα η Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ για εσφαλμένη εφαρμογή των οδηγιών 2006/12/ΕΚ και 1999/31/ΕΚ, που αφορούν τα απόβλητα και την υγειονομική ταφή των αποβλήτων, αντιστοίχως, λόγω της κακής λειτουργίας του χώρου υγειονομικής ταφής Φυλής-Σκαλιστήρη στην περιοχή της Αττικής.

 

Επιθεώρηση που διεξήχθη στις 12 Δεκεμβρίου 2006 επιβεβαίωσε τις ελλείψεις στη διαχείριση του εν λόγω χώρου υγειονομικής ταφής. Η παραβίαση του δικαίου της ΕΕ αφορά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που απορρέουν από την κακοδιαχείριση, σημειώνει η Επιτροπή.

 

ΣΚΑΙ

Δημοσιεύτηκε

Υπάρχει δόλος και δεν πρόκειται για αμέλεια. Μήπως δεν ξέρανε ότι ρυπαίνουν; Μήπως δεν είχε βρεθεί κανείς να τους προτείνει κατάλληλα μέτρα αντιρρύπανσης;

Έλα μωρε! Μας περνάνε για ηλίθιους;

 

Στην νομαρχία Βοιωτίας που παραπέμπεται η αδειοδότηση όλων των βιομηχανικών εγκαταστάσεων οι υπάλληλοι είναι ελάχιστοι. Οι καθυστερήσεις πλέον είναι τραγικές...

Που να βρουν χρόνο να κάνουν και ελέγχους;;

 

Από την άλλη όποιος θέλει να είναι σωστός και τίμιος ταλαιπωρείται χρόνια χωρίς υπερβολή έστω και για 5 κιλά μη επικίνδυνα απόβλητα ετησίως. Ενώ υπάρχουν ακόμα ΜΗ αδειοδοτημένες επιχειρήσεις που δουλεύουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Αν ψάξεις στο googlearth θα δεις δεξιά αριστερά "μαύρες γούρνες"!! Τι είναι όλα αυτά; Ποιος να προλάβει να τα ελέγξει όλα αυτά;

 

Και μη χειρότερα σ' αυτό το κράτος!!

Δημοσιεύτηκε

Τ-Ρ-Α-Γ-Ι-Κ-Α πραγματα διαβαζω, ακουω και βλεπω. Οι σωστοι που πηγαινουν με το σταυρο στο χερι ταλαιπωρουνται πολυ καιρο για να αδειοδοτηθουν, και οι ασυνειδητοι που καταστρεφουν το περιβαλλον πεφτουν στα μαλακά. Ενας χρονος με αναστολη για αμελεια.

 

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ????

Δημοσιεύτηκε

Ίσως θα έπρεπε να αθωωθούν κιόλας. Αν ο δικηγόρος τους είχε "δεσει" σωστά την υπόθεση θα έβγαιναν λάδι.

Αυτό θα συνέβαινε γιατί δεν υπάρχει κανένα μα κανένα δίκτυο παρακολούθησης της ποσότητας και της ποιότητας του νερού, πουθενά στη χώρα, μα πουθενά. Τα πάντα είναι εγκαταλελειμμένα, οι μετρήσεις που υπάρχουν είναι τμηματικές και άνετα κάποιος θα τις αμφισβητήσει. Άνετα θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι ορισμένοι ρύποι είναι από φυσικά αίτια. Παράδειγμα αποτελεί μια συγκεκριμένη περιοχή της Ελλάδας με αυξημένα ποσοστά As (αρσενικού) στο νερό, όπου οφείλεται σε καθαρά φυσικά αίτια.

Εδώ, αγαπητοί συνάδελφοι μελετάνε το οικολογικό έγκλημα της εκτροπής του Αχελώου με στοιχεία παροχής του '50 και του ΄60. Με λύπη τονίζω ότι οι τελευταίες συνεχείς μετρήσεις στάθμης και παροχής σε πολλά ποτάμια της Ελλάδας ,σταμάτησαν μετά τη χούντα. Δηλαδή, έλεος.

Και μετά έρχεται η Τίνα και μας λέει κοτσάνες. Όταν θες τουλάχιστον 30 χρόνια μετρήσεων για παροχές, βροχοπτώσεις κλπ. για να κάνεις μια σωστή υδρολογική μελέτη, πως θα διαχειριστούμε το περιβάλλον;;;; Όταν πρέπει να υπάρχουν συνεχή στοιχεία για την ποιότητα του νερού για όλες τις πηγές;; Πως;; Με νόμους και ΠΔ δεν γίνεται τίποτα.

 

Είμαστε πολύ πίσω και θα εξακολουθήσουμε να είμαστε, όσο καιρό δεν γίνονται τα αυτονόητα.

 

 

Edit: Επίσης επειδή είχε τύχει να ασχοληθώ με το κλείσιμο των παράνομων χωματερών, ένα έχω να σας. Είμαστε για γέλια. Κλείσανε και καλά τις χωματερές και τις άνοιξαν δίπλα ως ΧΥΤΑ. Περνάω από συγκεκριμένα μέρη πολύ συχνά και μου έρχεται να βάλω τα κλάματα. Όπου ρέμα, φαράγγι, χαντάκι οι αξιότιμοι κ.κ. τοπικοί άρχοντες το έχουν ονομάσει ΧΥΤΑ. Αν έκοβαν μια βόλτα οι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στο δικαστήριο της Χάγης θα μας έστελναν για αυτογενοκτονία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.