slalom Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2011 Το κακο ειναι οτι με 2% θελω 2μ υψομετρικη διαφορα... και με 1% μπορείς να πάιξεις, αλλα τι ακριβως θες να κανεις?
terry Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2011 Κατασκευη γηπεδων αντισφαιρισης.. Περιμετρικα των γηπεδων θα υπαρχει πεζοδρομος και στην ακρη του πεζοδρομου σκεφτομουνα να κατω μια ταφρο για την απορροη των ομβριων προς τον δρομο.. Αλλα το καλυτερο που μπορω να κανω ειναι 0.5%...
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2011 Αν κατάλαβα καλά το 0,5% αναφέρεται στην τάφρο... Καλό είναι, αλλά θα θέλει καθάρισμα. Δεν σε πειράζει όμως, αφού θα είναι ανοιχτή... Ένα θέμα είναι για ποιά παροχή θα την διαστασιολογήσεις και τι διατομή θα της δώσεις... Ποια είναι η πλημμυρική παροχή σου;
terry Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2011 Δεν τα εχω υπολογισει ακομα Αλεξη.. Φαντασου τα νερα απο συνολικη επιφανεια 1300τμ, οχι απορροφητικη...
georg coco Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2011 Ο γερμανικός σύνδεσμος αντισφαίρισης προτείνει μέσω του... Ernst Neufert τα παρακάτω... Uploaded with ImageShack.us
terry Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2011 Οι κλισεις των γηπεδων εχουν υπολογιστει.. Το σχημα δεξια στη μεση που δειχνει διπλες κλισεις προς το κεντρο ειναι εκτος προδιαγραφων.. Οι κλισεις ειναι κατα μηκος και κατα πλατος του γηπεδου.. Το θεμα ειναι που θα πας αυτα τα νερα... Η ταφρος με σχαρα ειναι καλη ιδεα... Θελει ελεγχο να καλυπτει την πλημμυρικη παροχη οπως ειπε και ο Αλεξης..
georg coco Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2011 Η τάφρος με σχάρα είναι πολύ καλή ιδέα... Μήπως "παίζει" και η περίπτωση ένα τμήμα του πλακόστρωτου να καλυφθεί με πχ. κυβόλιθους με οπές ώστε να μειωθεί ο όγκος της απορροής; Στο συνημμένο έχουμε την σχέση επιφάνειας, πλημμυρικής παροχής και απαιτούμενης διατομής. Επειδή αναφέρεται σε κτίρια έχουμε μέγιστη επιφάνεια 300,00μ2. Uploaded with ImageShack.us
terry Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2011 Mια μικρη βοηθεια.. Εχω υποψη μου τον τυπου του Μαννιγκ.. Q=J^1/2 / n * A*R^2/3 Q παροχη J κλιση A εμβαδο διατομης R υδραυλικη ακτινα n συντελεστης τραχυτητας Η ερωτηση ειναι σε τι μοναδες υπολογιζεται η παροχη??? Υπαρχει αλλη σχεση που αγνοω???
NeckBreaker Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2011 m^3/s είναι η παροχή γιατί ο συντελεστής Manning n δεν είναι αδιάστατος αλλά (s/m^(1/3)).
terry Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2011 Το βρηκα συναδελφε... Ευχαριστω Για την κατασκευη που ανεφερα παραπανω: Οι υπολογισμοι εγιναν για βροχωπτωση 400λτ/δευτ*εκταριο.. Και ειμαι οκ με την ταφρο μου...!!!!!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα