Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετατροπή συντεταγμένων - Coord.Gr


Recommended Posts

Χοντρικά αν είναι δυτικά του Λούρου βάλε ΚΦ Καναλάκι ενώ ανατολικά ΚΦ Άρτα. Πιο βόρεια παίζεις με Παραμυθιά και Παππαδάτες  αντίστοιχα.

Επίσης, αφού βάλεις τις συντεταγμένες, τσέκαρε πάλι τα πεδία με τα 6' και ξαναβάλε τα φ και λ. (L και M) 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ, Καναλάκι έβαζα, αλλά δεν ήξερα ότι θέλει τέτοιου είδους "πειράγματα", να ξαναπατάς δεδομένα για να μην κολλάει. τώρα είναι πιο νορμάλ τα αποτελέσματα του.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Αυτά όλα που γράφονται παραπάνω τα διαβάζω τώρα μετά ένα μήνα αργότερα . 

Απλά στεναχωριέμαι πως ενώ εδώ στο φόρουμ γράφτηκαν και γράφονται  ορθά πράγματα εκεί έξω  υπάρχει η αδυναμία κατανόησης αυτών των πραγμάτων. Επειδή κάποιος στην σχολή έστησε ένα όργανο ή έμαθε το 1ο & 2ο πρόβλημα τοπογραφίας νομίζει (απλά ο νόμος του δίνει το δικαίωμα) πως μπορεί να προχωρά σε θέματα της γεωδαισίας.

Το coord Καμία μα καμία σχέση δεν έχει με τις συντ/νες των μικρών φύλλων της τοπογραφικής υπηρεσίας !!

Το πρόγραμμα αυτό (coord.gr) μετατρέπει ,αμέσως, ΜΟΝΟ τις τιμές ΗΑΤΤ της ΓΥΣ σε ΕΓΣΑ87. 

Η αλήθεια είναι πως αυτά τα προγράμματα κάνουν να φαίνονται τα προβλήματα εύκολα. 

Όσοι εκεί έξω δεν γνωρίζετε τον γενικότερο μηχανισμό με τον οποίο γίνονται- λειτουργούν  οι διάφοροι μετασχηματισμοί συντεταγμένων .....παρατηθείτε !! Αφήστε να τα κάνουν άλλοι.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, νομίζω άδικα στεναχωριέσαι. Εδώ μιλάμε για απλό εντοπισμό κάποιου αγροτεμαχίου.

Προσωπικά, χρησιμοποιώ πολύ το coord σε διανομές του Υπ. Γεωργίας για να εντοπίζω χωράφια για εκτιμήσεις, και κατευθείαν σε WGS '84, για να βάζω τις συντεταγμένες στο google maps. Θες να μου πεις ότι για μένα το coord είναι ένα black box; Οκ, μπορεί και να είναι έτσι, αλλά προσωπικά δε μου χρειάζεται να ξέρω κάτι παραπάνω, εκτός κι αν θέλω να μάθω αυτό το κάτι παραπάνω για εγκυκλοπαιδικούς λόγους.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ φίλε συνάδελφε, από το Ωραιόκαστρο, το coord πράγματι είναι ένα καλό προγραμματάκι, γιαυτό, νομίζω, προβάλλεται-παρουσιάζεται και από τις σελίδες των καθηγητών της σχολής. Αυτό το εργαλείο το έχω χρησιμοποιήσει και εγώ πολλές φορές. Μη παίρνεις όμως όρκο, πως όλοι εκεί έξω το χρησιμοποιούν, όπως πιθανόν ... σωστά, το χρησιμοποιείς εσύ!  Εγώ κλείνοντας τον κύκλο της καριέρας μου θα σου πω, πως ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό συναδέλφων ΔΕΝ γνωρίζει τον μηχανισμό των μετασχηματισμων των συντεταγμένων. Έχουν δει τα μάτια μου σημεία και τέρατα (πλευρά χωραφιού να πέφτει από την από εκεί πλευρά του ρέματος)!!!!

Έχω γράψει ,εδώ στο φόρουμ πολλές φορές, τι ακριβώς πρέπει οι συνάδελφοι να προσέχουν στους μετασχηματισμούς των σημαδιών από την τοπογραφική υπηρεσία . Ποτέ δεν θα μάθω όμως, αν έγιναν κατανοητά αυτά που έγραφα!

Ο κάθε συνάδελφος, που έχει  μπροστά του ένα τόσο ωραίο προγραμμα σαν το coord, "νομίζει" πως έλυσε αυτό το πρόβλημα μια για πάντα. 

Αφού λοιπόν αυτό μετασχηματίζει από ΗΑΤΤ σε ΕΓΣΑ ......ΗΑΤΤ έχει και η Τ.Υ. ...άρα πάμε εύκολα, στις ζητούμενες από τις υπηρεσίες, συντεταγμένες του ΕΓΣΑ87. 

Να όμως που τα ΗΑΤΤ της Τ.Υ.  διαφέρουν από τα ΗΑΤΤ της ΓΥΣ ( με την καλύτερη Transformation), κατα μέσο όρο 7- 8 μ. (έως και 12μ)

Στο Ωραιόκαστρο (40 45,  -0 51) για παράδειγμα, επειδή τυχαίνει να γνωρίζω την περιοχή,  αν μετασχηματίσεις τα ΗΑΤΤ της ΓΥΣ (40 45  , -0 45) η διαφορά είναι κατα μέσο όρο 6.5μ.  

Αρα . Για να βρει κάποιος ένα χωράφι.... καλά κάνει και χρησιμοποιεί το πρόγραμμα . Για να σχεδιάσει όμως αυτό το χωράφι πρέπει να ξέρει να κάνει και κάποιους υπολογισμούς πριν το χρησιμοποιήσει αυτό το εργαλείο. 

Link to comment
Share on other sites

nbr ποιος ο λόγος να στεναχωριέσαι? που χρησιμοποίησα το coord για ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ μιας διανομής? από το πρώτο μήνυμα που έγραψα ξεκαθάρισα και μάλιστα με απολογητικό σχεδόν τρόπο ότι ΔΕΝ πρόκειται για δημιουργία τοπογραφικού διαγράμματος ούτε για καμία απολύτως επαγγελματική χρήση. είναι ένας απλοικός , προσεγγιστικός τρόπος για να εντοπίσω ένα χωράφι προσπάππου μου στο google earth. μην τρελαινόμαστε κι όλας.

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Εχω το εξής θέμα στο λογισμικό.

Οταν δίνω Χ Υ με δεκαδικό. Πχ. Χ=12500,50 και Υ=20300,80 μου τα στρογγυλει κόβοντας το δεκαδικό.

Οταν δίνω πχ το Χ που κραταει το δεκαδικό οταν δίνω και το Υ που κοβει το δεκαδικό απο το Χ.

Ξερει καποιος τι μπορεί να φταίει?

Link to comment
Share on other sites

Δες αν το έχεις γυρισμένο το πληκτρολόγιο στα ελληνικά και αντί για τελεία σου βάζει κόμμα, ως υποδιαστολή, αλλιώς πρέπει να αλλάξεις τα regional settings, ώστε ως υποδιαστολή να έχεις την τελεία και το κόμμα να είναι το διαχωριστικό χιλιάδων.

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω οτι εχει θέμα αυτο καθώς εξαρχής στην υποδιαστολή χωρίζει το δεκαδικό.

Το θεμα είναι οτι με το enter μεταξύ Χ και Υ μου τρώει το δεκαδικό μέρος και κάνει ,000.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.