Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξόλκευση βλήτρων


 

Recommended Posts

Βέβαια με την αναφορά των εταιριών προϊόντων δημιουργείται ενα θέμα αλλα ειναι ΟΚ. Τωρα στις δικές μου προδιαγραφές (που δυστυχώς αναγκάζομαι να κάνω) οι οπές ψεκάζονται με οινόπνευμα για να βοηθήσω την κόλλα. Επίσης για να μην έχω κομμάτια με και χωρίς κόλλα κάνω επάλειψη και στον ριζοοπλισμό, ενω τους περιστρέφω κατα 360 μοίρες κατα την είσοδο.

Link to comment
Share on other sites

Η αναφορά των εταιριών ήταν ένα δίλημμα για εμένα, από τη στιγμή που λείπει μία όπως αναφέρω στις σημειώσεις του αρχείου, αλλά εφόσον χρησιμοποίησα 6 διαφορετικά υλικά το θεώρησα πιο σωστό να δώσω τα στοιχεία στο forum. Πρωτίστως είχα επικοινωνήσει και με τους τεχνικούς διευθυντές των εταιριών αυτών και τους είχα στείλει με mail το αρχείο που ανάρτησα εδώ ΠΡΙΝ το αναρτήσω σε δημόσια στο forum

Όπως έχει ξανασυζητηθεί όσον αφορά τη ποιότητα εργασίας σε συνδυασμό με το κόστος και εφόσον είναι δημόσιο έργο και οι οπές εκτραχύνονται με βούρτσα και καθαρίζονται με πεπιεσμένο αέρα (από κομπρεσέρ 10bar ) σε όλο τους το βάθος (είναι και 32.500 τα άτιμα τα βλήτρα) . Ο καθαρισμός με αιθυλική αλκοόλη ΔΕΝ πληρώνεται από κανέναν και ούτε μου έχει τύχει σε ιδιωτικό έργο να την επιθυμεί στατικός-μελετητής διότι αν βάλουμε και αυτό η τιμή θα εκτοξευθεί και τη δουλειά θα τη πάρει ο πρώτος μπάρμπας με ρητίνη τύπου burostik...

Αυτό που δεν μπορούσα να δώσω στο excel ως πληροφορία είναι ότι μετά την εξόλκευση, σε όσα βλήτρα είχαν τοποθετηθεί με ρητινόπαστα και όχι έγχυτη ρητίνη, φαινόντουσαν διά γυμνού οφθαλμού ότι σε κάποια τμήματα του σιδήρου είχε πιάσει και μπετό και σε άλλα η κόλλα ναι μεν υπήρχε στο σίδερο αλλά μάλλον δεν ακουμπούσε στο μπετό (ή δεν είχε επαρκή επαφή με το σκυρόδεμα περιμετρικά και εντός της οπής ώστε να δώσει έστω παραμικρή αντοχή). Όπως και να έχει η περιστροφή και παραπάνω από 360 μοίρες είναι must.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε Κώστα

 

απο προσωπική κοστολόγηση μιλάμε για κόστος 1,2 λεπτά την οπή. Αυτο που κερδίζεις είναι μια επιπλέον ασφάλεια ενάντια στην επανα-βλήτροση η οποία έχει σημαντικό κόστος.

Link to comment
Share on other sites

Αν ο μελετητής όμως έχει προβλέψει στη δοκιμή εξόλκευσης να έχεις 30kN και εσύ πιάνεις τα 60~80κΝ πιστέυω ότι δεν τίθεται πρόβλημα.

Το κόστος είναι μικρό για οικοδομικό τυπικό έργο ενίσχυσης...όμως στο συγκεκριμένο για το οποίο μιλάμε 32.500Χ0,12=3.900 καθόλου μικρό από τη στιγμή που τις προδιαγραφές ΠΕΤΕΠ - δημοσίου τις πληρώ 200% και άνω.

Βέβαια, μεταξύ μας, στο σπίτι μου αυτό θα έκανα, είναι όμως το άτιμο το επάγγελμα,

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα για 30ΚΝ ουτε εγω θα το έκανα. Αλλα επειδή έχω δει και κάτι κλάματα και κάποιες εταιρίες να τα βγάζουν....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.