Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Δεν έχω λεβητοστάσιο;


labis40

Recommended Posts

Γειά σας και απο μένα, είμαι ο Λάμπης,ιδιώτης,

Στο Κτίριο οπου πρόκειται να κατοικήσω υπάρχουν 4 Διαμερίσματα και ένα μικρό υπόγειο με είσοδο πίσω απο την σκάλα στο ισόγειο οπου βρίσκονται οι 2 λέβητες και οι 2 δεξαμενές. Ιδιοκτήτες είναι δύο, ο γείτονας και οι γονείς μου κατέχοντες δύο διαμερίσματα ο κάθε ιδιοκτήτης.

Στην πράξη σύστασης του κτιρίου (1997) αναφέρονται 5 οριζόντιες ιδιοκτησίες, 4 διαμερίσματα,υπόγειο, και κοινόχρηστοι χώροι Ισογείου και άνω ορόφου. Δεν αναφέρεται πουθενά κάποιος χώρος ως Λεβητοστάσιο.Υπάρχουν κάποιοι χώροι που αναφέρονται ως Κλιμακοστάσια αλλα μάλλον γίνεται αναφορά σε δύο πολύ μεγάλους φωταγωγούς που υπάρχουν εντός των ισογείων και ανεβαίνουν μέχρι την ταράτσα.

Το άν κατέχει ο γείτονας το υπόγειο δέν το ξέρω ακόμα, το ψάχνω, το κτίριο δέν έχει είσοδο υπογείου απο τον δρόμο. Γενικά το μόνο υπόγειο που βλέπω είναι αυτό με τους λέβητες. Αναμένω και τα σχέδια του κτιρίου οπου θα λύσουν πολλές απορίες.

Θέλω να ρωτήσω το εξής: Αν ο γείτονας είναι κάτοχος αυτού του υπογείου με τους λέβητες τότε εγω δέν έχω λεβητοστάσιο και παρανόμως βρίσκεται εκεί ο δικός μου λέβητας? (Ετσι ακριβώς υπήρχαν οταν αγοράσαμε τα διαμερίσματα)

 

Ερώτημα:

α) Ο Νόμος δέν προβλέπει δέσμευση χώρου στο κτίριο για Λεβητοστάσιο?

β) Υπάρχει κάποια παρατυπία-παρανομία στην υπόθεση αυτή αν όντως έτσι είναι τα πράγματα?

γ) Αν τελικά εγω δέν έχω Λεβητοστάσιο, τότε τί κάνω ? :confused: Δεν υπάρχει άλλος χώρος στο κτίριο για χρήση Λεβητοστασίου

 

Συγχωρέστε με για την Αγνοιά μου, αλλά είναι θέματα που δέν γνωρίζω και τα περιγράφω όπως μπορώ καλύτερα.

Ευχαριστώ εκ των Προτέρων για τις υποδείξεις σας και τις συμβουλές σας.

 

Λάμπης.

Link to comment
Share on other sites

Τα συμβόλαια συνοδεύονται από σχέδια όπου εμφαίνονται σαφώς οι διαιρετοί χώροι, και τα οποία λογικά βρίσκονται στον συμβολαιογράφο. Είναι υπογεγραμμένα από αυτόν και τους συμβαλλόμενους και λογικά πρέπει να σου λύσουν κάθε απορία. Αν ωστόσο υπάρχει κάποια αυθαιρεσία οικοδομικής φύσεως, αν τα σχέδια του συμβολαίου δεν είναι απολυτως σύμφωνα με την πραγματικότητα, ίσως χρειαστεί να απευθυνθείς σε κάποιον συνάδελφο για περισσότερες λεπτομέρειες... Αλλά ας μην προτρέχουμε, ελπίζω και εύχομαι η ταλαιπωρία σου να είναι σύντομη και με ευχάριστη κατάληξη. :)

Link to comment
Share on other sites

...Θέλω να ρωτήσω το εξής: Αν ο γείτονας είναι κάτοχος αυτού του υπογείου με τους λέβητες τότε εγω δέν έχω λεβητοστάσιο και παρανόμως βρίσκεται εκεί ο δικός μου λέβητας? (Ετσι ακριβώς υπήρχαν οταν αγοράσαμε τα διαμερίσματα)

 

Ερώτημα:

α) Ο Νόμος δέν προβλέπει δέσμευση χώρου στο κτίριο για Λεβητοστάσιο?....

 

Ανατρέξτε στο φάκελο της Οικοδομικής Άδειας και δείτε πόσα λεβητοστάσια υπάρχουν στα σχέδια (και άρα με τί σύστημα θέρμανσης δόθηκε η άδεια). Τα συμβόλαια λένε τα δικά τους.

 

Η συνήθης πρακτική πάντως είναι η πολυκατοικία να διαθέτει ένα μόνο λεβητοστάσιο (έναν καυστήρα, μία δεξαμενή κτλ). Αν στην πορεία γίνανε "άλλα μαγειρέματα" σας εφιστώ την προσοχή: πρόκειται για χώρους με σαφείς προδιαγραφές (βλέπε πυρασφάλεια)...προσέχτε πού μένετε, εσείς και τα παιδάκια σας.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για το άμμεσο ενδιαφέρον σας και για τις συμβουλές σας, έχετε δίκιο, πήρα τα σχέδια τα οποία είναι υπογραμμένα και σφραγισμένα και αναφέρουν οτι υπάρχουν 2 υπόγεια (ένας χώρος κομμένος στα δύο),ο μηχανικός περιγράφει κάποια σημεία "1,2,12,κ.λπ" και τις επιφάνειες τους, 23,65τμ το κοινόχρηστο και 16,50τμ η ιδιοκτησία, στη σύσταση όμως αναφέρεται το ιδιόκτητο ως 43,44/100 ή 27,80τμ. και δέν γίνεται καθόλου αναφορά στο κοινόχρηστο υπόγειο.Φυσικά όποιος αμφισβητήσει το σχέδιο ή τα χαρτιά του λένε "άλλα" τότε να μην πω τι θα γίνει.:-x

 

Τα προβλήματα αυτά υπάρχουν καθώς ο γείτονας έχει επεκτατικές τάσεις με φράσεις "Η Ταράτσα είναι όλη δικιά μου, το υπόγειο είναι όλο δικό μου, κλπ." , μεταλική Κατασκευή (σκεπασμένο με πάνελ) στη μισή ταράτσα και εγώ ως μη γνωρίζων "σκαλίζω" την υπόθεση να βρώ την άκρη για να ξέρουμε τι κάνουμε.

 

Αρχές του 2002 οι πρώην ιδοκτήτες του κτιρίου πήγαν να κάνουν αλλαγή στην Πράξη σύστασης για μελλοντική Δόμηση στην ταράτσα,

Μία διευκρίνιση, στην αρχική πράξη σύστασης δέν αναφέρεται πουθενά κάτι περι αέρα-ταράτσας-μελλοντικής δόμησης και βάσει την απόφαση του Αρείου Πάγου 22/2001 ακυρώνει τα όποια παρακρατημένα δικαιώματα μπορεί να υπήρχαν και ονομάζει αυτούς τους χώρους ως πλέον κοινόχρηστους (και μάλλον δέν μπορεί να γίνει μετέπειτα προσθήκη στην Αρχική Πράξη Σύστασης για περαιτέρω οικοδόμηση επι του κτιρίου.)

 

Τα κατάλαβα καλά? :???:

 

Εχω δεί τους κανόνες περι Πυρασφάλειας, οι Λέβητες είναι πολύ μικροί (ουσιαστικά είναι ένας για κάθε διαμέρισμα, τα δύο ισόγεια είναι ημιτελή)

Θα κοιτάξω ξανά όλους τους κανόνες και θα δω τί μπορώ να γίνει καλύτερο και για μεγαλύτερη ασφάλεια, σας Ευχαριστώ για τις υποδείξεις σας. :D

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.