Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιστροφή εισφορών;


Recommended Posts

Είμαι νέος μηχανικός, πέρασα τις εξετάσεις του ΤΕΕ το Μάρτιο, οπότε και είχα κλήθεί να πληρώσω τις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ για την περίοδο αρχές Μαρτίου-τέλη Ιουνίου, όπως και έκανα αν και τότε ήμουν άνεργος. Από 1 Ιουνίου όμως εργάζομαι ως μισθωτός και, τέλη του μήνα που πληρώθηκα, προς έκπληξή μου είδα ότι έχει γίνει από τον εργοδότη παρακράτηση στο μισθό για την ασφάλιση του ΤΣΜΕΔΕ για το μήνα Ιούνιο.

 

Δηλαδή έχω πληρώσει τον Ιούνιο 2 φόρες, ως "ελ. επαγγέλματίας"-άνεργος και ως μισθωτός!!! Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση??? Υπάρχει περίπτωση να πάρω ποτέ πίσω τα 160€? Εκτός από την απόδειξη πληρωμής ως "ελ. επαγγέλματίας" πρέπει να έχω κάποια άλλη βεβαίωση που να δείχνει ότι είμαι μισθωτός?

Καθώς μου είναι πολύ δύσκολο να λείψω πρωινό από τη δουλειά και δε θέλω να χάνω άσκοπα χρόνο, παίρνω τηλ στο ΤΣΜΕΔΕ αλλά τα άτομα έχουν βαρέσει διάλυση, δεν το σηκώνει κανείς!

Link to comment
Share on other sites

To θέμα επιστροφής εισφορών έχει συζητηθεί πολλές φορές, ειδικά στην περίπτωση επιστροφής εισφορών ΚΥΤ, κατά τη διάρκεια της θητείας.

Γενικά, πας στο ΤΣΜΕΔΕ με όλα τα χαρτιά...σου εγκρίνουν την επιστροφή...παίρνεις τα χρήματα μετά από 2-3 χρόνια.

Ο υπάλληλος στο τμήμα επιστροφών είναι όλα τα λεφτά...Καλό κουράγιο...

Link to comment
Share on other sites

Διαβασε ενα αντιστοιχο post μου σχετικα με την επιστροφη του ΚΥΤ.

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=16404

 

Τελικα εκανα αναφορα στο Συνηγορ του Πολιτη. Η κυρια που ανελαβε την περιπτωση μου εχει ηδη στειλει γραμμα στην Διευθυντρια του ΤΣΜΕΔΕ και τωρα περιμενω εξελιξεις. Ειχα βεβαια κανει την αιτηση επιστροφης τον Σεπτεμβριο του 2008...

 

Σε συμβουλευω να κανεις και εσυ το ιδιο και να ζητησεις την επιστροφη σου εντοκως. Οχι πως θα γινει αλλα ετσι για να τους ποναει λιγο.

 

Καλη τυχη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.