Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκδήλωση 7/7/10 για την συνεργασία ΤΕΕ - Εθνικής Τράπεζας


myri

Recommended Posts

Θέμα: Ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τη συνεργασία του ΤΕΕ και της Εθνικής Τράπεζας

Από: Γραμματεία Προέδρου ΤΕΕ [email protected]

Ημερομηνία: Σαβ, Ιούλιος 3, 2010 4:50

 

Συνάδελφε-Συνημμένο σε αυτό το email είναι κείμενο για την ενημερωτική εκδήλωση που θαγίνει στις 07/07/10, 14:30, στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου Καρατζά της ΕθνικήςΤράπεζας, σχετικά με τη συνεργασία του ΤΕΕ και της Εθνικής ΤράπεζαςΟ Πρόεδρος,Γιάννης Αλαβάνος

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

 

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στις 14 Απριλίου 2010, ανακοινώθηκε η συνεργασία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, που αφορά στην υλοποίηση προγραμμάτων ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων, με ευνοϊκή δανειακή χρηματοδότηση και συμμετοχή των συναδέλφων Μηχανικών στην υλοποίησή τους.

 

 

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιάννης Αλαβάνος, αναφερόμενος στα 54 χρόνια συνεργασίας του ΤΕΕ με την ΕΤΕ για την υλοποίηση της διάταξης που αναγνώριζε το επάγγελμα των μηχανικών ωςπνευματικό έργο και τους αποδέσμευε από το επίπεδο της οικονομικής συναλλαγής με τους πελάτες τους, υποστήριξε ότι στην παρούσα φάση γίνονται αποδεκτές προτάσεις διεύρυνσης και αναβάθμισης αυτής της συνεργασίας προς όφελος όχι μόνο των μηχανικών, αλλά της κοινωνίας, που περιμένει αγωνιωδώς τρόπους και προτάσεις διεξόδου. Αναφέρθηκε ειδικότερα στο φαινόμενο της «ενεργειακής φτώχειας», υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα και τα κίνητρα που αποσκοπούν στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων έχουν κατʼ εξοχήν κοινωνικό χαρακτήρα, παράλληλα με τα οφέλη που αποσκοπούν στην ενδυνάμωση της ανάπτυξης, στην αύξηση της απασχόλησης και κατά συνέπεια στην ανάπτυξη της οικονομίας, ώστε να επιτευχθεί η έξοδος από τον κυκεώνα της «κρίσης».

 

 

Στην παραπάνω συνέντευξη τύπου είχε παρευρεθεί και η Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις του Υπουργείου για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης των κτιρίων με το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατʼ οίκον». Τις σχετικές δράσεις παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ κ. Απόστολος Ταμβακάκης.

 

 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ ΤΕΕ και ΕΤΕ, στις 7 Ιουλίου 2010, στις 2:30 μμ, διοργανώνεται στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας (Αιόλου 84, 2ος όροφος, Αθήνα), ενημερωτική εκδήλωση για τους συναδέλφους Μηχανικούς.

 

 

Στόχος της εκδήλωσης θα είναι η ενημέρωση των Μηχανικών για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που τίθενται στη διάθεσή τους και αφορούν:

 

 

  • Τη μείωση των ημερών παρακράτησης αμοιβών Μηχανικών από 15 σε 10 και τη θετική επίπτωση στην ταμειακή τους ρευστότητα.
  • Τη μετατροπή των υφιστάμενων λογαριασμών Μηχανικών (μόνο των φυσικών προσώπων) σε προνομιακούς λογαριασμούς.
  • Την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών των Μηχανικών, με ειδικό χρηματοδοτικό προϊόν (για υφιστάμενους και νέους επαγγελματίες).
  • Τα ομαδικά ασφαλιστικά προγράμματα των μελών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
  • Την υλοποίηση προγραμμάτων ενεργειακής αναβάθμισης.

 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Κατά προτεραιότητα θα υπάρξουν θέσεις για όσους δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο dstefan@central.tee.gr ή στο τηλεομοιότυπο 210-3226015.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.