panos2 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2010 παιδια καλησπερα σε ολους θα ηθελα να ρωτησω το εξης,σε μια πριζα που εχουμε φαση -ουδετερο χωρις γειωση αλλα στον πινακα εχουμε ρελε διαφυγης σε περιπτωση διαρροης θα πεσει το ρελε?επισης στο σπιτι μου μετρησα τις πριζες σε αυτες που εχουν γειωση και σε 2 πριζες στη κουζινα φαση -ουδετερος 227v και μετρησα φαση-γειωση 166v και ουδετερο-γειωση 59v λογικα εχω διαρροη αλλα δεν θα επρεπε να πεσει το ρελε?
gtsol Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2010 Σε συσκευές με μεταλλικό περίβλημα/μέρη όταν χαλάσει κάποια εσωτερική μόνωση μπορεί κάποιος αγωγος να έρθει σε επαφή με το μεταλλικό περίβλημα/μέρη. Αν η συσκευή είναι σε πρίζα με γείωση υπάρχει διαρροή προς γη και πέφτει το ρελέ. Αν η συσκευή είναι σε πρίζα χωρίς γείωση, τότε δεν εμφανίζεται διαρροή (δεν υπάρχει δρόμος προς τη γη, απλώς τα μεταλλικά μέρη βρίσκονται υπό φασική τάση), αλλά όταν κάποιος πιάσει τα μεταλλικά μέρη της συσκευής, τότε εμφανίζεται διαρροή μέσω του ανθρώπου προς γή και τότε πέφτει το ρελέ. Δηλαδή θα τον χτυπήσει το ρεύμα και μετά (κάποια ms) θα πέσει το ρελέ (βέβαια αν δεν υπάρχει ρελέ τότε το χτύπημα θα είναι μάλλον θανάσιμο). Στις πρίζες τις κουζίνας δεν υπάρχει διαρροή, αν οι άλλες πρίζες του σπιτιού είναι OK τότε μάλλον στη συγκεκριμένη γραμμή της κουζίνας που αναφέρεις κάπου έχει κοπεί ή χαλάσει ο αγωγός γείωσης (Η ίσως να μην είναι συνδεδεμένος αγωγός γείωσης στην πρίζα)
panos2 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2010 για να ειναι οκ oi πριζες πρεπει φαση-γειωση 230v σωστα?
gtsol Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2010 Ναι!! Και αν στις υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού έχεις φάση-γείωση ~230V, τότε υπάρχει πρόβλημα μόνο με τον αγωγό γείωσης της συγκεκριμένης γραμμής.
panos2 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2010 οκ καταλαβα σε ευχαριστω πολυ
panos2 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2010 εχω και αλλη μια απορια,εχω ενα πολυμπριζο και μια προεκταση μπαλαντεζα που παει σε διπολικη πριζα οταν μετραω στο πολυμπριζο φαση-ουδετερος 230v και φαση- γειωση 230v κανονικα εφοσον δεν εχω γειωση στη πριζα γιατι μου δειχνει φαση-γειωση(πολυμπριζου) 230v?
hektor Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2010 εχω και αλλη μια απορια,εχω ενα πολυμπριζο και μια προεκταση μπαλαντεζα που παει σε διπολικη πριζα οταν μετραω στο πολυμπριζο φαση-ουδετερος 230v και φαση- γειωση 230v κανονικα εφοσον δεν εχω γειωση στη πριζα γιατι μου δειχνει φαση-γειωση(πολυμπριζου) 230v? Και πως γινεται να μην εχεις γειωση στη μπριζα και να μετρας φαση -γειωση 230 V ??
cna Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2010 Μπορεί το πολύπριζο να είναι "πειραγμένο" και να ακουμπούν κάπου τα καλώδια γείωσης-ουδέτερου.
ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2010 εχω και αλλη μια απορια,εχω ενα πολυμπριζο και μια προεκταση μπαλαντεζα που παει σε διπολικη πριζα οταν μετραω στο πολυμπριζο φαση-ουδετερος 230v και φαση- γειωση 230v κανονικα εφοσον δεν εχω γειωση στη πριζα γιατι μου δειχνει φαση-γειωση(πολυμπριζου) 230v? ηλεκτρολόγος δεν εισαι ψάξου και λίγο βρε αδερφέ!!!
slalom Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8 , 2010 Φάση με γείωση πρέπει να δείχνει 230V
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα