Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σπουδές και επάγγελμα Μηχανικού στην Αγγλία


Topap

Recommended Posts

OK, ας μιλήσουμε λοιπόν για το ICE (Institution of Civil Engineers):

 

 

ICE currently offers eight grades of membership:

 

Student

Joining as a student member is free and is the first step to becoming a professionally qualified civil engineer.

 

Graduate

Graduate membership of ICE is the ideal stepping stone to becoming a professionally qualified engineer.

 

Technician Member

Technician Membership (TMICE) of ICE can be awarded to a wide range of technicians practising in the broad area of civil engineering.

 

Associate Member

Associate Membership (AMICE) is open to a wide range of technical and scientific specialists who are engaged in activities or a profession that directly support or are closely allied with the work of a civil engineer operating in the built environment.

 

Member

Membership of the Institution of Civil Engineers (MICE) can be awarded to a wide range of engineers practising in the broad area of civil engineering.

 

Fellow

Fellow is the highest grade of membership of the Institution and may be awarded if you are or have been engaged in a position of responsibility in the promotion, planning, design, construction, maintenance or management of important engineering work.

 

Affiliate

If you work in a field associated with civil engineering, such as law and geology, or you are a civil engineer who is not pursuing a professional qualification with ICE you may be eligible to become an Affiliate member of ICE.

Companion

If you work at the same level as a Fellow, but in a field relating to civil engineering rather than in civil engineering itself, you may be eligible to become a Companion of ICE.

 

 

 

Τόσο στο Technical όσο και στο Associate member βλέπεις ότι φωτογραφίζει επαγγελματίες του χώρου που όμως δεν είναι μηχανικοί.

 

Φίλε stayros, τα βήματα για έναν μηχανικό στην Αγγλία είναι δεδομένα και είναι τα εξής:

1. Graduate member και

2. Full Member (Chartered Engineer)

 

Κατόπιν, μηχανικοί τύπου Τάσσιος κλπ γίνονται Fellows.

 

Link to comment
Share on other sites

Τη σύνδεση του member με του chartered δεν βλέπω.

 

edit: Ίσα ίσα που εδώ λέει πως αν είσαι member θεωρείται πως έχεις τα προσόντα για IEng!

 

Provided the educational base meets the Engineering Council standard, they will also qualify for registration with the Engineering Council as an Incorporated Engineer (IEng). This is subject to the Professional Review interview being conducted in English, subject only to the provisions of the Welsh Language Act 1993.

 

http://www.ice.org.uk/Membership/Membership-grades-and-how-to-join/Member

 

---------------------------------------------------------------------------------------------

 

Βασικά προσπαθώ να ξεκαθαρίσω με ποια προσόντα στην Βρετανία (βλ. κολέγια) θεωρείσε επαγγελματίας μηχανικός ώστε να ασκείς και στην Ελλάδα το επάγγελμα. Και από ότι βλέπω το μόνο που χρειάζεται είναι το Bsc. Οι αλχημείες του συμψηφισμού Bsc+Msc δεν είναι πλέον αναγκαίες. Επαγγελματικά με ένα Bsc έχουν πλήρη ΕΔ δικαιώματα στη χώρα τους άρα και εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Και από ότι βλέπω το μόνο που χρειάζεται είναι το Bsc.

 

Εδω έχεις απόλυτο δίκαιο.

 

Επαγγελματικά με ένα Bsc έχουν πλήρη ΕΔ δικαιώματα στη χώρα τους άρα και εδώ.

 

Εδω πρεπει απλως να αναφερω οτι δεν ειναι ακριβώς έτσι.

 

 

Αλλα τι να λεμε τώρα? Ολες οι γαλλικές, ισπανικές, αγγλικές και γερμανικές εταιρίες που δουλευουν τα έργα με παραχώρηση νομίζεις οτι τους ενδιαφέρει να εγγραψουν τους μηχανικούς τους στο ΤΕΕ? Δεν νομίζω...

 

Οποτε, κατα μια έννοια το θέμα που συζητάμε ειναι τελείως ανεπικαιρο...

 

Peace stayros! :P

Link to comment
Share on other sites

Όταν μιλάμε όμορφα και ωραία είναι δυνατόν να μην υπάρχει peace;

 

Το δικαίωμα στη διαφωνία είναι απαραίτητο στα fora. Οι Μαο Μαο πρέπει να απαγορευτούν.

Link to comment
Share on other sites

Για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις, και επειδή δούλευα στην Αγγλία για κάποια χρόνια:

 

Στη Αγγλία δεν υπάρχει ΤΕΕ ή κάτι αντίστοιχο! Υπάρχουν μόνο σύλλογοι, τύπου ΣΠΜΕ κλπ, για κάθε είδους μηχανικό. Πχ για τους πολιτικούς υπάρχει το ICE (Institute of Civil Engineers) και το IStructE (Institute of Structural Engineers), για τους Χημικούς Μηχανικούς to IChemE (Institute of Chemical Engineers) και τα λοιπά.

 

Για να ασκήσεις το επάγγελμα του Μηχανικού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να είσαι μέλος σε κάποιον σύλλογο. ΤΕΛΟΣ.

Από εκεί και πέρα ακολουθώντας την επαγγελματική πορεία του κάθε συλλόγου μπορείς να γίνεις Chartered Engineer. Είσαι δεν είσαι Chartered Engineer μπορείς να δουλέψεις κανονικά, υπάρχουν όμως αγγελίες που ζητάν μηχανικούς επιπέδου Chartered Engineer, δηλαδή μια κάποιας εμπειρίας. ΤΕΛΟΣ.

 

Από εκεί και πέρα, στην Αγγλία άλλαξα 3 εταιρίες και ποτέ μα ποτέ μου δεν τους έδειξα το δίπλωμα μου ή κάτι άλλο.

 

 

@Stayros:

 

Με όλη την καλή διάθεση φίλε stayros, αμάν πια με το Chartered και το Incorporated. Κάτσε πρώτα να καταλάβεις την διαφορά του και μετά να εκφέρεις άποψη.

 

Το Chartered είναι για μηχανικούς (BEng, MEng, MSc, etc)

Το Incorporated είναι για ανθρώπους που δεν είναι μηχανικοί αλλά έχουν αρκετή εμπειρία σε τεχνικές εταιρίες και μπορούν να λύσουν τεχνικά προβλήματα (συνήθως έχουν πτυχίο HND, Higher National Diploma, απολυτήριο δηλαδή).

 

 

Φίλε ούτε στην Ελλάδα χρειάζεσαι να είσαι μέλος του τεε για να δουλέψεις. Για να βάζεις όμως υπογραφές πρέπει να είσαι μέλος όπως και στην Αγγλία πρέπει να είσαι chartered για την υπογραφή. Δεν καταλαβαίνων γιατί συγχίζεσαι και ποιο είναι γενικά το προβλημά σου.

 

Επίσης το70% των απόφοιτων μηχανικών πανεπιστημίου δε θα καταφέρουν να γίνουν ποτέ chartered αλλά θα γίνουν είτε incorporated ή τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Αλήθεια? Εγώ πάντως στο Building Control του Λονδίνου (πολεοδομία σαν αν λέμε) μια χαρά έστελνα τους υπολογισμούς μου που είχα υπογράψει και πήγαινα σε ραντεβού για έλεγχο και ποτέ μου δεν είχα ούτε καν το ελληνικό μου πτυχίο μαζί μου, ούτε και Chartered ήμουν. Θα μπορούσα κάλλιστα να ήμουν μανάβης που απλά ήξερε ορολογία.

Τώρα, εσύ που ακριβώς ξέρεις ότι στην Αγγλία για να βάλεις υπογραφή πρέπει να είσαι Chartered Engineer, ο θεός και η ψυχή σου ξέρει... Όπως επίσης ότι το 70% των μηχανικών στην Αγγλία δεν γίνεται ποτέ Chartered... άλλο πάλι και αυτό... απορώ αν για αυτά που λες έχεις προσωπική εμπειρία ή είναι κάτι που άκουσες στο καφέ της σχολής σου.

 

Κατά τα άλλα, συμφωνώ: ούτε στην Ελλάδα χρειάζεσαι να είσαι μέλος του ΤΕΕ για να δουλέψεις, αρκεί να μην χρειαστεί να βάλεις την επαγγελματική σου σφραγίδα κάπου.

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, ilias

Link to comment
Share on other sites

Προσυπογράφω τα όσα λέει ο topap-mate.

 

Πρέπει να καταλάβετε κάτι: στην Αγγλία οι τίτλοι που αποκτάς έχουν αξία! Το BEng έχει αξία, το MSc έχει άλλη, το "Dr" μεγαλύτερη, το "prof." για να το αποκτήσεις και πολύ περισσότερο για να το διατηρήσεις δουλεύεις τρελά κοκ...

 

Συγκεκριμένα, για να γίνεις μέλος του ΙCE, μπορείς πολύ εύκολα. Για να γίνεις chartered όμως, περνάς από τα μύρια όσα από άποψη ελέγχων, εργασιών, presentations κτλ.

 

H αλήθεια είναι οτι μόνο ένα μικρό ποσοστό "κυνηγά" το chartered status. Οι περισσότεροι που προσπαθούν για κάτι, προσπαθούν σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Aν ξεκινήσεις να γίνεις chartered, ξεκινάς -συνήθως- μετά από προτροπή της εταιρίας σου, η οποία και σε χρηματοδοτεί σε αυτή σου την προσπάθεια.

 

Όταν όμως γίνεις chartered... πολλοί λίγοι θα μπορούν να σε "κοιτάξουν στα μάτια" επαγγελματικά.

Link to comment
Share on other sites

δείτε για αρχή εδώ

http://www.theiet.org/forums/forum/messageview.cfm?catid=7&threadid=33123&enterthread=y

 

και εδώ

http://www.theiet.org/forums/forum/categories.cfm?catid=7&FTVAR_SORT=date&FTVAR_SORTORDER=desc&STARTPAGE=4&FTVAR_FORUMVIEWTMP=Linear

 

Είχα διαβάσει και κάπου αλλού μια συζήτηση στο κοινοβούλιο της αγγλίας για τον ρόλο του chartered engineer και πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει κάποιος προστατευμένος τίτλος για τους μηχανικούς με πολύ απαιτητικά κριτήρια για να αποκτηθεί ώστε να προστατευτεί το κοινό συμφέρον κατά τον ίδιο τρόπο που υπάρχει το GMC για τους γιατρούς. Αλλιώς θα ήταν μπάτε σκύλοι αλέστε..

 

Επίσης τα επίσημα στατιστικά δίνουν μέσο μισθό 50000 λίρες για chartered και 35000 για τους υπόλοιπους. Αυτό απο φυλάδιο του IET που έχω, συγγνώμη αλλά δεν έχω web link.

Οπότε chartership does count..

 

Topap μάλλον μου φαίνεται δεν κατάλαβες τι ακριβώς αρμοδιότητες είχες.

To offer your services directly to the public you need to be get chartered. period (όπως λες και συ)

Link to comment
Share on other sites

Chartered κτλ είναι "τιμητικοί" τίτλοι και δεν παίζουν κανένα ρόλο στα επ. δικαιώματα αλλά μετράνε απίστευτα στο prestige του εκάστοτε μηχανικού. Για αυτό και η διαφορά στους μισθούς. Οι υπόλοιποι παίρνουν τις κοινές δουλειές και οι chartered τις πιο ιδιαίτερες άρα και προσοδοφόρες. Κανείς όμως δεν απαγορεύει τις δουλειές αυτές να τις κάνει και ο incorporated.

Link to comment
Share on other sites

δείτε για αρχή εδώ…

και εδώ…

Είχα διαβάσει και κάπου αλλού μια συζήτηση στο κοινοβούλιο της Αγγλίας για τον ρόλο του chartered engineer και πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει κάποιος προστατευμένος τίτλος για τους μηχανικούς με πολύ απαιτητικά κριτήρια για να αποκτηθεί ώστε να προστατευτεί το κοινό συμφέρον κατά τον ίδιο τρόπο που υπάρχει το GMC για τους γιατρούς. Αλλιώς θα ήταν μπάτε σκύλοι αλέστε..

 

Καλά, εσύ κάτσε να διαβάζεις τι λέει στο κάθε site και πως θέλει να τα παρουσιάσει…Κάτσε να διαβάσεις τι λένε στο κοινοβούλιο, είμαι σίγουρος ότι τους πιστεύεις όπως πιστεύεις και τους δικούς μας στη βουλή. Φευ.

 

Όταν με το καλό αποφοιτήσεις από την σχολή και γραφτείς στο ΤΕΕ, υπάρχει ένα τεύχος που μπορείς να κατεβάσεις και από το site και λέει διάφορα για το επάγγελμα του Μηχανικού. Εκεί να δεις τι λέει! Εκεί να δεις τι λέει για τους μηχανικούς. Αν τα πάρεις τοις μετρητοίς, σε βλέπω σε ένα χρόνο να κλαίγεσαι στη μαμά σου για το πόσο άδικη είναι η ζωή που ενώ σπούδασες κάτι που «γουστάρεις τρελά» δεν σε εκτιμάει κανένας και άλλα τέτοια. Αλλά τι λέω, είμαι σίγουρος ότι έχεις ήδη ξεκοκαλίσει τον οδηγό σπουδών σου, μάλλον όταν *****************

 

(Σταματώ εδώ για να μην φάω κανένα ban από τους moderators)

 

Για τα λεφτά έχεις δίκιο, άλλα παίρνεις όταν είσαι Chartered Engineer και άλλα όταν δεν είσαι. Είναι προφανές.

Για να τελειώνουμε με αυτή τη καραμέλα γιατί αρχίζω και εκνευρίζομαι:

ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ CHARTERED ENGINEER? Πρακτικά, ότι το αφεντικό σου μπορεί να σου δώσει ένα project μαζί με 2-3 junior engineers και 1 draftsman για τα σχέδια και να είναι σίγουρος ότι θα το βγάλεις εις πέρας. Αυτό! Φυσικό δεν είναι εάν μπορείς να το κάνεις αυτό να ζητάς και άλλα λεφτά? Προφανώς.

 

Και όμως, στην τελευταία εταιρία που ήμουν στο Λονδίνο, 2 από τους 7 partners (ο καθένας είχε από κάτω του 10 μηχανικούς) ΔΕΝ ΗΤΑΝ Chartered Engineer. Πολύ απλά γιατί έβγαζαν την δουλειά και πίστεψε το ή όχι και ήταν πολύ απασχολημένοι να βγάζουν λεφτά για να αφιερώσουν χρόνο για την προετοιμασία και τις εξετάσεις του Part 3.

 

Θα σου στείλω ένα από τα τεύχη του περιοδικού του IStructE που αναφέρει κάθε τόσο που γίνονται οι εξετάσεις ποιοι έγιναν από Graduate Enginers, Chratered. Η συνάδελφος μου Κατερίνα (Ελληνίδα) που έχει παραμείνει στην εταιρία έγινε Chartered, και είναι 33, στην Αγγλία τελείωσε και δουλεύει από τα 23. Δεν είναι και μπαμπούλας οι εξετάσεις, past papers υπάρχουν από τις προηγούμενες εξετάσεις και εάν έχεις την εμπειρία και είσαι προετοιμασμένος καλά, δεν κόβεσαι. Επί 2 μήνες η Κατερίνα και άλλοι συνάδελφοι έμεναν κάθε Τετάρτη και Παρασκευή μετα την δουλεία στο meeting room μαζι με έναν συνάδελφο που είναι Fellow of the IStructE και έκαναν προετοιμασία.

 

Topap μάλλον μου φαίνεται δεν κατάλαβες τι ακριβώς αρμοδιότητες είχες.

To offer your services directly to the public you need to be get chartered

 

Έλα μπαμπά να σου πω που το έχει η μαμά…

 

Παρατήρηση: Είμαστε ευγενικοί, κόσμιοι, σεβόμαστε τους συνομιλητές μας, δεν τους προσβάλουμε και δεν τους ειρωνευόμαστε. Προσπαθήστε να είστε πιο κόσμιοι και προσεκτικοί στην επιλογή των λέξεων που χρησιμοποιείτε.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, ilias

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.