Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Κατά παρέκκλιση οικοδομήσιμο


billy40

Recommended Posts

Καλησπερα.

 

Θα ηθελα την βοηθεια σας σχετικα με ενα αγροτεμαχιο που εχω για το κατα ποσο οικοδομησιμο ειναι.

 

Κατ'αρχην να με συγχωρεσετε για την "απλοικοτητα¨της ορολογιας που χρησιμοποιω αλλα δεν ειμαι σχετικος με το αντικειμενο.

 

Το θεμα εχει ως εξης :

 

Εχω ενα αγροτεμαχιο 3,390τ.μ. με προσοψη 50μ επι της Εθνικης Οδου. Λογω του ιδιομορφου σχηματος που εχει και λογω της οικοδομησιμης γραμμης (60μ απο την εθνικη) μενουν 280τ.μ. οικοδομησιμα σε τριγωνικο σχημα.

 

Μπορειτε να δειτε εδω : http://img806.imageshack.us/img806/2543/56834985.png , το οικοδομησιμο τμημα ειναι με πρασινο χρωμα.

 

Ολα αυτα κατα παρεκλιση (οπως βεβαιωνει ενα τοπογραφικο του 1990 , το αγροτεμαχιο εχει ημερομηνια δημιουργιας το 1966) αφου συμφωνα μην εγκυκλιο 35/6-4-1988 http://www.kkengineering.gr/legislation/poleodomika/additional/PD24.31.5.1985-FEKD270.txt που αφορα τα τριγωνικου σχηματος γηπεδα , τα ορια απο τα γειτονικα οικοπεδα δεν ειναι 15μ αλλα 5μ.

 

Επειδη ενδιαφερομαι να το πουλησω , πριν λιγες μερες εδειξα το τοπογραφικο σε εναν αλλο μηχανικο , ο οποιος δεν ηταν σιγουρος για το αν ειναι οικοδομησιμο (ουσιαστικα αν ισχυουν τα 5μ , αφου αν ισχυουν τα 15μ τοτε πρακτικα δεν κτιζει).

 

Απο οτι καταλαβα το θεμα ειναι αν το αγροτεμαχιο εμπιπτει στον χαρακτηρισμο ¨τριγωνικου σχηματος" , αφου τριγωνικο ειναι μονο το κομματι που μενει αν αφαιρεσει κανεις το τμημα που δεν χτιζει λογω της οικοδομικης γραμμης.

 

Απο οτι μου ειπε , αν παμε με την ουσια του νομου εμπιπτει στην εγκυκλιο αλλα ειναι θεμα ερμηνειας.

 

Μηπως εχει συναντησει κανεις παρομοια περιπτωση να μου την αποψη του ;

 

Καμμια γνωμη κανεις ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.