dkssprs Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2011 Αν μπορει καποιος να με βοηθησει. Ειμαι Ηλεκτρολογος Μηχανικος Τ.Ε και εργαζομε σε τεχνικη εταιρεια. Ειμαι ολοκαινουργιος ελευθερος επαγγελματιας και πρεπει να κοψω ΑΠΥ στην εταιρεια. Η εταιρεία αρνείται να κανει την παρακράτηση 20%. Εγω θα εχω καποιο προβλημα αν κοψω ΑΠΥ πχ για μελετη και δεν γίνει η παρακρατηση?
SOTHRIS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2011 Την μελέτη αυτή που θα την χρησιμοποιήσει η τεχνική εταιρεία ? Κάνω την ερώτηση γιατί μπορεί να υπάρχει και η περίπτωση του ΦΕΜ. Αν πάντως είστε στην περίπτωση του 20% και δεν σας παρακρατηθεί τίποτε , τόσο το καλύτερο για εσάς (δεν θα έχετε δόσει προκαταβολικά στο δημόσιο το 20% από το συγκεκριμένο εισόδημα. Υπόχρεος για παρακράτηση και απόδοση του παρακρατηθέντος είναι ο λήπτης της ΑΠΥ(εδώ τεχνική ετερεία) και όχι ο εκδότης δηλ. εσείς ).
dkssprs Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11 , 2011 Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση. Ναι την μελετη θα την χρησιμοποιησει η τεχνικη εταιρεια. Σε αλλες περιπτωσεις θα κοβω και για επιβλεψη....αλλαζει κατι?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα