li4kos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11 , 2010 Γεια σας! Θα ήθελα μια βοήθεια αν έχει κάποιος την γνώση: έχω μια δεξαμενή που χωράει 50 τόνους κρασί. Τι ψυκτικό μηχάνημα μπορώ να βάλω για να το ψύξω από τους 26c στους 16c σε ένα 24ωρο? Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille. Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gnusselt Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2010 Θερμοκρασία: η καρδιά της οινοποίησης Το πρώτο βιβλίο «Θερμοκρασία: η καρδιά της οινοποίησης» εκδόθηκε ήδη. Σε αυτό θα βρείτε όλες τις δοκιμασμένες αλλά και τις καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για τις βέλτιστες θερμοκρασίες κάθε βήματος της οινοπαραγωγής, από το αμπέλι έως τη φιάλη του κρασιού, συμπεριλαμβανομένων ακόμα και των κτιριακών εγκαταστάσεων. Οι δύο Γάλλοι συγγραφείς, Ζακ Μπλουέν και Ζαν-Μισέλ Μαρόν αναλύουν και προτείνουν ό,τι πιο σύγχρονο για τον έλεγχο της θερμοκρασίας κάθε σημείου της οινοπαραγωγικής διαδικασίας, έως και το οικονομικό, εργασιακό και περιβαλλοντικό του κόστος, με τρόπο εύληπτο, κατανοητό και προσιτό. Απευθύνεται έτσι σε ειδικούς, σε φοιτητές οινολογίας, αλλά και σε ανήσυχους ερασιτέχνες οινοποιούς. http://www.vinetum.gr/public/books.aspx Link to comment Share on other sites More sharing options...
woody Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2010 Αν ήξερες την ειδική θερμότητα του κρασίου θα μπορουσες να το βρείς. (Ακόμα όμως θα έπρεπε να προσθέσεις και τα φορτία απο άτομα,φώτα,απώλειες απο δομικά στοιχεία) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mechatr0n Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2010 Έστω 85 % νερό και 15% αλκοόλ. 50 m3 x (0,85 x 4200 + 0,15 x 2500) x 10 /(24 x 3600) = 23kWh / ώρα λειτουργίας χρειάζεσαι + τα θερμικά κέρδη απο τα τοιχώματα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdim Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13 , 2010 Αν υπάρχουν κατοικίες κοντά πρέπει να ληφθεί υπ'όψιν ο θόρυβος του συμπιεστή. Ήδη έχει ανοίξει σχετικό θέμα μια κυρία που ενοχλείται από τον συμπιεστή κρεοπωλείου. Απ'ότι μου είπε το τμήμα υγιεινής έκανε μέτρηση και βρήκε την ένταση 90db!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα