li4kos Δημοσιεύτηκε July 11, 2010 at 11:03 μμ Δημοσιεύτηκε July 11, 2010 at 11:03 μμ Γεια σας! Θα ήθελα μια βοήθεια αν έχει κάποιος την γνώση: έχω μια δεξαμενή που χωράει 50 τόνους κρασί. Τι ψυκτικό μηχάνημα μπορώ να βάλω για να το ψύξω από τους 26c στους 16c σε ένα 24ωρο? Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille. Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
gnusselt Δημοσιεύτηκε July 13, 2010 at 10:49 πμ Δημοσιεύτηκε July 13, 2010 at 10:49 πμ Θερμοκρασία: η καρδιά της οινοποίησης Το πρώτο βιβλίο «Θερμοκρασία: η καρδιά της οινοποίησης» εκδόθηκε ήδη. Σε αυτό θα βρείτε όλες τις δοκιμασμένες αλλά και τις καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για τις βέλτιστες θερμοκρασίες κάθε βήματος της οινοπαραγωγής, από το αμπέλι έως τη φιάλη του κρασιού, συμπεριλαμβανομένων ακόμα και των κτιριακών εγκαταστάσεων. Οι δύο Γάλλοι συγγραφείς, Ζακ Μπλουέν και Ζαν-Μισέλ Μαρόν αναλύουν και προτείνουν ό,τι πιο σύγχρονο για τον έλεγχο της θερμοκρασίας κάθε σημείου της οινοπαραγωγικής διαδικασίας, έως και το οικονομικό, εργασιακό και περιβαλλοντικό του κόστος, με τρόπο εύληπτο, κατανοητό και προσιτό. Απευθύνεται έτσι σε ειδικούς, σε φοιτητές οινολογίας, αλλά και σε ανήσυχους ερασιτέχνες οινοποιούς. http://www.vinetum.gr/public/books.aspx
woody Δημοσιεύτηκε July 13, 2010 at 11:17 πμ Δημοσιεύτηκε July 13, 2010 at 11:17 πμ Αν ήξερες την ειδική θερμότητα του κρασίου θα μπορουσες να το βρείς. (Ακόμα όμως θα έπρεπε να προσθέσεις και τα φορτία απο άτομα,φώτα,απώλειες απο δομικά στοιχεία)
mechatr0n Δημοσιεύτηκε July 13, 2010 at 11:32 πμ Δημοσιεύτηκε July 13, 2010 at 11:32 πμ Έστω 85 % νερό και 15% αλκοόλ. 50 m3 x (0,85 x 4200 + 0,15 x 2500) x 10 /(24 x 3600) = 23kWh / ώρα λειτουργίας χρειάζεσαι + τα θερμικά κέρδη απο τα τοιχώματα..
sdim Δημοσιεύτηκε July 13, 2010 at 08:25 μμ Δημοσιεύτηκε July 13, 2010 at 08:25 μμ Αν υπάρχουν κατοικίες κοντά πρέπει να ληφθεί υπ'όψιν ο θόρυβος του συμπιεστή. Ήδη έχει ανοίξει σχετικό θέμα μια κυρία που ενοχλείται από τον συμπιεστή κρεοπωλείου. Απ'ότι μου είπε το τμήμα υγιεινής έκανε μέτρηση και βρήκε την ένταση 90db!!!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα