Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαγγελματικές κάρτες


George T.

Recommended Posts

Κοιτώντας για κάρτες παιδιά μιας και σε λίγο καιρό θα βρίσκομαι στο ξεκινήμα, βρεθηκα σε δίλημμα αναμεσα στις κλασσικές λευκες , και σε αυτές με χρώμα. Ποια η αποψη σας?Επίσης για έναν μηχανολογο μηχανικό που οι τομεις δραστηριοτητας του δεν είναι τόσο γνωστοι στον γύρω κόσμο απο ότι πχ ενος αρχιτεκτονα ή πολιτικου μηχανικού θα θεωρειται σωστό να γράφει πάνω τι αναλαμβάνει?

Link to comment
Share on other sites

γραψε τα παντα.....μετα απο πολλα χρονια αυτο χρειαζεσαι.....

 

στην αρχη την ειχα πολυ λιγα....ονομα -τηλεφωνο -ιδιοτητα

 

τελικα επειδη ο κοσμος δεν ξερει τι μπορει ναλαβει ο ακθενας γραψτα ΟΛΑ...

 

και καλες δουλειεες συναδελφε

Link to comment
Share on other sites

Συμπληρώνοντας το ερώτημα του George T. όσο αναφορα τις επαγγελματικές κάρτες και μια και ψάχνω για μια εικόνα, με καλή ανάλυση, ώστε να μπει στη καρτα μου, έχει κάνεις να μου προτείνει κάποιος κάποιο site, που τον είχε βοηθήσει σε ανάλογη περίπτωση..

Link to comment
Share on other sites

Μίλα με έναν γραφίστα, δεν θα το μετανιώσεις.

Είπαμε ο καθένας την δουλειά του.

Θα έχεις μια κάρτα που σε αντιπροσωπεύει και θα σε εξυπηρετεί.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης αυτό με την εικόνα-λογότυπο θέλει και λίγο προσοχή μιας και μπορεί να χρησιμοποιήσεις άθελά σου κάποιο κατοχυρωμένο λογότυπο. Άλλος ένας λόγος να αποτανθείς σε γραφίστα μιας και αυτοί τα προσέχουν κάτι τέτοια...συνήθως...

Link to comment
Share on other sites

μισό λεπτό, κάποιο γενικευμένο λογότυπο για παράδειγμα safe contructions, είναι δυνατό να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα; Δικηγόρο που ρώτησα δεν μου είπε να υπάρχει θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Το safe constructions δεν είναι λογότυπο. Είναι περιγραφή δραστηριότητας. Λογότυπο νοείται κάποιο σκίτσο/σκαρίφημα/εικόνα το οποίο αποτυπώνει την ταυτότητα της επιχείρησης. Θεωρητικά πάντα αν το λογότυπο είναι πετυχημένο τότε όποτε θα το βλέπει το υποκείμενο (ο πελάτης) θα πρέπει να το συνδέει με την εν λόγω επιχείρηση. Για παράδειγμα όποτε βλέπεις ένα στρείδι κίτρινου χρώματος με κόκκινο περίγραμμα δεν σου έρχεται στο μυαλό η shell?

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνοι, αλλά αν το λογότυπο περιέχει αυτήν τη περιγραφή δραστηριότητας με ένα σκιτσάκι που θα συνθέσει ο γραφίστας, τι παραπάνω θα πρέπει να κάνει;

Αν ο άλλος μελλοντικά θέλει να το αντιγράψει για να παραπλανήσει μπορεί στο εύστοχο παράδειγμα που χρησιμοποίησες να κοτσάρει και μια μικρή πεταλίδα δίπλα τροποποιώντας λίγο τη μορφή του κοχιλιού.

Κι εμένα με απασχόλησε το θέμα και από ότι μου είπε δικηγόρος, αν στο λογότυπο περιέχεται μια γενική περιγραφή δεν πρόκειται να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Δεν έχω συζητήσει με γραφίστα, αλλά δεν πήγαινε το μυαλό μου, ότι ενδεχομένως να γνωρίζει τέτοιου είδους νομικά θέματα. Αν μας διαβάζει κάποιος και μπορεί να τοποθετηθεί πολύ ευχαρίστως να τον ακούσουμε.

Link to comment
Share on other sites

τα λογοτυπα εκτος των πολυεθνικων και αλλων μεγαλων εταιρων πουναι κατοχυρωμενα και δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις ουτε αυτουσια ουτε και με μικρες παραλλαγες πχ χρωμα και υφος στα υπολοιπα συνηθως δεν υπαρχει πορβλημα γιατι συνηθως δεν ειναι κατοχυρωμενα...

στην ελλαδα συνηθως δεν υπαρχουν τετοια προβληματα γιατι συνηθως τα λογοτυπα ειναι κεφαλαια γραμματα του ονοματος μας με διαφορες παραλλαγες....

Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη μου: Χρωματιστή 2 όψεων.

 

Στην μία τα στοιχεία κλασσικής κάρτας (όνομα, ιδιότητα, επικοινωνία, κλπ) και στην άλλη αναφορά των εργασιών που αναλαμβάνεις (σε μορφή λίστας πχ).

 

Χρωματιστή εννοώ 2-3 συνήθη ξεκούραστα χρώματα, όχι καρναβάλι.

 

Μην βάλεις λογότυπο, απλά labelοποίησε το επώνυμό σου (ή και το όνομα) με μια ασυνήθη, αλλά ευανάγνωστη γραμματοσειρά σε μεγαλύτερο μέγεθος. (ή κάνε το πρώτο γράμμα να ξεχωρίζει).

Αυτό στο λέω γιατί είναι καλό να μπορείς να αναπαράγεις το γραφιστικό χωρίς να κρέμεσαι από τον γραφίστα που το δημιούργησε. Δηλαδή να είναι εύκολο να αντιγραφεί το γραφιστικό από άλλον γραφίστα με την απλή επίδειξη της κάρτας.

 

Απέφυγε τις μοντέρνες κάρτες με τα περίεργα κοψίματα, διπλώματα και τσακίσεις. 99% δεν θα χωράνε σε καρτολόγιο ή θα είναι πολύ μικρό το μέγεθος και θα "κολυμπάνε" στις θέσεις.

Η κλασσικήξ παραλληλόγραμμη 5x9 cm είναι τέλεια!

Μην ξεχνάς ότι οι καλύτεροι πίνακες είναι σε κλασσικούς παραλληλόγραμμους καμβάδες.

 

Ένας καλός γραφίστας είναι λύση-μονόδρομος. Δεν είναι μεγάλο έξοδο τα 100-300 ευρώ για μια 500άδα κάρτες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.