Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συντελεστής διόρθωσης του μέσου συντελεστή θερμοπερατότητας


Skeptikos

Recommended Posts

Όταν κάτω από ένα ισόγειο, ένα τμήμα εδράζεται στο έδαφος και το υπόλοιπο σε μη θερμαινόμενο υπόγειο, τότε ενοργοποιούμε δύο τύπους κατώτερης επιφάνειας, έτσι δεν είναι; Ο συντελεστής διόρθωσης που εμφανίζεται στον πίνακα του μέσου συντελεστή θερμοπερατότητας κτιρίου, είναι 0,5 και στις δύο περιπτώσεις; Δίνονται αυτοί οι συντελεστές σε κάποιο σημείο της νομοθεσίας ΦΕΚ362 Δ; Μία βοήθεια για να τους εντοπίσω;

Link to comment
Share on other sites

Ναι έχουν την ίδια τιμή . Εκτός από στο παράθυρο "Πληροφορίες" της συγκεκριμένης εφαρμογής , μπορείς να το διαβάσεις και στον Κανονισμό στην παράγραφο 7.3.1 . Είναι ίδια διότι αφορούν όλα δάπεδο . Ο λόγος που στο πρόγραμμα υπάρχουν ως ξεχωριστές επιφάνειες είναι αφενός για οργανωτικό και εποπτικό χαρακτήρα και αφετέρου διότι σε άλλα φυσικά μεγέθη ομαδοποιούνται διαφορετικά (παρότι όλα είναι δάπεδα , τούς καθορίζεται διαφορετικό Rai καθώς και διαφορετικό Κμεγ - ειδικά δηλαδή για κάθε μέρος δαπέδου εν μέρει) . Και αυτά , φυσικά , αναγράφονται τόσο στο παράθυρο "Πληροφορίες" όσο και στον κανονισμό στην παράγραφο 5 . Τέλος , κάποια από τα στοιχεία δημοσιεύτηκαν αργότερα σε κάποια εγκύκλειο ή έγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ , το οποίο δεν έχω , όμως βασει αυτής το ΤΕΕ δημοσίευσε ένα άρθρο για την εκπόνηση των μελετών θερμομονώσεων , απ'όπου και τα βρήκα εγώ (... εννοείται μετά από χρόνια ! ...) . Αν ζητήσεις από παλιούς μηχανικούς , σίγουρα θα βρεις έστω και σκόρπιες φωτοτυπίες εκείνου του παραδείγματος ! Εγώ αισθάνθηκα αρχαιολόγος μέχρι να τα βρω όλα !

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.