ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2011 εκτός σχεδίου δεν επιτρέπεται να κάνεις σύσταση καθέτου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
katrmp Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2011 οριζόντια ; αφού είναι δύο κατοικίες και γκαράζ; πάντως αν μέσα στην επόμενη τετραετία φτιάξω τον σκελετό είμαι εντάξει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
myri Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2011 εγώ συμφωνώ.Είναι θέμα του μηχανικού.. Φαίνεται λίγο και από το φύλλο της άδειας σε σχέση με το τοπογραφικό παιδιά αυτό χωρις έλεγχο ΔΚ και μη σας πω και νεό τοπογραφικό πχ μπορεί να γίνεται ρυμοτόμηση ή να έχουν τροποποιηθεί οι όροι δόμησης είναι αδύνατο να γίνει κατα συνέπεια ειναι αδύνατον μηχανικός (είτε ελεγκτής είτε ιδιώτης) να ελένξουν τη εξάντληση της δόμησης .... Τώρα όμως εγώ θα εκτυπώσω το χαρτί αυτό και θα το πάω στον πελάτη, θα τον ενημερώσω και θα του δείξω και την ημερομηνία της απόφασης και θα ευχόμαστε να μην έχει αναδρομική ισχύ ή να μην αποτελέσει πρόβλημα κατά τον υπολογισμό του προστίμου... . 1. Καταρχάς να μην ενημερώσετε ακόμη τους πελάτες. 2. Ας το βγάλουν σε εγκύκλιο πρώτα 3. Ο νόμος και οι εγκύκλιοι είναι σε αντίφαση σε πολλά σημεία. Οι κύριοι και οι κυρίες, ας ξαναδιαβάσουν τον νόμο επιτέλους και ας μας πούνε τι θα γινει αν όλοι οι θιγόμενοι κατφύγουν στο ΣτΕ για να βρουν το δίκιο τους. 4. Πάρτε οι θιγόμενοι κανένα τηλέφωνο στη ΔΟΚΚ και αρχίστε τα βρισιδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
JTB Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2011 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2011 @myri: Ο άνθρωπος που αναφέρω, έχει τακτοποιήσει 75 τετραγωνικά υπόγειο, 40 τετραγωνικά πυλωτής και 2 τετραγωνικά φωταγωγό... δεν πλήρωσε λίγα! Εν τω μεταξύ, υπόλ. ΣΔ = 50τ.μ. !!! Οπότε, αν έπρεπε να νομιμοποιήσει, ίσως δεν δήλωνε το υπόγειο... και επειδή δεν έχει πληρώσει ακόμη πρόστιμα, ίσως πρέπει να τον ειδοποιήσω... βέβαια τί θα του πώ, αφού δεν ξέρουμε τελικά αν θα έχει κάποια ισχύ το έγγραφο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
katrmp Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2011 συνάδελφοι στην παραπάνω περίπτωση πού αναφέρω είναι προτιμότερο να πάρω πρώτα Δευτέρα την παράταση γιά 4 χρόνια της κατοικίας πού δεν έχει γίνει και μετά τίς τακτοποιήσεις; ή το αντίθετο ή δεν θα έχει σημασία ; η σύσταση οριζοντίου μπορεί να γίνει και στο μέλλον αν πάρω τίς τακτοποιήσεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Georgiou Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2011 Να το έγγραφο. Έσβησα τα ονόματα Γιατί τα έσβησες; Πού κοινοποιήθηκε; Δεν κατάλαβα! Είναι απόρρητο; Μυστικό; Ειλικρινά θέλω να ξέρω πού κοινοποιήθηκε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
katrmp Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2011 αυτή είναι και εμένα η απορία μου όπως και η άσχετη αναφορά στη 15/10 και 17/10 προσπαθώντας άν είναι έγκυρο να πούν ότι το είχαμε διευκρινήσει. 1.με τήν τελευταία μου παρατήρηση καμιά γνώμη; 2.όταν λέμε υπόλοιπο συντελεστή δόμησης στήν δική μου περίπτωση πού προανέφερα όπου η άδεια έχει πληρωθεί γιά όλο το συντελεστή απλώς η δεύτερη μικρή κατοικία παίρνει τωρα παράταση ισχύος γιά άλλα 4 χρόνια , θεωρείται ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα (η 5/10 έλεγε ότι αναθεώρηση γιά παράταση δεν επηρεάζει) ή θα αντιμετωπίσει αν και την δεύτερη τετραετία πού ξεκινά τώρα δέν γίνει καμία εργασία και χαθεί πλέον η άδεια; συνάδελφοι είναι πολύ σημαντική η γνώμη σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giorgos Georgiou Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2011 Η γνώμη μου είναι ότι τακτοποιείς, αφού η εξάντληση αναφέρεται στην άδεια και δεν απαιτείται αυτοψία για να τακτοποιήσεις. Αλλά τι σημασία έχει η γνώμη μου, αφού ο καθένας γνωμοδοτεί κατά το ΔΟΚΚούν Link to comment Share on other sites More sharing options...
katrmp Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2011 ευχαριστώ φιλαράκο. Στο στέλεχος πράγματι φαίνονται 198τ.μ (max 200). Αν τακτοποιήσω και πάρω τον υπολογισμό προστίμου θεωρείς κατά την προσωπική σού γνώμη ότι αν αλλάξει κάτι μπορεί παρόλαυτα να επηρεάσει ; πάντως δεν είναι πιό σόφρων οι συνάδελφοι να μην το σκαλίσουν αφού δεν υπάρχει κάποια εγκύκλιος ενώ δεν γνωρίζουμε και τούς παραλήπτες τού εγγράφου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2011 Γιατί τα έσβησες; Πού κοινοποιήθηκε; Δεν κατάλαβα! Είναι απόρρητο; Μυστικό; Ειλικρινά θέλω να ξέρω πού κοινοποιήθηκε.... Καταρχάς όταν έλεγα το τι ανέφερε η ΔΟΚΚ σε επικοινωνίες με πολεοδομίες βρήκα τον μπελά μου εδώ μέσα. Τώρα παλι που ανέβασα το σχετικό έγγραφο, και επειδή έσβησα τηλέφωνα και παραλήπτες, πολύ απλά γιατί στο ΝΕΤ κυκλοφορούν ενα σωρό κουζουλοι, είστε έτοιμοι να αρχισετε πάλι τα ίδια. Παραληπτες είναι η ΠΕΧΩ στο Ηράκλειο και η Πολεοδομια Χανιων. Έχει αυτό κάποια σημασία. ; Ασχοληθείτε με την ουσία και πιεστε να βγει εγκύκλιος ή ΦΕΚ που να τροποποιεί τον νομό γιατί αυτό που λέει το έγγραφο το υποστηρίζει πολύς κόσμος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα