Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Ρυμοτόμηση σε πράξη εφαρμογής


Recommended Posts

Γεια σας.

έχω κάποιες απορίες σχετικά με πράξη εφαρμογής. Οικόπεδο εξ αδιαιρέτου και ο δήμος παίρνει 200 τμ αφήνοντας δύο μικρά κομμάτια έκαστο περίπου 100 τμ.

Αποζημίωση χορηγείται μόνο για τα 91 τμ από τα 200 τμ που παίρνει ο δήμος. Τα άλλα 100 προσκυρώνωνται βάσει του πίνακα από την πολεοδομία. Πως θα γίνει αυτή η διαδικασία; Και αν πωληθούν εξ αδιαιρέτου βέβαια τα άλλα δυο κομμάτια που απομένουν, η αποζημίωση θα παραμείνει στον αρχικό ιδιοκτήτη; Μηχανικός ανέφεσε ότι οι γείτονες έκτισαν ήδη τα επιτρεπόμενα μέτρα στο όλο οικόπεδο των 2000 τμ..και αυτό το κομμάτι δεν έχει κτίσμα και δεν είναι άρτο και οικοδομήσιμο επειδή οι άλλοι του ιδίου Ο.Τ. έχουν κτήσει. εξ αδιαιρέτου χωρίς όμως να κληθούν και οι υπόλοιποι να υπογράψουν.

Βασικά αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει το θέμα με την προσκύρωση.

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Αγάπητη Στεφανία, μας έδωσες πολλές πληροφορίες σε λίγες γραμμές, και αυτές ήταν συγκεχυμένες. Προσωπικά δεν κατάλαβα ούτε ποια ήταν η αρχική ιδιοκτησία, ούτε ποια είναι η τελική που προέκυψε από την πράξη (δεν ξέρω αν κάποιος συνάδελφος το κατάλαβε ).

Το καλύτερο που θα είχες να κάνεις είναι να προμηθευτείς απόσπασμα του ρυμ/κου σχεδίου και πίνακες της πράξης εφαρμογής για τα Ο.Τ. στα οποία εκτείνετο η αρχική ιδιοκτησία (θα τα πάρεις από την πολεοδομία) και μαζί με τα συμβόλαια, να επισκεφθείς έναν τοπογράφο μηχανικό της εμπιστοσύνης σου ώστε να σε κατατοπίσει. Καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

@ stefania: :confused: :shock:

 

Ξαναδιάβασε το .... κι αν νομίζεις πως από τα γραφόμενά σου μπορεί κάποιος να βγάλει ξακάθαρο νόημα ώστε να σε βοηθήσει.... τι να πω??

Το καλύτερο για σένα είναι να ακολουθήσεις τη προτροπή του συναδέλφου dimitris80

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.