Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Τακτοποίηση ημιυπαιθρίου (διαφορά σε επικυρωμένα σχέδια)


Recommended Posts

Γειά σας. Έχω κάποια απορία σχετικά με τη νομιμοποίηση των ημιυπαιθρίων και συγκεκριμένα στην κατοικία μου.

 

Σε σχέδιο που έχω στην κατοχή μου ( έχει τίτλο κάτοψη α' ορόφου), αναφέρεται η ύπαρξη ημιυπαίθριου χώρου 14,67 τμ. σε κάποιους υπολογισμούς και πίνακες δεξιά του σχεδίου. Ο ημιυπαίθριος αυτός στην πράξη έχει κλείσει και έχει γίνει υπνοδωμάτιο.

 

Στο ίδιο σχέδιο, με σφραγίδες ελεγκτή πολεοδομίας (δηλαδή νομίζω το εγκεκριμένο σχέδιο που κατετέθει στην πολεοδομία) φαίνεται όντως να είναι κλεισμένο σαν υπνοδωμάτιο με τα σωστά παράθυρα και μπαλκονόπορτες, όπως και στην πράξη δηλαδή, αλλά ταυτόχρονα γράφει στο σχέδιο μέσα στο χώρο του δωματίου Η/Χ 14.67 τμ. Ως ημιυπαίθριος δεν θα έπρεπε να είναι ανοιχτός χώρος στα εγκεκριμένα σχέδια και όχι κλεισμένος? και να έχει κλείσει μόνο στην πράξη?

 

Αυτή η περίπτωση τι είναι? Έχω ημιυπαίθριο προς νομιμοποίση ή είναι δηλωμένος όπως πρέπει στην πολεοδομία? Γιατί βλέπω πως φαίνεται στο σχέδιο σαν δωμάτιο, όπως είναι δηλαδή κ πραγματικά, αλλά ανεφέρεται και ως ημιυπαίθριος 14.67 τμ. Σημειώνω πως και στα συμβόλαια αναφέρεται η ύπαρξη ημιυπάιθριου χώρου 14.67 τμ.

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά, ελπίζω να έγινα κατανοητός...Θα με βοηθούσαν πολύ οι απαντήσεις τως ειδικών μιας κ δν μπορώ να επικοινωνήσω με το μηχανικό μου, που λείπει στο εξωτερικό και όπως καταλαβαίνετε για τον καιρό που θα λείπει θα με φάει το άγχος της υπόθεσης...

Link to comment
Share on other sites

Ειναι λαθος εκ παραδρομης του μελετητη και σιγουρα στο διαγραμμα καλυψης θα ειναι ΗΧ,και αφου το εχεις ετσι και στο συμβολαιο να το τακτοποιησεις σιγουρα...

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα που με απασχολεί είναι επειδή έχει σφραγίδα της πολεοδομίας το σχέδιο, δν θα το είχαν δει όταν πήγαν τα σχέδια στην πολεοδομία? Ο ελεγκτής που έχει το όνομά του δηλαδή πάνω δεν θα το είχε δει?

Και όντως ισχύει αυτό που λέω? Δηλαδή πρέπει ο ημιυπαίθριος να φαίνεται ως ανοικτός χώρος και όχι όπως τώρα?

Αυτό που φαίνεται τώρα δηλαδή και ως ημιυπαίθριος (γράφει Η/Χ και 14.67 τμ) αλλά και ως κλειστός χώρος με τοίχους εξωτερικά και παράθυρα μόνο λαθος στα σχέδια του μηχανικού που έφτιαξε την πολυκατοικία μπορεί να είναι ή μπορεί να υπάρχει κάποια άλλη περίπτωση?

 

Καμιά άλλη ιδέα? Να πρόκειται για λάθος στο σχέδιο και να χρειάζεται νομιμοποίηση ή να είναι ήδη νόμιμος? Πως σας φαίνεται η περίπτωση? Και συγνώμη που επιμένω...:confused:

Link to comment
Share on other sites

Είτε είναι λάθος του μηχανικού ή δεν το πρόσεξε ο υπάλληλος της πολεοδομίας. Δεν έχει σημασία πιστεύω. Ο συνάδελφος έχει δίκαιο ισχύει ότι φαίνεται στο διάγραμμα κάλυψης. Στην κάτοψη μπορεί να έγινε λάθος. Ζήτα αντίγραφο του διαγράμματος και βρες ένα μηχανικό να κάνει έλεγχο. Αν δεν είναι ημιυπαιθριος θα σου το πει ο μηχανικός και τελείωσες. Αν είναι κάνε την ρύθμιση.

Link to comment
Share on other sites

Στο στέλεχος της αδείας (η σελίδα Α3) θα αναγράφεται αν και πότε έχει γίνει αναθεώρηση ή στο φάκελο θα υπάρχει άλλη άδεια τροποποίησης (μεταγενέστερη) σχετική με το ακίνητο. Εκεί μάλλον θα καταγράφεται η "ιστορία" αυτού του ημιυπαιθρίου.

 

Ως ιδιοκτήτης μπορείτε να κάνετε αίτηση στην Πολεοδομία για παροχή αντιγράφων αν θεωρείτε ότι σας λείπει κάτι. Πάρτε το Διάγραμμα Κάλυψης και ελέγξτε τους υπολογισμούς. Χωρίς στοιχεία δεν μπορείτε να βρείτε βοήθεια εδώ.

 

Εξάλλου μέχρι τέλος του χρόνου είναι η προθεσμία - ο μηχανικός σας θα γυρίσει νωρίτερα φαντάζομαι. Αν όχι απευθυνθείτε σε άλλον.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!! Θα το δω μόνος μου, σύμφωνα με όσα μου υποδείξατε και σίγουρα ο μηχανικός μου θα δώσει την οριστική λύση. Απλώς ήταν η απορία της στιγμής. ;)

Link to comment
Share on other sites

Ειναι λαθος εκ παραδρομης του μελετητη και σιγουρα στο διαγραμμα καλυψης θα ειναι ΗΧ,και αφου το εχεις ετσι και στο συμβολαιο να το τακτοποιησεις σιγουρα...

 

Καλό είναι να μη βγάζουμε βεβιασμένα συμπεράσματα.

Μπορεί να υπάρχει αναθεώρηση στην οποία να προσμετρήθηκε τελικά ο χώρος στη δόμηση. Μόνο μηχανικός που έχει μπροστά του όλα τα στοιχεία μπορεί να δώσει έγκυρη απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Τους ημιϋπαίθριους πολλές φορές τους σχεδιάζουμε με στηθαίο πάχους 20 εκ προς τη ανοιχτή πλευρά με αποτέλεσμα να συγχέεται στο εκτυπωμένο σχέδιο το στηθαίο με τους τοίχους αφού η διαφορά είναι μόνο το πάχος της γραμμής με αποτέλεσμα οι μη μηχανικοί να μην μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.