Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Πάχος τοιχοποιίας


konsolas

Recommended Posts

Γειά σας

Σε νέα οικοδομή το πάχος των κολόνων είναι 30 ο χτίστης μου προτείνει και η τοιχοποιία να είναι το ίδιο πάχος για να μην φαίνονται άσχημα οι γωνίες στις κολόνες και στα δοκάρια ποιά είναι η γνώμη σας?

και με τι υλικά?

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς, ο Αρχιτέκτων που έχει άποψη αισθητική και γνώση πολεοδομική τι λέει;

Ο Πολιτικός Μηχανικός που υπολόγισε τα φορτία της οικοδομής τι λέει;

 

Αν θές την γνώμη μου, αλίμονο αν χτίζαμε τοίχους 30cm, με τον σοβά δηλαδή πάνω από 35cm. Τι θα μείνει για δωμάτια; Τα μαστόρια μην τα ακούς, ζητάνε το συμφέρον τους...

Link to comment
Share on other sites

Οι ιδιώτες που ρωτάνε τους μαστόρους και όχι τον μηχανικό τους , είναι τα ΙΔΑΝΙΚΑ ΘΥΜΑΤΑ . Τα ΜΕΓΙΣΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ .

Και όταν γίνει η πατάτα θα σου πεί ο μάστορας : Που νάξερα και εγώ . Ενας απλός οικοδόμος είμαι . Και το βράδυ θα πίνει τις μπύρες του ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΟΥ ΚΟΡΟΙΔΟΥ .

 

Πάντως το τραβάει ο οργανισμός σας των ιδιωτών . Τους τραβάτε σαν το φώς τα έντομα γιά να μην πω τίποτα πιό χαρακτηριστικό .

Link to comment
Share on other sites

και για να δεις την αληθεια των όλων...ζήτησε του να σου δωσει προσφορα ολικη δουλεια και υλικα με alfa block 30αρι και με κανονικο 10αρι. Για να δεις τι τιμες παιζουν. Κοιτα στα σπιτια των συγγενων σου, δεν υπαρχουν δοκαρια; Δεν υπαρχουν κολωνες που να φαινονται; Αυτοι και ολοι οι αλλοι ειναι "αναποδοί";

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε BAS, ο εκάστοτε "ιδιώτης" θα μπορούσε να ήταν οποιοσδήποτε φίλος, συγγενής, πατέρας σου ή ακόμα και σύ ο ίδιος αν τύγχαινε να είχες διαλέξει άλλο επάγγελμα. Δεν συμφωνώ με τις εκφράσεις που χρησιμοποιείς προς τους ιδιώτες.

Ο άνθρωπος καλά κάνει και ρωτάει (και δεν ακούει κατευθείαν τον μάστορα) και ο AlexisPap του απάντησε στο post #2. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερα...

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς, ο Αρχιτέκτων που έχει άποψη αισθητική και γνώση πολεοδομική τι λέει;

Ο Πολιτικός Μηχανικός που υπολόγισε τα φορτία της οικοδομής τι λέει;

 

Έως εδώ θα συμφωνήσω. Έχει γίνει μια μελέτη και όσο και αν οι ιδιοκτήτες δεν το αντιλαμβάνονται πάντα, υπάρχει ένα ολόκληρο σκεπτικό πίσω από αυτήν και δεν είναι απλά παράθεση χώρων και ανέγερση τοίχων.

 

Αν θές την γνώμη μου, αλίμονο αν χτίζαμε τοίχους 30cm, με τον σοβά δηλαδή πάνω από 35cm. Τι θα μείνει για δωμάτια;

 

Κοιτα στα σπιτια των συγγενων σου, δεν υπαρχουν δοκαρια; Δεν υπαρχουν κολωνες που να φαινονται; Αυτοι και ολοι οι αλλοι ειναι "αναποδοί";

 

Στα παραπάνω, έχω απλά να παρατηρήσω πως είναι φορές που είναι προτιμότερο να χάσεις 5εκ από το χώρο και να υπάρχει "πλάτη" για τα έπιπλα σου, από το να αναγκάζεσαι να βάλεις το κρεβάτι σου σε απόσταση από τον τοίχο γιατί ακουμπάει στην κολόνα και δεν μπορεί να πάει πιο πίσω! Και αυτό είναι ένα πολύ απλό παράδειγμα για το για πιο λόγο δεν είναι πάντα προτιμότερο να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή διάσταση, αλλά την καλύτερη δυνατή διαρρύθμιση.

 

Και για να απαντήσω και στην αρχική ερώτηση: Συμβουλέψου τον μηχανικό σου, τουλάχιστον για το τεχνικό κομμάτι (υλικά, φορτία κ.τ.λ.). Δες το σχέδιο του σπιτιού σου. Υπολόγισε το χώρο, τις δυνατότητές του και τις ανάγκες σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.