Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

ΓΕΙΑ σας

 

θα ήθελα ορισμένες πληροφορίες για την σημερινή κατάσταση της οικοδομής μου σχετικά με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσω κατά την επισκευή της.

 

καταρχήν η οικοδομή είναι περίπου 23 ετών δίπλα στη θάλασσα στο Ηράκλειο Κρήτης. οι φωτογραφίες που σας στέλνω είναι πριν και μετά από την αμμοβολή.

Με δεδομένο ότι θα χρησιμοποιήσουμε το υλικό εξουδετέρωσης σκουριάς της wurth κωδ.0893 110..

ο προβληματισμός μας είναι στο επόμενο στάδιο εργασίας αν χρησιμοποιήσουμε το εποξειδικο μίνιον της ceresit cd31 (2 συστατικών) η το ψευδάργυρο της wutrh με κωδ..0892 200 για καλύτερο αποτέλεσμα

Μετά τις παραπάνω εργασίες θα ήθελα να με βοηθήσετε σχετικά με τα εποξειδικα επισκευαστικά κονιάματα για την καλύτερη εφαρμογή και τα καλύτερα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα για την οικοδομή μου καθώς και για τα χρώματα που θα πρέπει να χρησιμοποιήσω...

 

με δεδομένο ότι στο τέλος τον εργασιών αυτών θα γίνει θερμομόνωση-υγρομόνωση στη ταράτσα της οικοδομής

 

 

συγγνώμη εάν σας κούρασα αλλά διστιχώς με έχουν προβληματίσει όλα αυτά.

θα ήθελα άμεσα ενημέρωση

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας....

Δημοσιεύτηκε

Φωτο;;; Μάλλον δεν τις σηκώνει από μέγεθος, ανέβασέ τες κάπου αλλού...

Δημοσιεύτηκε

Με εκπλήσσει ότι γνωρίζεις τα υλικά που περιγράφεις, δεν είμαι ειδικός στο θέμα, υπάρχουν άλλοι εδώ σαφώς πιο αρμόδιοι... Ερασιτεχνικά μιλώντας θα έλεγα ότι εταιρίες όπως Sika, Sintecno κλπ... σίγουρα έχουν τα κατάλληλα προϊόντα.

Δημοσιεύτηκε

αγαπητε gprinaris

 

βλεποντας την φωτογραφια και τον οπλισμό βλέπω εξαχνωσεις, σημαντική απωλεια διατομής, κακη κοκκομετρια στο σκυροδεμα και πιθανον StIII. Πριν προβεις σε οποιαδηποτε επισκευή θα πρεπει να ξέρεις τα ακολουθα

 

1. Εαν το σκυροδεμα ακομα και μετα την αμμοβολη περιέχει χλωριόντα τοτε το προβλημα ειναι σημαντικο και δεν αντιμετωπιζεται με τα υλικα που ειπες μόνο.

 

2. Εαν εχουμε χασει ολκιμοτητα, αντοχη διαρροης, κλπ πας αμεσα σε μηχανικό με ειδικευση στην ενισχυση. Μακρυα απο gunite. Πρεπει να δεις το πεχα σε συνάρτηση με το δυναμικό διάβρωσης για να δούμε εαν έχουμε και μείωση ολκιμότητας.

 

3. Οι συνδετηρες δεν ειναι δεμενοι, Εαν ηταν καποτε θα πρεπει να το δεις. Εαν εχεις σε τέτοιο βαθμό ρυθμό διάβρωσης τοτε το προβλημα σου ειναι πολυ σοβαρο.

 

4.ΕΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ μια επιθεωρηση/μηχανικός σου επιτρεψει την επισκευή στην κατάσταση αυτη τοτε θελεις ανοδια ανα 30 εκ, + επαλειψεις+ γεφυρα+ειδικό επισκευαστικο + αναστολεα + σφραγιση + σοβα+ ειδική βαφή.

 

ΕΠΙΜΕΝΩ και το ΛΕΩ πολυ σοβαρά. Δεν ειναι θέμα προϊόντων ειναι θέμα οτι δεν ξερεις το προβλημα και που παει.

 

Επίσης ΠΟΤΕ δεν μπερδεύεις προιοντα. Υπάρχουν κρισιμες χημικές συμβατότητες. Σαφως δεν βαζεις ανοδια μόνος σου, χρειαζονται μελέτη, δεν επιλέγεις τα υλικά μονο σου χρειαζεσαι μηχανικό. ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ επισκευή δεν πρεπει να γίνεται εαν και εφοσον δεν γνωρίσεις το προβλημα. Εαν δεν πετύχει τοτε θα βρεθείς σε καταστάσεις κρισιμες.

 

Βλέποντας παλι την φωτογραφία πανω αριστερά βλέπω και αλλα προβληματα. Το ξαναλέω χρειάζεσαι μια πολύ σοβαρη μελέτη πριν αρχισεις να σκορπας λεφτά. Προφανώς ξεκίνησες απο τα εμφανή προβλήματα. Αυτά είναι σήμερα, αύριο? που θα ειναι?

  • Upvote 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.