Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Spy χωρίς να θέλω να σε θίξω παρανοήσατε διότι τα 39 είναι πλασματικά καθώς δεν προσμετρώνται τα ερτγαστήρια τα οποία έχουν όμως στην πραγματικόττητα απλά κοινό όνομα με κάποιες θεωρίες αλλά κατά τα άλλα ξεχωριστή ύλη και ξεχωριστή εργασία εξαμήνου και εξέταση. Άρα ο κανόνας στην πραγματικότητα είναι 39+20 περίπου εργαστήρια.Κοντά στα 60 δηλαδή.Άμα δεις και πόσες ώρες τη βδομάδα είναι κιόλας κάποια απο αυτά θα καταλάβεις.Αλλά και πάλι 39 για 4 χρόνια με 1 ειδικότητα δεν είναι και άσχημα σε σχέση με τα 53 για 5 χρόνια και παραπάνω κλάδους.

  • Απαντήσεις 198
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Όχι βρε παιδί μου...λέμε αν θες να περάσεις από ΤΕΙ και ΑΕΙ θα πρέπει να περάσεις συνολικά καμιά 90-100αριά μαθήματα...Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Κ Η ΠΑΝΑΓΙΑ...τεσπά...τα 'χουμε ξαναπεί αυτά.

 

Σωστός Αποστόλη...μου είχε διαφύγει αυτό με τα εργαστήρια...ακόμα χειρότερα....

 

Αποστόλη είσαι λάθος...53 γι αυτούς που περάνε στο 2ο έτος.

Δημοσιεύτηκε

Σόρυ Jackson μπορεί να παρασύρθηκα απο τη ροή της συζήτησης.Πάντως πες μου και εσύ που έχεις περάσει απο το υποδομής αν θεωρείς οτι είναι λίγα τα μαθήματα.Τηρουμένων πάντα των αναλογιών της εκάστοτε ειδικότητας.

Δημοσιεύτηκε

Δεν είναι λίγα (μαζί με τα εργαστήρια), αλλά τουλάχιστον όταν φοίτησα εγώ, έλειπαν κάποια κατά τη γνώμη μου. Και πιο πολύ είναι το επίπεδο της ύλης και όχι τόσο τα μαθήματα.

 

Αλλά δεν θέλω και ούτε έχει νόημα να ξαναπιάσουμε τέτοια συζήτηση...

Δημοσιεύτηκε
Και τι πρέπει να κάνουμε τώρα?

Να δώσει 100 μαθήματα για να αναγνωριστεί σαν μηχανικός ???

 

Κατά κάποιο τρόπο ΝΑΙ .Ακούγεται σκληρό , το ξέρω αλλά δίκαιο .

 

Όπως υποβιβάζονται οι απόφοιτοι εξωτερικού χάνοντας το μεταπτυχιακό τους τίτλο με το συμψηφισμό που γίνεται στον ΔΟΑΤΑΠ προς την αναγνώριση τους με ελληνικό πολυτεχνείο θα έπρεπε και εσείς με την σειρά σας να σπουδάσετε ακόμα 2 χρόνια για να ανεβείτε στα χρόνια και για να γίνει σωστά η εξίσωση σας με εμάς .Διότι ρόλο δεν παίζουν μόνο τα μαθήματα αλλά προπαντός τα χρόνια σπουδών .Με 3.5 χρόνια σπουδές + μία πτυχιακή δεν αξίζεις αυτήν την εξίσωση .

 

Πρόσεχε

Δεν μιλάω για πανεπιστήμια Αγγλίας .Αλλά για 5 ετών σπουδές και άνω εξωτερικού (Βλέπε Σκωτία , Γερμανία , Ρωσία όλα τα βαλκανικά κράτη και όλες οι υπόλοιπες χώρες των 5 ετών φοίτησης και άνω).

Δημοσιεύτηκε

Δεν έχω έτσι και αλλιώς σκοπό να διαφωνήσω μαζί σου, απλά η γνώμη μου είναι ότι το Πολυτεχνείο δεν είναι μονόδρομος και ότι όποιος θέλει να εμβαθύνει σε κάποιο τομέα π.χ. στατικά κάνει τις κατάλληλες κινήσεις (Msc, Phd) και με πολύ προσωπική δουλειά φτάνει εκεί που θέλει.Αυτό και μόνο λοιπόν και με το πρώτο πτυχίο σαν βάση πρέπει να σου εξασφαλίζει μία επαρκή πρόσβαση στο επάγγελμα και αυτό είναι όλο.Τώρα γιατί το έχουμε αναγάγει σε μεσανατολικό δεν ξέρω!Όπως έχω ξαναπεί σε αυτό το φόρουμ αν π.χ. οι δομικοί είχαμε το δικαίωμα να μελετήσουμε τελείως αυτόνομα έστω και το διώροφο όλες αυτές τις κορώνες θα τις είχαμε αποφύγει.Να μπορώ δηλαδή να είμαι αυτόνομος στον κύριο όγκο της δουλειάς μου και για τα άλλα θα είχα και έναν συνεργάτη Διπλωματούχο (όχι προστάτη όπως τώρα) και θα τελείωνε εκεί η υπόθεση.

Δημοσιεύτηκε
Φίλε Spy....

 

Δε σου λέω αν είναι σωστό ή λάθος αλλά όταν γράφουμε θα πρέπει να τεκμηριώνουμε τα λεγόμενα μας.

 

Στο Α.Π.Θ. που ξέρω έχεις σε κάθε έτος 13 μαθήματα. Ένα μάθημα μπορεί να έχει γραπτή εργασία + γραπτές εξετάσεις + εργαστήρια , αλλά πάλι μετράει ως ένα μάθημα.

Για του λόγου το αληθές για αυτό παρέθεσα

1. Και τον Α.Μ ΤΕΕ του Κάλφα για να δείξω ότι ο άνθρωπος έχει και πτυχίο Π.Μ. και κακώς γράφτηκαν για αυτόν κάποια πράγματα.

2. Εξήγησα τη διαφορά στον όγκο της ύλης και έστειλα και e-mail σε pdf τις εργασίες Μπετόν ΙΙ-ΙΙΙ(σύνολο περίπου 500 σελίδες). Αντίστοιχα δεν πήρα τεκμηριωμένη απάντηση για το ποιο ΤΕΙ Δομικών Έργων έχει παρόμοιο θέμα την '' Γνωστή βιομηχανική αίθουσα''.

Αν το έχει κάποιος σκαναρισμένο , αν μπορεί ας το ανεβάσει.

3. Για τη διαφορά στα θέματα εξετάσεων θα μπορούσα να παραθέσω θέματα και από ΤΕΙ και από τα Πολυτεχνεία για να δείξω τη διαφορά στη δυσκολία αλλά δεν το έκανα για να μη δημιουργήσω παραπάνω έριδες. Ομολογώ ότι αυτά που είδα είχαν περισσότερες απαιτήσεις από αυτό που ανέβασε ο jackson. Και ότι από το 2003 και μετά βελτιώνεται το επίπεδο.

 

Tην άποψη μου την έχω ξαναπεί , ότι θα έπρεπε από κατατακτήριες να μπαίνεις στο 3ο έτος.Τα 2 πρώτα έτη έχουν γενικά μαθήματα αλλά το 3ο και το 4ο έχουν βασικά.

Δηλαδή θα γλιτώσεις περίπου 26 μαθήματα.

Το 2ο πτυχίο είναι δύσκολο όταν δουλεύεις αλλά ξαναείπα όποιος είναι εργατικός και τυχερός ,δηλαδή έχει Πολυτεχνείο στην πόλη του , ας το κάνει.

Έχοντας μια επαγγελματική εμπειρία , θα έχεις μια καλύτερη άποψη από τον απλό φοιτητή. Θα μπορείς να ρωτάς και τους καθηγητές για θέματα που αντιμετωπίζεις στην καθημερινότητα.

Εκτός και αν είναι τυχερός και δουλέψει δίπλα σε κανένα παλιό μηχανικό , ο οποίος να είναι και γνώστης. Αλλά πίστεψε με εδώ στην επαρχία κανένας δεν το κάνει αυτό.

Δημοσιεύτηκε

Kοίτα Spy εννοείται πως μπορώ να μιλάω μόνο για μένα και για τη σχολή μου και όχι γενικά.Απλά αυτό που λέω είναι οτι ο πραγματικός φόρτος των 40 για τη σχολή μου μαθήματων δεν είναι αυτός που υποδηλώνει ο αριθμός αλλά στην ουσία μεγαλύτερος.Επίσης 40 μαθήματα για 7 εξάμηνα (χώρια η πρακτική και πτυχιακή +1) συνυπολογίζοντας και τα επιλογής, στην περίπτωσή μου 7, πιστεύω δεν είναι λίγα για τα δεδομένα πάντα των κτιριακών έργων.Τώρα οσον αφορά το επίπεδο του Πειραιά άρχιζε να αλλάζει σταδιακά από το 2001 που μπήκα (καινούριο πρόγραμμα γαρ) και μέχρι το 2006 που πηρα το πτυχίο ήταν απλά άλλη σχολή.Ευτυχώς πρόλαβα όλα τα θετικά της αλλαγής.Πάντως μία σχολή που ο πρώτος περνάει με λίγο κάτω από 19 και ο τελευταίος με 15,5 πόσο χάλια να είναι ρε παιδιά?

Δημοσιεύτηκε
......από αυτό που ανέβασε ο jackson. Και ότι από το 2003 και μετά βελτιώνεται το επίπεδο.

 

Καλά εκείνο ήταν ακραίο και δεν συμβαίνει πια. Απλώς το είχα βάλει για να δείξω τί γνώμη σχηματίζει κάποιος που είναι έξω από τα πράγματα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.