ppetros Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14 , 2008 Αλλη λειτουργία η υψίκορμος δοκός και άλλη λειτουργία το τοίχωμα. Αν κάνεις ανάλυση με δικτύωμα θα δεις οτι η δυνάμεις μεταφέρονται αλλιώς στην μιά περίπτωση και στην άλλη. H ανάλυση με προσομοίωση δικτυώματος για τοιχώματα υπογείου ΔΕΝ είναι αποδεκτή. Αυτό έγινε απολύτος σαφές επιβεβαιώνοντας και από την εταιρεία (ΝΕΧΤ). Οι προσομοιώσεις υπογείου χωρίζονται σε 2 κατηγορίες. Οταν έχω σε 4 πλευρές τοιχώματα ή έστω σε τρείς πάω σύμφωνα με ότι έχω αναφέρει πιό πάνω. Αξίζει να σημειωθεί ότι η οροφή υπογείου θεωρήται ακλόνητη και άρα τα τοιχώματα υπογείου μόνο με την προσομοίωση ανάποδων δοκών Τ μεγάλου ύψους (3.50μ) μπορούν να πλησιάσουν την πραγματικότητα. Αν τώρα έχει κανείς βρει και άλλη λύση θα παρακαλούσα να ανεβάσει αρχείο, να την δούμε και να δούμε και τα αποτελέσματα που δίνει.... Η δεύτερη περίπτωση είναι όταν έχω μια πλευρά με τοιχεία υπογείου π.χ. Εκεί μπορώ να κατεβάσω την στάθμη που μηδενίζεται η τέμνουσα, να βάλω τοιχεία ανάμεσα στα κατακόρυφα στοιχεία, να τα συνδέσω με ράβδους με μεγάλη ακαμψία και στο τέλος να τα θεμελιώσω. @ιovo: Πήρα και το βιβλίο που έβγαλε ο αβραμίδης με τα παραδείγματα του και έχει και CD με άποτελέσματα. Αν χρειαστείς κάτι, πμ. Περιμένω νέα σου. Το NEXT στην διαστασιολόγηση τοιχείων λάμβάνει υπόψη τον οπλισμό του κορμού του τοιχείου, ή διαστασιολογεί μόνο τα κρυφά υποστυλώματα και βάζει ελάχιστα στον κορμό? Διαστασιολογεί μόνο τα κρυφά και μετά σε σχέση με τον ελάχιστο οπλισμό και την διάτμηση του τοιχώματος, ανάλογα που βρίσκεται (κρίσιμο-μή κρίσιμο) βάζει τον αντίστοιχο οπλισμό.
Pappos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 14 , 2008 H ανάλυση με προσομοίωση δικτυώματος Δεν εννοώ δικτύωμα σε κατασκευή αλλα σε μοντελο για θεωρητική επίλυση, εσωτερικές δυνάμεις σε μορφή δικτυώματος. Το ΝΕΧΤ το ξέρουμε πού καλά και εννοείται δεν κάνεις bracing στο υπόγειο.
ppetros Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2008 Δεν εννοώ δικτύωμα σε κατασκευή αλλα σε μοντελο για θεωρητική επίλυση, εσωτερικές δυνάμεις σε μορφή δικτυώματος. Φίλε Pappos, θα ήταν μεγάλη βοήθεια σε όλους μας μιας και ξέρεις πολύ καλά το ΝΕΧΤ, αν μας ανέβαζες 2 αρχεία. Ενα με την θεωρητική προσομοίωση που αναφέρεις για να την δούμε και εμείς. Και ένα αρχείο πως προσομοιώνεις εσύ μια τυπική οικοδομή με υπόγειο.( στάθμες, σεισμός, θεμελίωση και ειδικά περιμετρικά τοιχώματα υπογείου). Ευχαριστώ πολύ. ΣΗΜ.: @pappos αν έχεις περάσει τα παραδείγματα αβραμίδη θα ήταν πολύ χρήσιμο να τα ανεβάσεις γιατί έχουμε αρχίσει μια συγκριτική μελέτη εκ νεόυ.
savvas.p Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2008 [align=justify:398dc59ac6]Σε μια μελέτη που κάνω με το ΝΕΧΤ μετά την επίλυση και τον έλεγχο παρατηρώ στα αποτελέσματα, πως οι οπλισμοί τόσο στα δοκάρια όσο και στα υποστυλώματα είναι αρκετά μικροί. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως μάλλον είναι ένας ελάχιστος οπλισμός που βάζει το ΝΕΧΤ και όχι ένας ας πούμε ρεαλιστικός σύμφωνα με τον φορέα μου. Επίσης παρατήρησα πως ο οπλισμός αυτός δεν μεταβάλλεται ούτε και σε περίπτωση αύξησης του φορτίου (π.χ σεισμικού) που έκανα θέλοντας να τσεκάρω το μοντέλο. Υποψιάζεται κάποιος που μπορεί να είναι το λάθος στην προσομοίωση του μοντέλου μου? Υ.Γ: Έχω ελέγξει και τις φορτίσεις πλακών/δοκών αλλά δεν βρήκα κάτι.[/align:398dc59ac6]
nic Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2008 Σάββα αν μπορείς ανέβασε τον ξυλότυπο όπως επίσης και μερικά στοιχεία για τον φορέα σου για να γίνεις πιο σαφής
savvas.p Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2008 Στο αρχείο επισυνάπτω τον ξυλότυπο. Τα φορτία που έχω πάρει είναι : Πλάκες: Μ/Κ 2/2 Πλάκες Πρόβολοι & Σκάλες: Μ/Κ 2/5 Πλάκες Στέγη: Μ/Κ 2/1.5 Δοκοί: Μ = 7 kΝ/m^2 Για ό,τι άλλο θέλετε εδώ είμαι.
nic Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2008 Σάββα το κτίριο είναι διώροφο με υπόγειο, μικρής κάτοψης, μικρών ανοιγμάτων και έχει παράλληλα ικανοποιητικές διατομές των φέροντων στοιχείων. Το βρίσκω λογικό να σου βγάζει τον ελάχιστο οπλισμό... Αύξησε μόνο τον οπλισμό του προβόλου, τα 8αράκια για εμένα είναι λίγα, θα τα έκανα 12άρια. Στον φωταγωγό για ποιο λόγο κατασκευάζεις δοκάρια;;; Δεν νομίζω ότι συνεισφέρουν και πολυ΄ Επίσης πρόσεξε τα μήκη αγκύρωσης, η Δ15 δεν αγκυρώνεται σωστά. Επίσης τα 16άρια δεν πιάνουν καλά σε 35άρα υποστυλώματα
savvas.p Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2008 Δική μου παράληψη. Ο οπλισμός που φαίνεται στις 2 στάθμες στα παραπάνω σχέδια είναι ας πούμε εμπειρικός. Τα σίδερα του ΝΕΧΤ είναι στις δοκούς 3Φ12 και 4Φ12 και στους προβόλους Φ12/20.
ppetros Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2008 Αύξησε μόνο τον οπλισμό του προβόλου, τα 8αράκια για εμένα είναι λίγα, θα τα έκανα 10άρια toυλάχιστον. Συμφωνώ με nic. Λογικά αποτελέσματα Απλά μην χρησιμοποιείς 16. Καλύτερα κάντα όλα 14. Για περισσότερα μπορείς να ανεβάσεις το αρχείο του φορέα σου.
nic Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24 , 2008 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24 , 2008 Εχει ελέγξει ποτέ κανείς συνάδελφοι για ποιον συνδυασμό φορτίσεων μεταφέρονται τα φορτία από τις πλάκες στις δοκούς; Μόλις έκανα έναν έλεγχο με το χέρι και με έκπληξη διαπιστώνω ότι τα φορτία που μεταφέρονται είναι αυτά του συνδυασμού G+Q τα οποία μάλιστα ομοιομορφοποιούνται βάσει του κριτηρίου των ίσων τεμνουσών. καμμιά βοήθεια;;;;;;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα