Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θα πρέπει να τα βάλεις στην ίδια ομάδα, τεγίδες, υποστυλώματα, δοκούς κοκ

Κάνε σε κάθε μέλος έλεγχο με δεξί κλίκ>ιδιότητες αν έχει μπεί η επιλογή

"Τηρείται η διατομή ακόμη και αν αυτή δεν επαρκεί"

 

Άλλος τρόπος να το ελέγξεις είναι να πάς στο αρχείο δεδομένων >Properties και να δείς την μεταβλητή FIX, αν έχεις επιλέξει το "Τηρείται η διατομή ακόμη και αν αυτή δεν επαρκεί" για κάποιο μέλος τότε η μεταβλητή αυτή για αυτό το μέλο πρέπει να είναι FF.

Δημοσιεύτηκε

Ήθελα να ρωτήσω πως προσομοιώνετε στο ΝΕΧΤ στύλους σύνθετης μορφής πχ Γ ή Ζ αποτελούμενα από στοιχεία ορθογωνικής διατομής ενωμένα υπό διάφορες γωνίες (και όχι μόνο υπό ορθή).

Τα ενώνετε με ισχυρή/μέτρια/ασθενή συρραφή στους ορόφους? Αυτή η συρραφή πρέπει να γίνει για σε κάθε στάθμη από μία φορά? Στην θεμελίωση κάνουμε και εκεί συρραφή?

Δημοσιεύτηκε

Κώστα εγώ προσωπικά ενώνω τα στοιχεία με "κανονική" συρραφή (στην περίπτωση που μιλάμε για υποστυλώματα και όχι τοιχεία υπογείου όπου βάζω ισχυρή). Για τους υπόλοιπους ορόφους εφόσον τους δημιουργείς με αντιγραφή της υπάρχουσας στάθμης δεν χρειάζεται να κάνεις συρραφή εκ νέου. Από όσο ξέρω δεν χρειάζεται να κάνεις στην θεμελίωση.

Δημοσιεύτηκε

ΟΚ savvas.p . Χωρις συρραφή πόσο διαφορετικά αποτελέσματα μπορεί να υπάρχουν? Και κυρίως στην θεμελίωση αναφέρομαι...

Ο προβληματισμός μου έγκειται στο ότι προσπαθώ να προσεγγίσω την προσομοίωση που έχει γίνει σε παλαιά μελέτη με παλαιό πρόγραμμα και θέλω να συγκρίνω.... Έχω ποστάρει και αλλου για την συγκεκριμένη οικοδομή και εδώ : http://www.michanikos.gr/ftopic5395.html

Δημοσιεύτηκε

@kwstas:

Πιστεύω ότι έχεις πάρει απαντήσεις στα περισσότερα ερωτήματα σου. Οσο αφορά τις συρραφές και ο σάββας και έγω σου είπαμε ότι "κανονική" για ανωδομή και "δυνατή" για υπόγειο-θεμελίωση. Η συρραφή στην θεμελίωση μετά από συζητήσεις είναι προαιρετική. Σε κάθε πρίπτωση δεν υπάρχει κανείς για να σου δώσει πληροφορίες για την ιδεατή προσομοίωση. Εφάρμοσε τα παραπάνω και ξαναπόσταρε....

 

Στο site του ΝΕΧΤ υπάρχει νέα έκδοση R3-2008 - 21/1/2009 με διάφορες διορθώσεις κυρίως στους οπλισμούς στύλων (τεύχος-γραφικό).

  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι καλησπέρα. Θα ήθελα την βοήθεια σας αν κάποιος γνωρίζει ή έχει ασχοληθεί με το θέμα. Έχω να κάνω την μελέτη μιας πισίνας στο ΝΕΧΤ με πεπερασμένα. Κοίταξα και στο manual αλλά οι οδηγίες για επίλυση που έχει είναι μόνο για πλάκες. Γνωρίζει κάποιος πως ακριβώς γίνεται το μοντέλο στο s-mode? Η πισίνα έχει διαστάσεις 9.00 x 4.00 m και μέγιστο βάθος 2.40 m. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • 4 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Στο site του ΝΕΧΤ υπάρχει νέα έκδοση R3-2008 - 20/2/2009 με διάφορες διορθώσεις κυρίως στο S-mode (πλέον η σταθερά και η τάση για την επίλυση της κοιτόστρωσης μεταφέρονται αυτόματα από το R-mode καθώς και οι οπλισμοί έχουν πλέον τους νέους συμβολισμούς).

  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Μια ερώτηση σχετικα με την όπλιση των δοκών:

Στο τεύχος δείχνει π.χ. για το Δ1 ότι θέλει άνω οπλισμό στη στήριξη του Αs- = 5,1. Στον ξυλότυπο δείχνει ότι τρέχουν 3Φ12 και έχει πρόσθετο στην στήριξη 1Φ12, οποτε έχουμε για 4Φ12 -> Αs=4,4. < 5,1 Σημειώνω ότι δεν υπάρχει αλλό δοκάρι μετά από αυτή τη στήριξη ώστε να συνυπολογίζεται ο οπλισμός του. Έχω προσέξει οτι πολλές φορές γίνεται αυτό, να μην αρκεί δλδ ο οπλισμός που βάζει σύμφωνα με το Αs-. Όσον αφορά το Αs+, απ' ότι έχω παρατηρήσει ο οπλισμός που βάζει είναι αρκετά μεγαλύτερος από αυτόν που απαιτείται σύμφωνα με την τιμή Αs+.

Μπορει κάποιος να μου εξηγήσει που οφείλονται αυτά?

Δημοσιεύτηκε
Στο τεύχος δείχνει π.χ. για το Δ1 ότι θέλει άνω οπλισμό στη στήριξη του Αs- = 5,1. Στον ξυλότυπο δείχνει ότι τρέχουν 3Φ12 και έχει πρόσθετο στην στήριξη 1Φ12, οποτε έχουμε για 4Φ12 -> Αs=4,4. < 5,1

 

Απλά στο ποσοστό που βγάζει Ας πηγαίνει μετά και μειώνει κατά 15% (μπορείς να το αλλάξεις εσύ αυτό από Αριθμ. Δεδομένα->Διαστασιολ.->Λεπτ.Οπλισης στο συντελεστή rdis.) Είναι λόγω ανακατανομής των ροπών στις στηρίξεις και προφανώς αναλογικά πάει και στον οπλισμό. Αρα έχεις 5.10*.85=4.335<4.4 ! Το αντίστοιχο και στα ανοίγματα γιατί εκεί "πέφτει" το διάγραμμα των ροπών. Βάλε rdis=0 και θα έχεις πλήρη αντιστοιχία για επαλήθευση.

Δημοσιεύτηκε

@ savvas.p

 

Εγώ προσωπικά εργάζομαι ως εξής.

 

1. Σχεδιάζω το μοντέλο χωρικά στο AutoCAD και μετά το εισάγω στο NEXT στο s-mode.

2. Κάνω ομαδοποίηση των επιφανειακών πεπερασμένων στοιχείων, (Στην δική σου περίπτωση

ορθογωνικά στοιχεία) διότι βολεύει πολύ στην εισαγωγή των φορτίων.

3. Εισαγωγή φορτίων.

4. Ορισμός διατομών, υλικά κ.τ.λ.

5. Επίλυση.

 

Προσοχή γιατί μερικές φορές το NEXT έχει πρόβλημα στο s-mode στην δυναμική ανάλυση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.