nickagr6 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2010 Συνάδελφοι μια ερώτηση.Για μια εγκατάσταση σε βιομηχανική στέγη που έχει μια μικρή κλίση 10 μοίρες και ο πελάτης θέλει να τοπθετήθουν βάσεις που να πετυχαίνουν την βέλτιστη κλίση,κάτι τέτοιο επιτρέπεται?? Δεν μιλάω για το καθεστώς κάτω απο 10 ΚW με το πρόγραμμα του προγράμματος "ΦΒ στις στέγες" αλλά για 50 ΚW.
stayros Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2010 Δεν αναφέρει κάποιος ότι απαγορεύεται πάντως.
MARIOSKA Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24 , 2010 @nickagr6 Ναι επιτρέπεται. Θα βάλεις βάσεις τέτοιες ώστε να βελτιώνουν την κλίση στις 30 μοίρες. Και φυσικά θα φροντίσεις αυτό που θα βάλεις να μην έρθει σε κανενα κεφάλι.....δηλαδή μίλα και με έναν Πολιτικό Μηχανικό αν δεν είσαι εσύ ο ίδιος
bill_arianos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28 , 2010 Μου φαινεται λιγο χαζο να επιτρεπεται η μεταβολη της κλισης των φωτοβολταικων σε βιομηχανικες στεγες και να μην επιτρεπεται στα οικιακα!!!! Και γω εχω μια περιπτωση οπου η κλιση ειναι 4 μοιρες. Δηλαδη μπορω να την κανω 30? Λιγο κουλο μου ακουγεται,ωστοσο ποιος νομος υπαρχει που να διευκρινιζει οτι δε γινεται? Υπαρχει καποιος τελευταιος νομος που να αναφερεται σε βιομηχανικες στεγες? Επισης μπορουν να τοποθετηθουν τα πανελ σε αντιθετη κατευθυνση απο αυτη που ειναι η κλίση της στεγης? Δηλαδη αν εχουμε νοτιοανατολικο πχ προσανατολισμο,μπορουν να τοποθετηθουν πλαγια ετσι ωστε να πετυχουμε νοτιο?
Sakito Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2010 εικαστικα κ μονο εγω δεν θα το εκανα "bill_arianos" .αλλα πιστευω πως δεν εξασφαλιζεις την ιδια σταθεροτητα της στηριξης με πριν.
pv-t solar Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2010 Εννοείται ότι δε θα κάνεις τέτοια ανοησία για 1,5% παραπάνω παραγωγή.
stayros Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2010 Αν είναι από νοτιοανατολικός σε νότιος τότε το κέρδος είναι 5%. Και από 4° σε 30° τότε το κέρδος είναι 10%. Τουλάχιστον έτσι λέει το ΚΑΠΕ.
JasonK Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2010 @stauros Μπορείς να δώσεις το σχετικό link του ΚΑΠΕ όπου αναφέρονται αυτά; Ευχαριστώ...
Sakito Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2010 νομιζω πως αναφερεται σε αυτο:
stayros Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2010 Κάπου είχα δει ένα σχεδιάγραμμα. Θα το ψάξω να στο βρω. edit: με πρόλαβε ο sakito...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα