Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Οικόπεδο τεμνόμενο από όριο οικισμού


Recommended Posts

Διαθέτω μία ιδιοκτησία εμβαδού 7000 τετραγωνικών μέτρων εκ των οποίων τα 3100 βρίσκονται εντός οικισμού (<2000 κατοίκων) και τα υπόλοιπα 3900 εκτός οικισμού.

 

Το οικόπεδο έχει πρόσοψη σε δημοτική οδό με πρόσωπο 13 μέτρα. Πρόσωπο στο δρόμο έχει, προφανώς, το τμήμα των 3100 τετραγωνικών μέτρων.

 

Μπορώ να οικοδομήσω τόσο στο εντός όσο και στο εκτός τμήμα;

 

Κάποιος μου είπε ότι για το εκτός οικισμού τμήμα απαιτείται εμβαδό >4000 τετραγωνικών μέτρων ενώ κάποιος άλλος ότι μπορώ να οικοδομήσω και στα δύο αρκεί να ακολουθήσω τους όρους δόμησης του κάθε τμήματος.

 

Υ.Γ.: Επαναλαμβάνω ότι πρόκειται για μία ιδιοκτησία.

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά,

Πέτρος

Link to comment
Share on other sites

Πολλοί μπορεί να σας λένε διάφορα... Αν είστε αποφασισμένος να χτίσετε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον μηχανικό για να σας συμβουλέψει από κοντά. Μέσω του φόρουμ δεν είναι δυνατόν να σας δώσουμε τέτοιες πληροφορίες το μόνο που θα καταφέρεται θα είναι να μπερδευτείτε περισσότερο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όταν λέω ότι κάποιος μου είπε το τάδε και κάποιος άλλος το δείνα εννοώ δύο διαφορετικούς μηχανικούς!!!

Μήπως μπορείτε να με κατατοπίσετε;

Link to comment
Share on other sites

Για να πάρετε μια ολοκληρωμένη απάντηση στην συγκεκριμένη περίπτωση χρειάζεται να γίνει έρευνα από κάποιον μηχανικό, για τους όρους δόμησης που ισχύουν στην περιοχή, να μελετήσει το συμβόλαιο ιδιοκτησίας του οικοπέδου, να μελετηθεί το τοπογραφικό σχέδιο, να επισκεφθεί την πολεοδομία κ.α. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και απαιτεί έρευνα και μελέτη! Γιʼ αυτό το λόγο σας λέω ότι όταν αποφασίσετε να χτίσετε απευθυνθείτε σε έναν μηχανικό από κοντά για να σας κατατοπίσει πλήρως. Αυτά όλα τα παραπάνω είναι αμοιβόμενες εργασίες οπότε είναι λογικό ο καθένας να σας λέει διάφορα!

Link to comment
Share on other sites

Είναι πολύπλοκο! Συζητήστε από κοντά με κάποιον έμπειρο τοπογράφο ή άλλο μηχανικό με αντίστοιχα δικαιώματα και εμπειρία για να δείτε τις εναλλακτικές που υπάρχουν. Αυτό που σας λέει ο συνάδελφος ισχύει. Δεν μπορεί να δοθεί απάντηση μέσω φόρουμ σε κάποιον που δεν είναι του κλάδου. Το πιθανότερο είναι να μπερδευτεί χειρότερα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.