ckiriako Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2010 Αν καποια επιχείρηση που θεωρειται χώρος συνάθροισης κοινού, (ενα μπαρ, ταβερνα,εστιατοριο πχ) καταλαμβανει 2 ή 3 χωρους, που βρισκονται σε διαφορετικα κτιρια, αλλα χωρους συνεχομενους με κοινη φατσα, τι γινεται τοτε με το πιστοποιητικο πυρασφαλειας? Μπορει να βγει ενιαιο πιστοποιητικο? Δεν πρεπει να δουμε τον καθε χωρο χωριστα? Αν το ενα κτιριο ειναι υφισταμενο, το αλλο πχ νεο, εχουμε διαφορετικες οικοδομικες αδειες και αρα τι κανουμε? Κανουμε νεες μελετες ξεχωριστα για το καθε χωρο (εφοσον εχει αλλαξει κατι σε σχεση με την προγενεστερη μελετη) ή μαζευουμε τα παλια σχεδια απο τους παλιους ξεχωριστους φακελους και ολες/α μαζι πανε σε νεο φακελο στη πυροσβεστικη, με νεο αριθμο μητρωου? Οποιος δεν εχει παει ακομα διακοπες ας πει τη γνωμη του.. Και ευχαριστω εκ των προτερων οποιον ριξει λιγο φως στο τοπιο.
CostasV Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27 , 2010 Μπορεί λειτουργικά να υπάρχει μία επιχείρηση, κάτω από ένα αφεντικό, αλλά από την άποψη της πυρασφάλειας, εφόσον διατηρείται η αυτοτέλεια των χώρων (δηλαδή δεν έχει ανοίξει ενδιάμεσα στην μεσοτοιχία κανένα πέρασμα), το φυσιολογικό είναι να βγούν δύο πιστοποιητικά. Εξάλου, εάν βγεί ένα μόνο πιστοποιητικό, αυτό δεσμεύει την επιχείρηση, σε περίπτωση που αύριο-μεθαύριο θελήσει να περιοριστεί στον ένα από τους δύο χώρους. Μπορεί όμως η ΠΥ να έχει το δικό της σκεπτικό.
kcher Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29 , 2010 Δεν μου έχει τύχει παρόμοια περίπτωση συνάδελφε, όμως η λογική και η εμπειρία μου λέει ότι θέλει δύο πιστοποιητικά και φυσικά χωρίς καμμία πόρτα στη μεσοτοιχία.
ckiriako Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2010 Στη περιπτωση μου δεν υπαρχει πορτα στη μεσοτοιχια φυσικα, απλα νοικιαστηκε το διπλανο μαγαζι για να χρησιμοποιηθει η αυλη-φατσα του και να μεγαλωσει η κοινη φατσα του αρχικου καταστηματος. Επειδη ο διοικητης του τοπικου πυρ. κλιμακιου λεει τα δικα του θα το ψαξω και μεσα στην εβδομαδα θα επανελθω για να πω τι εγινε. Σας ευχαριστω.
ckiriako Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2010 Ο ιδιοκτητης δεν μου εφερε ακομα το πιστοποιητικο του διπλανου μαγαζιου να δω τι γινεται (ελπιζει μαλλον να περασει κουτσα στραβα ο μηνας, μετα θα το κλεισει ετσι και αλλιως...του χρονου παλι), αλλα απο τη στιγμη που τα μαγαζια δεν ενωνονται με μεσοτοιχια δεν ειναι λογικο να γινει ενιαια μελετη. Ευχαριστω και τους δυο σας. Στην μαλλον απιθανη περιπτωση που ο ιδιοκτητης θα πεταξει τα καβουρια που εχει στη τσεπη και ερθει να δουμε το θεμα θα ενημερωσω.
ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2010 νομίζω ότι βγαίνει ένα πιστοποιητικό για όλη την επιχείρηση, όλα τα μαγαζιά συγκεντρώνονται σε ένα φάκελο στην πυροσβεστική αλλά γινόνται διαφορετικές μελέτες εφόσον τα κτίρια είναι ανεξάρτητα άλλα ο υπαίθριος χώρος που είναι κοινός θα πρέπει να κάνεις μία ενιαία μελέτη όλλα αυτά θα συνοδεύονται με μία τεχνική έκθεση, καλύτερα όμως να ρωτήσεις την πυροσβεστική γιατί κάθε πυροσβεστική έχει την δική της λογική και νόμους!!
pyrsths Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2010 Συμφωνώ με την χρήστη Μουστάκα. Αν πρόκειται για μία άδεια λειτουργίας το λογικό είναι να υπάρχει μία έγκριση μελέτης και ένα πιστοποιητικό. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν και ο φάκελος πυροπροστασίας της επιχείρησης είναι ένας, οι μελέτες και οι τεχνικές εκθέσεις που θα υποβληθούν δεν μπορούν να είναι ξεχωριστά έντυπα για το κάθε κτίριο. Π.χ. αν ένα κτίριο είναι υφιστάμενο και ένα νέο, θα υποβληθεί μία μελέτη με την Π.Δ. 3/81 για το υφιστάμενο κτίριο και μία με άρθρο 10 του Π.Δ. 71/88 μαζί με αντίστοιχη παθητική, για το νέο. 'Ολα μπαίνουν στον ίδιο φάκελο και η αυλή συνυπολογίζεται σε ένα από τα δύο έντυπα. Το μόνο κώλυμα που ίσως δημιουργηθεί έχει να κανει με τις οδεύσεις διαφυγής. Αν π.χ. η αυλή είναι κλεισμένη με ψηλό μαντρότοιχο και έχει μόνο μία πόρτα για την διαφυγή του κοινού αλλά ο πληθυσμός και των 2 κτιρίων είναι άνω των 50 ατόμων οπότε θα χρειαζόμασταν δύο οδεύσεις διαφυγής, τότε σύμφωνα με την Π.Δ. 3/81 μπορούμε να ζητήσουμε αποκλίσεις, σύμφωνα με το άρθρο 10 όμως όχι. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να προβάλλετε το επιχείρημα ότι οι μελέτες ενεργητικής πυροπροστασίας πρέπει να εγκριθούν και να γίνει από την Π.Υ. μία επισήμανση στην Πολεοδομία μιας και το ζήτημα αφορά Παθητική Πυροπροστασία χωρίς να επηρεάζεται η Ενεργητική.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα