AlexisPap Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2010 Αλλά επειδή αυτό απαιτεί κόπο και χρήμα, ας προηγηθεί μια ΣΟΒΑΡΗ κουβέντα με τον συμβολαιογράφο και τον δικηγόρο, διότι το πότε επιτρέπεται σύσταση είναι θέμα υποθηκοφυλακείου... Αφού απαντήσουν υπεύθυνα, βάσει σχεδίου και ενημερωθεί ο πελάτης σου, προχώρα την άδεια... Δεν είναι ευθύνη του μηχανικού η διανομή, άσχετα που πρέπει κι αυτός να κάνει κάτι.
xenia Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2010 σίγουρα ο συμβολαιογραφος είναι ο ειδικός για το θέμα αυτό απλά καλό είναι και μεις να γνωρίζουμε καποια πραγματα, και η αλήθεια είναι ότι επί του θέματος ήμουν πολύ ασχετη και με τη συζήτηση έμαθα κάποια πράγματα, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας
ΑΡΙΣΤΟΣ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 , 2010 Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα, αφου προκειται για διαφορετικο προβλημα που προεκυψε μεν, αλλα για τον λογο που ανοιξα αυτο το θεμα, δε. Στα χαρτια που ζητησα για να αγορασω ενα γηπεδο, 4.140μ θυμιζω, οπως αυτο ειχε αποτυπωθει σε τοπογραφικο του '91, ηταν και να βγει ενα καινουριο τοπογραφικο, του 2010. Αυτο βγηκε, αλλα αποτυπωσε 3.200μ. περιπου. (αντι 4.140μ του '91) (δεν μας αφορα, αλλα οι πωλητες παθανε πλακα, αφου δεν ειχαν ιδεα, γιατι αυτος που το ειχε πριν και το αγορασανε, ηταν φιλος και δεν μπηκαν στο κοπο να το ψαξουν και ακουσαν απλα δια στοματος οτι το γηπεδο ηταν 4.140μ) Τελος παντων, η αρτιοτητα και τα οικοδομησιμα τετραγωνικα δεν επηρεαζονται απο αυτο (εχω χαρτι απο ντοπιο μηχανικο, οτι ειναι εντος ζωνης και κατα περεκληση και λογω παλαιοτητας, χτιζει παρόλα αυτα 200τμ - υπο εξεταση και αυτο, οκ) αλλα εγω ειχα συμφωνησει για 4 στρ και 200 τμ χτησιματος 20 δραχμες (πχ) Τωρα ?? ποσο πρεπει να κατεβει ?? Εκεινος ισχυριζεται, οτι επειδη δεν εχει αλλαξει η αρτιοτητα και τα τ.μ. δεν επηρεαζει την τιμη ιδιαιτερα.... Πρεπει να πω εγω τωρα, ποσο εχει το τ.μ. στην περιοχη ?? 3 δρχ ?? αρα 3Χ3 και τελος ? ή κανω καποιο λαθος ?? Ευχαριστω για τις απαντησεις σας και συγνωμη για το μακροσκελες post. Α.
ΘΕΟΧΑΡΗΣ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 , 2010 ΑΡΙΣΤΟΣ είναι θέμα συμφωνίας αν υποθέσουμε ότι κάποια στιγμή μπαίνει σε σχέδιο θα είναι το ίδιο??? αν υπαγόταν σε άλλη παρέκκλιση της εκτός σχεδίου και ήταν π.χ 1900 τ.μ το ίδιο θα πλήρωνες???? γιά ψάξτο καλά!!!!
ΑΡΙΣΤΟΣ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11 , 2010 ΑΡΙΣΤΟΣείναι θέμα συμφωνίας αν υποθέσουμε ότι κάποια στιγμή μπαίνει σε σχέδιο θα είναι το ίδιο??? αν υπαγόταν σε άλλη παρέκκλιση της εκτός σχεδίου και ήταν π.χ 1900 τ.μ το ίδιο θα πλήρωνες???? γιά ψάξτο καλά!!!! Θεοχαρη, ευχαριστω για την απαντηση σου. Ομως αυτη ερμηνευεται λιγο διφορουμενα.... μπερδευτηκα..... Α.
ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30 , 2010 Σε αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου το 1978 έγινε σύσταση οριζ. ιδιοκτησίας με το δικαίωμα ανέγερσης διαφορετικών κτηρίων στο τμήμα αποκλειστικής χρήσης κάθε συνιδιοκτήτη με την προϋπόθεση τα κτήρια να βρίσκονται σε επαφή. Το 1980 εκδίδεται άδεια ενιαίου διωρόφου κτηρίου στα ονόματα και των δυο συνιδιοκτητών με χρήση καταστημάτων / αποθηκών. Κάθε όροφος είναι ενιαίος χώρος σύμφωνα με την οικοδομική άδεια. Τελικά το κτήριο κατασκευάζεται με διαχωριστικό τοίχο στο μεταξύ τους όριο, που δεν εμφανίζεται στην οικοδομική άδεια. Το 1987 ο καθένας συστήνει πράξη οριζόντιας ιδιοκτησίας για το δικό του τμήμα. Θεωρείτε σύννομες αυτές τις πράξεις ή έπρεπε να είχε προηγηθεί αναθεώρηση της αδείας ; Σήμερα η περιοχή έχει ενταχθεί στο σχέδιο πόλης με κυρωμένη την Πράξη Εφαρμογής και καθένας συνιδιοκτήτης εξακολουθεί να έχει ποσοστό εξ αδιαιρέτου στο όλο οικόπεδο. Η χρήση γης σήμερα είναι αμιγής κατοικία.
MAKAP Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2010 Γιατί σε προβληματίζει η περίπτωση που περιγράφεις, δεδομένου ότι είναι, πλέον, σε σχέδιο πόλεως; Είναι μια διαφορετική μορφή πολυκατοικίας με Ο.Ι. από εκείνες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Στη Γλυφάδα έχω δει ένα ενιαίο οικόπεδο να έχει χωριστεί σε δύο τμήματα και στο ένα έχει ανεγερθεί συνήθης πολυκατοικία ενώ στο άλλο μία διώροφη μονοκατοικία.
ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2010 Αγαπητέ ΜΑΚΑΡ,Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά. Με προβληματίζει επειδή το κτήριο εμφανίζεται ενιαίο στην Οικοδομική Άδεια, δεν ανεγέρθηκε δηλαδή ξεχωριστό κτήριο από τον καθένα, και ο χωρισμός του έγινε χωρίς αναθεώρηση της αδείας. 1. Είναι δηλαδή τώρα όλα τακτοποιημένα από την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο και τις επιμέρους συστάσεις οριζ. ιδιοκτησίας καθένα συνιδιοκτήτη ; 2. Σήμερα μπορούν να κάνουν χρήση π.χ. του Α' ορόφου ως κατοικία, από τη στιγμή που ισχύει μόνο Αμιγής Κατοικία στην περιοχή ή πρέπει να προβούν σε αλλαγή χρήσης μέσω οικοδομικής αδείας ;
MAKAP Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31 , 2010 Από την περιγραφή σου προκύπτει ότι το κτήριο κατασκευάστηκε σύμφωνα με την ΟΑ, με τη διαφορά ότι στην πραγματικότητα κατασκευάστηκαν δύο φέροντες (διαχωριστικοί) τοίχοι αντί ενός. Επομένως, το κτήριο είναι νόμιμο, ως προς το περίγραμμά του και τη χρήση του. Εάν το ερώτημά σου είναι εάν μπορεί ο όροφος, που είχε κατασκευαστεί ως αποθήκη, να χρησιμοποιηθεί ως κατοικία, νομίζω πως ΝΑΙ, μόνον εάν α) το ύψος του ορόφου επιτρέπει κύρια χρήση και β) εκδοθεί ΟΑ. Καλή Χρονιά και σ' εσένα, με ΥΓΕΙΑ και επαγγελματική επιτυχία.
ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 , 2011 Οι διαχωριστικοί τοίχοι που κατασκευάσθηκαν δεν εμφανίζονται στην οικοδομική άδεια όπου κάθε όροφος είναι ενιαίος χώρος. Με την κατασκευή των τοίχων ουσιαστικά υλοποιήθηκε η σύσταση κάθετης / οριζόντιας συνιοδιοκτησίας. Αυτό κανονικά δεν έπρεπε να νομιμοποιηθεί τότε με αναθεώρηση της αδείας ; Μπορεί σήμερα η αλλαγή χρήσης να αιτηθεί μόνο από ένα συνιοδιοκτήτη για το δικό του μόνο τμήμα του πρώτου ορόφου ;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα