Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Κόστος αναθεώρησης αδείας


steveg

Recommended Posts

Καλησπέρα! Θα ήθελα να μου δώσετε μια απάντηση για το εξής:

Έχω εκδόσει άδεια για διόροφη μεζονέτα 203 τ.μ. το Γενάρη του 2009. Πριν ένα μήνα κατέθεσε ο μηχανικός μου αναθεώρηση της άδειας γιατί άλλαξα το σχέδιο του σπιτιου σε έναν όροφο εμβαδού 145 τ.μ. Θα ήθελα να ρωτήσω τι απο τις αμοιβές του μηχανικού και τι απο τα φορολογικά πρέπει να ξαναπληρώσω και τι όχι. Ενδεικτικά αναφέρω οτι η άδεια με επίβλεψη για την μεζονέτα των 203 τ.μ. μου κόστισε 19.908,00 €. Μπορείτε να υπολογίσετε πόσο θα κοστίσει η αναθεώρηση της άδειας τώρα που το σπίτι περιορίζετε σε έναν όροφο και σε 145 τ.μ.

Παρακαλώ απαντήστε μου γιατί είναι ανάγκη.

Link to comment
Share on other sites

Ουσιαστικά μιλάμε για άλλο σπίτι,έτσι δεν είναι;

Κατά τη γνώμη μου πρέπει να ξαναπληρωθούν όλες οι μελέτες (αρχιτεκτονικά, στατικά, μηχανολογικά κλπ) πλην του τοπογραφικού, αφού και στην πραγματικότητα όλες οι μελέτες θα ξαναγίνουν από την αρχή. Ίσως - ίσως - να γλιτώσετε ένα ποσό από την αρχιτεκτονική μελέτη κατά την κρίση του ελεγκτή αν τα παλιά αρχιτεκτονικά μοιάζουν με τα νέα σε κάποιο ποσοστό (το οποίο αν υπάρχει φαντάζομαι θα είναι μικρό εώς και μηδαμινό αφού από διώροφο το κτήριο γίνεται μονώροφο).

 

Ο μηχανικός σας που ξέρει ακριβώς την περίπτωση θα σας ενημερώσει καλύτερα.

 

Πάντως να έχετε στο νου σας οτι όλες σχεδόν οι μελέτες θα πρέπει να γίνουν από την αρχή οπότε λογικό είναι να πρέπει να ξαναπληρωθεί ο συνάδελφος αφού θα ξαναδουλέψει. Η νέα αμοιβή επίβλεψης θεωρώ πως μπορεί να συμψηφιστεί με την παλιά (εφόσον δεν έχει γίνει καμιά εργασία).

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς σας ευχαριστώ πολύ που απαντήσατε τόσο γρήγορα. Με κατατοπίσατε όσον αφορά την αμοιβή του μηχανικού. Με τα φορολογικά όμως τι γίνεται? Τα ξαναπληρώνω όλα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.