strbf Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2010 Ποιές είναι οι τεχνικές δυνατότητες για να περιοριστούν οι οσμές, που δημιουργούνται από την λειτουργία της κουζίνας ενός εστιατορίου ? Ποιά είναι η ισχύουσα νομοθεσία, σχετικά με εκπομπή αέριων ρύπων κλπ. από τέτοιου είδους επιχειρήσεις ? Οποιαδήποτε σχετική πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ πολύ.
gnusselt Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2010 Ξέρω ότι μετά τον απορροφητήρα μπαίνουν σίτες με φίλτρα άνθρακα (καρβουνόσκονη)
petkas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2010 προεδρικο διάταγμα 90/1999. υπήρχαν πάντα οσμές ? ή προέκυψαν τελευταία υποθέτω ότι ο αερισμός δεν είναι επαρκής ή πρέπει να αλλάξουν τα φίλτρα ενεργού άνθρακα αν έχουν να αλλαχθούν πολύ καιρό. .
alej Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2010 Δώσε λίγο περισότερα στοιχεία Οι οσμές παρατηρούνται που; Υπάρχει φαντάζομαι χοάνη και σύστημα εξαερισμού. Οι οσμές παρατηρούνται σε ποια σημεία; Μέσα στο μαγαζί, στην έξοδο των καυσαερίων; Που καταλήγουν αυτά; Στο δώμα...;
strbf Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2010 Χοάνη υπάρχει, φυγοκεντρικός ανεμιστήρας και έξοδος εξαερισμού. Οι οσμές και η τσίκνα βγαίνουν όλες από την έξοδο, που είναι σε ύψος περ. 8μ από το έδαφος, στην οροφή ισογείου κτίσματος, που χρησιμοποιείται για κουζίνα.
alej Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2010 και που ακριβώς υπάρχει η όχληση; Σε ποιο σημείο;
κόκκινος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2010 Στον κεντρικό αεραγωγό εξαερισμού πάνω από τη φούσκα και συνήθως πριν τον ανεμιστήρα πρέπει να είναι εγκατεστημένο ή ηλεκτροστατικό φίλτρο ή φίλτρο ενεργού άνθρακα.
alej Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30 , 2010 @κόκκινος Δεν ισχύει αυτό που λες συνάδελφε, δεν είναι έτσι.
strbf Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31 , 2010 Alej, ο πιο κοντινός ενοχλούμενος είναι μία γειτονική κατοικία (απόσταση 4,5μ, 3 όροφοι, ύψος κτιρίου περ. 14μ). Το ύψος του εστιατορίου είναι περ. 4μ. Κοίτα και το σκίτσο. Οι σχέσεις μεταξύ γειτόνων είναι (για την ώρα) ειρηνικές, κυρίως επειδή ο εστιάτορας εχει παραδεχθεί ότι δημιουργεί πρόβλημα εδώ και καιρό και δέχεται να αναλάβει (μέχρι ένα λογικό ποσό) τα έξοδα της τεχνικής λύσης.
alej Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2010 Το πρόβλημα επομένως δημιουργείται από το χαμηλό ύψος του εστιατορίου. Οι οσμές είναι ενοχλητικές πάντα, απλά στις περισότερες περιπτώσεις επειδή ο αεραγωγός καταλήγει πάνω από τα κτίρια δεν υπάρχουν οχλήσεις. Από το σχήμα καταλαίνω ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να μεγαλώσει σε ύψος ο αεραγωγός. Τα φίλτρα ενεργού άνθρακα είναι πολύ καλή λύση (σε συνδιασμό πάντα με άλλλες διατάξεις φίλτρων) αλλά είναι πανάκριβα και θέλουν συντήρηση συχνά με αυξημένο κόστος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, με ημίμετρα αντιμετωπίζεις την κατάσταση. Διατάξεις φίλτρων μπορούν με μικρό κόστος να βελτιώσουν κάπως την κατάσταση. Σε εταιρείες που κάνουν τέτοια φίλτρα, ή σε εταιρείες που κάνουν στόμια κλπ - ασχολούνται και με αυτά, μπορείς να ρωτήσεις για λύσεις ανάλογα με τα λεφτά που μπορεί ο μαγαζάτορας να διαθέσει. Μπορείς επίσης να ρωτήσεις και στην Νομαρχία και ποιές επιπτώσεις θα έχει σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί ο ένοικος από την λύση που θα προκύψει και αρχίσει τις καταγγελίες κλπ.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα