Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραλίγο εργατικό δυστύχημα στη Χαλυβουργία Ελλάδας


kostassid

Recommended Posts

Σοβαρά ερωτήματα τίθενται για ακόμη μία φορά σχετικά με την ασφάλεια στο χώρο εργασίας και ειδικά στη Δυτική Αττική μετά και το νέο περιστατικό τραυματισμού εργαζόμενου στη Χαλυβουργία Ελλάδας στον Ασπρόπυργο. Όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Χαλυβουργίας Ελλάδας, «Η Ενότητα», ο κ. Παναγιώτης Παπανικολάου τραυματίστηκε ελαφρά κατά τη διάρκεια της δουλειάς του όταν ο δομικός δοκός στήριξης της γερανογέφυρας του φούρνου χύτευσης έσπασε, με αποτέλεσμα να γκρεμιστεί η γερανογέφυρα. Από τύχη επίσης γλίτωσαν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που δούλευαν εκείνη την ώρα καθώς πρόλαβαν και απομακρύνθηκαν.

«Το συγκεκριμένο ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα πολλά ατυχήματα που έχουν γίνει στην επιχείρηση εξαιτίας των πλημμελών μέτρων προστασίας, τα οποία κατ’ επανάληψη έχει καταγγέλλει το σωματείο», σημειώνουν οι εργαζόμενοι, υπογραμμίζοντας την έλλειψη μέτρων ασφαλείας: «Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι την ευθύνη την έχει ο μηχανισμός που έκανε τις μελέτες αντοχής και ότι η προστασία των δομικών στοιχείων ήταν επαρκής. Το ατύχημα όμως αποδεικνύει ότι για μια ακόμα φορά το σωματείο επιβεβαιώνεται όταν επανειλημμένα καταγγέλλει την εταιρεία για τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας και προστασίας».

 

Έλεγχοι και ενίσχυση-αποκατάσταση αν χρειαστεί κατά 99% θα γίνει από συνεργείο της εταιρίας που εργάζομαι. Αν μπορέσω να "μπω" στη δουλειά θα σας ενημερώσω με φωτογραφίες και υλικό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.