Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαστασιολόγηση γεννήτριας


vartz10

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 1 year later...

Θα με βοηθήσετε και μένα? Έχω συνολικά σε ένα κατάστημα 8500 W εγκατεστημενα σε λάμπες, ένα A/C και κάτι μικρά μοτέρ των 300 W. Ο ιδιοκτήτης θέλει να ανεξαρτητοποιηθει από τη ΔΕΗ και δεν μπορεί να βάλει φωτοβολταϊκά όποτε πάμε για γεννήτρια. Το μαγαζί δουλεύει από 9.00 έως τις 15.30 και εννοείται ότι θέλω να τα καλύψω όλα. Αν πάρω μια της τάξης των 10 KVA θα είμαι εντάξει????

Link to comment
Share on other sites

Με ενα προσεγγιστικο load factor στο 0,7, εισαι γυρω στα 12 kVA. 

Προσεξε αυτο που σου ειπε ο @ nvel. 

Επισης ο ιδιοκτητης ξερει οτι τελη προς τον δημο θα τα πληρωνει κανονικα?

Link to comment
Share on other sites

ειμαι περιεργος για ποιο λογο ο πελατης σου θελει να προβει σε αυτη την ενεργεια.

 

Επισης θα ηθελα να μαθω τι θα του πεις οταν θα σε "κυνηγαει" για το επιπλεον κοστος που θα πληρωνει (πλεον των οποιων αλλω προβληματων προκυψουν...)

Link to comment
Share on other sites

Αν οι γεννήτριες ήταν οικονομικότερες στη κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος , όλοι θα είχαν από μια. Αν την θέλει για back - up πάσο. Αλλά για να ανεξαρτητοποιηθεί από ΔΕΗ μεγάλο foul. Εσύ που αναφέρεις πως είσαι ηλεκτρολόγος , κοιτάζεις να δείς πως θα πάρεις τη δουλειά ή να τον συμβουλεύσεις να μην κάνει όνειρα θερινής νυκτός? Χώρια το ότι αν είναι σε κατοικημένη περιοχή , με το που θα την ανάψει την γεννήτρια , oι περίοικοι θα του την κλείσουν. Το μόνο που θα καταφέρει είναι να πετάξει κάτι χιλιάρικα στο βρόντο και μετά , όπως λέει και ο Maneni (#28) να σε πάρει στο κυνήγι.

Αφήστε τους δοκιμασμένους πειραματισμούς και πράξτε αυτό που επιτάσσει η τέχνη μας.

 

Υ.Γ.1 : Χονδρικά χωρίς να συμπεριλάβουμε δημοτικά τέλη , αν κι εφόσον έχει επαγγελματικό τιμολόγιο , ο λογαριασμός της ΔΕΗ (μόνο για το ρεύμα) ζήτημα να φτάνει τα 650 € το μήνα. Τόσα θα δίνει το δεκαπενθήμερο σε πετρέλαιο για να δουλεύει η γεννήτρια . 

Υ.Γ. 2 : Αν θέλει να μειώσει τα έξοδα ΔΕΗ , μπορεί να προβεί σε πιο οικονομικούς τρόπους μείωσης της κατανάλωσης από το να αγοράζει γεννήτρια. Ξεκίνα ειδικά από το φωτισμό

Edited by Stavros Perakis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.