maneni Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 3 , 2014 αφου σου εδωσα ηδη την απαντηση 30KVA * 0,75 = 22,5ΚW 29 / 22.5 = 1.3 ........... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝΙΚΟΣΤΡΙ Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2014 Νικο, το 0,75 τι είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maneni Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 7 , 2014 .....το H/Z είναι 1500rpm prime 30kva με pf 85 μαλλον δεν διαβασα καλα. διορθωσε το σε 0,85 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilektrNikos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2016 Θα με βοηθήσετε και μένα? Έχω συνολικά σε ένα κατάστημα 8500 W εγκατεστημενα σε λάμπες, ένα A/C και κάτι μικρά μοτέρ των 300 W. Ο ιδιοκτήτης θέλει να ανεξαρτητοποιηθει από τη ΔΕΗ και δεν μπορεί να βάλει φωτοβολταϊκά όποτε πάμε για γεννήτρια. Το μαγαζί δουλεύει από 9.00 έως τις 15.30 και εννοείται ότι θέλω να τα καλύψω όλα. Αν πάρω μια της τάξης των 10 KVA θα είμαι εντάξει???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ckiriako Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2016 Ποσες λαμπες, τι τυπου λαμπες, τι κλιματιστικο, ποσα μικρα μοτερ κτλ κτλ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nvel Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2016 Αν πάρω μια της τάξης των 10 KVA θα είμαι εντάξει???? έχεις ενημερώσει τον ιδιοκτήτη για την διάφορα κόστους kWh H/Z-ΔΕΗ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bill22 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2016 Με ενα προσεγγιστικο load factor στο 0,7, εισαι γυρω στα 12 kVA. Προσεξε αυτο που σου ειπε ο @ nvel. Επισης ο ιδιοκτητης ξερει οτι τελη προς τον δημο θα τα πληρωνει κανονικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maneni Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2016 ειμαι περιεργος για ποιο λογο ο πελατης σου θελει να προβει σε αυτη την ενεργεια. Επισης θα ηθελα να μαθω τι θα του πεις οταν θα σε "κυνηγαει" για το επιπλεον κοστος που θα πληρωνει (πλεον των οποιων αλλω προβληματων προκυψουν...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stavros Perakis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2016 (edited) Αν οι γεννήτριες ήταν οικονομικότερες στη κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος , όλοι θα είχαν από μια. Αν την θέλει για back - up πάσο. Αλλά για να ανεξαρτητοποιηθεί από ΔΕΗ μεγάλο foul. Εσύ που αναφέρεις πως είσαι ηλεκτρολόγος , κοιτάζεις να δείς πως θα πάρεις τη δουλειά ή να τον συμβουλεύσεις να μην κάνει όνειρα θερινής νυκτός? Χώρια το ότι αν είναι σε κατοικημένη περιοχή , με το που θα την ανάψει την γεννήτρια , oι περίοικοι θα του την κλείσουν. Το μόνο που θα καταφέρει είναι να πετάξει κάτι χιλιάρικα στο βρόντο και μετά , όπως λέει και ο Maneni (#28) να σε πάρει στο κυνήγι. Αφήστε τους δοκιμασμένους πειραματισμούς και πράξτε αυτό που επιτάσσει η τέχνη μας. Υ.Γ.1 : Χονδρικά χωρίς να συμπεριλάβουμε δημοτικά τέλη , αν κι εφόσον έχει επαγγελματικό τιμολόγιο , ο λογαριασμός της ΔΕΗ (μόνο για το ρεύμα) ζήτημα να φτάνει τα 650 € το μήνα. Τόσα θα δίνει το δεκαπενθήμερο σε πετρέλαιο για να δουλεύει η γεννήτρια . Υ.Γ. 2 : Αν θέλει να μειώσει τα έξοδα ΔΕΗ , μπορεί να προβεί σε πιο οικονομικούς τρόπους μείωσης της κατανάλωσης από το να αγοράζει γεννήτρια. Ξεκίνα ειδικά από το φωτισμό Edited Μάρτιος 21 , 2016 by Stavros Perakis Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannis_g Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2016 συμφωνώ κι εγώ με τον Σταύρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα