Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έναρξη Επαγγέλματος από Μηχανικό Περιβάλλοντος


grtarifas

Recommended Posts

Γεια σας είμαι Μηχανικός Περιβάλλοντος και πρόσφατα βρήκα δουλεία σε ένα γαρεφείο ενός Τπογράφου Μηχανικου. Το αφεντικό μου είναι συναίτερος σε μια εταιρία συμβούλων αποζημιώσεων ακινήτων και με προσέλβε για εργασία σε αυτήν με αντικείμενο απασχόλησης τις αποζημιώσεις αναγκαστικών απαλλοτριώσεων. Η αμοιβή μου είναι με δελτίο παροχής υπηρεσιών οπότε πρέπει να κάνω έναρξη επαγγέλματος.

 

Αν και αποφόιτησα από τη σχολή εδώ και 3 χρόνια και είμαι μέλος του ΤΕΕ εδώ και 2 χρόνια δεν έχω κάνει ακόμα έναρξη μια ποτέ μέχρι τώρα δεν έχω δουλέψει ως μηχανικός. Τώρα που έφτασε η ώρα να κάνω προβληματίζομαι για τους κωδικούς που πρέπει να δηλώσω στην εφορία ώστε να είμαι καλυμένος όχι μόνο για τη δουλεία που κάνω τώρα αλλά και για μελλοντικές, μια και απασχολούμαι στην εταιρία δοκιμάστικά για 2 μήνες και δεν γνωρίζω αν η συνεργασία συνεχιστεί.

 

Αυτό που με προβληματίζει ιδαιτερά είναι τα δικαιώματα τα οποία είναι λίγο ασαφή μια και δεν θέλω να δηλώσω ένα σωρο δρααστηριότητες τις οποίες τελικά πιθανόν να μην έχω δικάιωμα να κάνω. Εμπειρία και συμβουλή από άλλους μηχανικούς περιβάλλοντος που έχουν κάνει έναρξη και εργάζονται θα είναι σίγουρα πολύτιμη.

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Ξεκίνα με εκείνους τους κωδικούς που καλύπτουν τις βασικές δραστηριότητες που μπορείς να αναπτύξεις ως Μηχανικός Περιβάλλοντος. Μελέτες και επιβλέψεις και τα συναφή (αν ήσουν Πολιτικός Μηχανικός θα σου έλεγα αναλυτικότερα...). Οποτεδήποτε θελήσεις να επεκτείνεις το πεδίο δραστηριοτήτων σου, πηγαίνεις στο μητρώο της ΔΟΥ σου και κάνεις μεταβολή...

 

Καλή αρχή! [Είναι (σχεδόν) το ήμισυ του παντός!]

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον κάτι τέτοιο θα κάνω. Ένας φίλος μου πάντως (χωροτάκτης) όταν έκανε έναρξη έβαλε επιπλέον και τη δραστηριότητα του συμβούλου επιχειρήσεων. Νομίζω ότι αυτό μπορώ να το βάλω και εγώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.