noland Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2010 Σε διαγράμματα αναδασμών & διανομών του Υπουργείου Γεωργίας κλ 1:5.000 υπάρχουν 2 ειδών συμβολισμοί οροσήμων: α. Με μικρά μαύρα τετράγωνα και β. με μικρούς κύκλους. Μήπως γνωρίζει κάποιος τι ακριβώς συμβολίζει το καθένα; Τα μαύρα τετράγωνα υποδηλώνουν τετραγωνικό κτιστό ορόσημο από μπετό ή υποδηλώνουν καθετότητα μεταξύ των εφαπτόμενων ορίων; Τα μήκη μετρώνται από το κέντρο των οροσήμων (εφόσον και αυτά έχουν κάποιες διαστάσεις) ή από τις άκμες τους όπως φαίνεται συνήθως στα σχετικά διάγραμματα; Τα κυκλικά ορόσημα συμβολίζουν σιδηροπάσσαλο; Υπάρχει περίπτωση να μην έχουν μπει ποτέ; Τι γίνεται στις περιπτώσεις που το άθροισμα των επιμέρους αναγραφόμενων μηκών στο διάγραμμα των κληροτεμαχίων εμφανίζει μεγάλες διαφορές (π.χ. >3-4μ) από το συνολικό μήκος που προκύπτει από τον αναλυτικό υπολογισμό από τις συντεταγμένες των οροσήμων; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας, πιστεύω ότι το θέμα είναι χρήσιμο και θα το έχουν αντιμετωπίσει πολλοί συνάδελφοι.
ΘΕΟΧΑΡΗΣ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2010 συνάδελφε noland΄ συνήθως ο συμβολισμός είναι με τετραγωνάκι αν το ορόσημο χρησιμοποιήθηκε για στάση μπαίνει και κύκλος σε αρκετά διαγράμματα με κύκλους συμβολίζονται ορόσημα,που δεν έχει γίνει επισήμανση μετράμε απο το "κέντρο" του συμβόλου στις περιπτώσεις διαφορών στα μήκη ανάμεσα σε αυτά που αναγράφονται και σε αυτά που προκύπτουν απο τις αναλυτικές συντεταγμένες άν αυτές είναι διαθέσιμες υπερισχύουν οι αναλυτικές συντεταγμένες και οι επιμέρους πλευρές των γεωτεμαχίων μικραίνουν/μεγαλώνουν αναλογικά τα ξαναλέμε
noland Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2010 Συνάδελφε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Έχει κανείς ποτέ βρεί ορόσημα (όχι τριγωνομετρικά) από παλιούς αναδασμούς (δεκαετία '70) για να μας πεί πώς είναι, ώστε να ξέρουμε τι ψάχνουμε; Το εμβαδόν που αναγράφεται στους κτηματολογικούς πίνακες έχει προσδιοριστεί γραφικά (με εμβαδόμετρο) από το διάγραμμα 1:5.000 ή αναλυτικά; Διότι βλέπω αποκλίσεις της τάξης του 10-20%.
ΘΕΟΧΑΡΗΣ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2010 συνήθως είναι σχήματος κύβου ή παραλληλεπίπεδου ή κόλουρου πρίσματος και κατασκευασμένα απο μπετό τα εμβαδά έχουν προκύψει με εμβαδομέτρηση με πολικό εμβαδόμετρο και σε σπάνιες περιπτώσεις απλών σχημάτων (ορθογώνιο,τετράγωνο,τραπέζιο) με υπολογισμούς (όχι βέβαια με χρήση αναλυτικών συντεταγμένων) σε κλίμακα 1/5000 ο μέσος όρος αποκλίσεων σε εμβαδό είναι της τάξης των +/- 70τ.μ ανα στρέμμα τα ξαναλέμε
noland Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4 , 2010 Ευχαριστώ πολύ Θεοχάρη. Αν κάποιος άλλος συνάδελφος έχει σχετικές εμπειρίες στην αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων είναι ευπροσδεκτες.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα