Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αιγιαλός στα 2/3 του οικοπέδου


Recommended Posts

Σε οικόπεδο 385 τ.μ. σε παραλιακό προ του 1923 οικισμό χωρίς οριοθετημενα όρια το οικόπεδο έχει σχήμα ορθογώνιο 12,5*30 ο αιγιαλός έχει καθοριστει και είναι παραλληλος με την πλευρά των 30 μέτρων αλλα τελειώνει καλύπτωντας τα 2/3 του οικοπέδου.

Η υπηρεσία ισχυρίζεται ότι εφόσον δεν το καλυπτει όλο το οικόπεδο ο αιγιαλός το οικόπεδο δεν ειναι οικοδομήσιμο αλλα χρειάζεται να χαραξουμε αιγιαλό.

Τι λύσεις υπάρχουν πλην φυσικά την χαραξη του αιγιαλόυ?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Το ότι "ο αιγιαλός δεν καλύπτει όλο το οικόπεδο και είναι μη οικοδομήσιμο" δεν είναι κάπως αντιφατικό ; Δηλαδή με τη ζώνη παραλίας υπερβαίνουμε τα όρια του οικοπέδου ;

Κι αφού ο αιγιαλός έχει καθορισθεί τι εννοείς με τη "χάραξη αιγιαλού" ;

Link to comment
Share on other sites

@andreas1976

Βασικά, δεν αναφέρεις αν ο αιγιαλός και η παραλία καθορίστηκαν με τις διατάξεις του 2971/2001 ή με εκείνες του προηγούμενου νόμου (2344/1940). Ο ισχύων νόμος καθορίζει, στα άρθρα 5 και 7, τη διαδικασία χάραξης των γραμμών αιγιαλού και παραλίας, γενικά και ειδικά σε οικισμούς.

Link to comment
Share on other sites

Ο αιγιαλός χαρακτηκε το 2004 λογω μιας μελέτης ενός λιμανιου που υπάρχει κοντα στο οικόπεδο, και τελειώνει στα 2/3 του οικοπεδου δηλαδή από τα 30 μέτρα που ειναι η μεγάλη πλευρα του οικοπέδου ο αιγιαλός καλυπτει τα 20 μετρα. Φυσικά μπορω να χαραξω τον υπολοιπο αιγιαλο δηλαδη να συνεχισω απο εκει που σταματησε και να χαραξω για 500 μετρα οπότε το οικοπεδο θα καλυπτεται πλήρωσ απο τον αιγιαλο αλλα αυτό θα παρει 6μηνεσ με ένα χρονο και ο ιδιοκτητησ πιεζει ώστε να εχει την αδεια του φετος.

 

Παρακαλώ πολύ συμπληρώστε την ειδικότητά σας, αν φυσικά είστε συνάδελφος.

Ευχαριστώ, GRTOPO

Link to comment
Share on other sites

Τώρα που ξεκαθάρισες αφενός ότι ο αιγιαλός καθορίστηκε με τον 2971/2001 αφετέρου ότι η καθορισμένη γραμμή του αιγιαλού χαράχτηκε καλύπτοντας τα 2/3 του προσώπου του οικοπέδου, πρέπει να πεις αφενός πόσο και αν επηρεάζει η γραμμή αυτή το οικόπεδο αφετέρου τι γίνεται με τη γραμμή παραλίας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.