Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Ερώτηση για χτισιμο βεραντας


mary_c

Recommended Posts

Έχω αγοράσει μια μεζονέτα από η οποια δεν μου έχει παραδωθεί ακόμα(δεν έχει ολοκληρωθειη κατασκευή της), άλλα είναι θέμα ημερών.Δεν εχουμε συνδεθει ακόμα με την ΔΕΗ. Ανακάλυψα όμως ότι εχει χτιστεί η κάτω βεράντα για να μεγαλώσει το σαλόνι κατα 2,5 τ.μ.,χωρις αυτο να υπαρχει στην αδεια και στα σχεδια. Τι κυρώσεις θα εχω και ποιο θα είναι το προστιμο; Τι μπορώ να κάνω ώστε να νομιμοποιηθει και να μπω μεσα γρήγορα;

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να απευθυνθείτε σε μηχανικό ο οποίος θα ελέγξει το ακίνητο.

Αν είναι όπως τα λέτε, τότε πρόκειται για αυθαιρεσία.

Το πρόστιμο είναι δύσκολο να υπολογιστεί χωρίς να έχουμε στοιχεία. Ο μηχανικός που θα εξετάσει το ακίνητο θα σας πει. Πάντως για αυθαίρετα μετά το 2003 τα πρόστιμα είναι τσουχτερά.

Αν γίνει καταγγελία τότε εκτός από πρόστιμο θα έχετε και ποινικές κυρώσεις.

Για την νομιμοποίηση, αν και εφόσον είναι δυνατή, πρέπει να εξετάσει ο μηχανικός σας ένα μεγάλο αριθμό θεμάτων, να κάνει αυτοψία, να ελέγξει τα σχέδια. Δεν είναι δυνατό να σας απαντήσουμε διαδικτυακά καθώς κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τις συμβουλες! Την μεζονετα την αγόρασα από εταιρεια που ιδιοκτήτης είναι ο μηχανικός που έχει βγάλει τα σχέδια, παραδέχεται ότι είναι αυθαίρετο, αλλά επιμένει ότι θα μας αφήσει συντελεστη για ότι ενδεχομενως συμβει να μπορει να μας το νομιμοποιησει αναλαμβάνοντας όλες τις ευθύνες. Η άλλη λυση που θέλουμε εμείς είναι να μας το νομιμοποιήσει τώρα και μας έχει πει οτι μπορει να το κανει αλλα θα διαρκέσει τουλάχιστον 3 μήνες, θα πρέπει λέει να αλλάξει τα σχέδια και την αδεια, ισχύει αυτό; Αυτό που μας δυσκολευει εμας είναι ότι θέλουμε να μπούμε τώρα στο σπίτι, αλλά μας είπε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε ρευμα αν δεν νομιμοποιηθει πρωτα.Συγνώμη, αλλα έχουμε μείνει στο δρόμο, δεν ξερουμε πως να αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό και αν πρέπει να τους εμπιστευτούμε.

Το σπίτι ειναι περιπου 80 τ.μ. και εχει αντικειμενική αξια 50.000ευρω

η αυθερεσία ειναι 2,5τ.μ.

Link to comment
Share on other sites

Το νομικό καθεστώς (νομοθεσία, νομολογία) που διέπει το ζήτημα των ευθυνών σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απέραντο, πολύπλοκο, και άγνωστο σε όλους εκτός των πραγματικά "ψαγμένων" μηχανικών. Πραγματικά, θα ήταν ανεύθυνο να προσπαθήσει κανείς να προσφέρει συμβουλές εξ αποστάσεως και χωρίς να αποκτήσει βαθειά γνώση του συγκεκριμένου προβλήματος. Ωστόσο, για να πάρεις μία ιδέα της πολυπλοκότητας, θα σχολιάσω απλώς ότι ήδη έχεις υπογράψει με τον δικηγόρο σου ένα συμβόλαιο που λέει ότι αγοράζεις νόμιμο κτίσμα και οι σχετικές δηλώσεις με την υπογραφή σου βρίσκονται στην εφορία.

Για αρχή αναζήτησε έναν μηχανικό εμπιστοσύνης που θα αναλάβει υπεύθυνα να σε ενημερώσει για το θέμα και θα σου υποδείξει τις κατάλληλες ενέργειες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.