Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πλάτος δρόμου προ του '23


bilis

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει προεδρικό διάταγμα σχετικά με το πλάτος των δρόμων εντός οικισμού,σε οικισμό προ του ' 23 σε επαρχία-χωριό.Επειδή ο γείτονάς μου έχει χτίσει μάντρα και έχει στενέψει το πλάτος του δρόμου και συνεπώς από τον αρμόδιο δήμο δεν υπάρχει ενδιαφέρον εξέτασης της νομιμότητας του έργου θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποια άλλη υπηρεσία που μπορώ να απευθυνθώ καθώς και τι έγγραφα-στοιχεία χρειάζονται για να αποδείξω τα παραπάνω.Σημείωση:Ρώτησα για τα παραχωρητήρια(διότι ο δρόμος κατασκευάστηκε από παραχωρητήρια τμημάτων οικοπέδων αλλά δεν υπάρχουν πουθενά).

 

Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille

Link to comment
Share on other sites

Το πδ του 1981 σχετικά με τη δόμηση σε οικισμούς προ 23 αναφέρει ότι το οικόπεδο πρέπει, εκτός από το εμβαδόν (κανόνας, παρεκκλίσεις), να έχει πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο (ΚΧ), χωρίς να ορίζεται το ελάχιστο πλάτος του.

 

Η απόδειξη του στενέματος του δρόμου μπορεί να γίνει είτε με παλαιά τοπογραφικά διαγράμματα, στα οποία αποτυπώνεται αυτός ο δρόμος είτε με φωτοερμηνεία αεροφωτογραφιών κατάλληλης (ως προς τη χρονολογία) φωτοληψίας και κλίμακας. Νομίζω, όμως, ότι το θέμα αυτό περιλαμβάνεται στην αρμοδιότητα του δήμου, ο οποίος οφείλει να συντηρεί και να προστατεύει τους ΚΧ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.