Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Ερώτηση για αλλαγή χρήσης


Todoros

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Ονομάζομαι Γιάννης Τόντορος και δεν είμαι μηχανικός, δομικός, ή αρχιτέκτονας. Είμαι ιδιώτης. Πήρα μια απόφαση δεδομένου ότι έχω κάποια χρήματα στην άκρη κι ότι μπορώ να δανειστώ άλλο ένα ποσό από τράπεζα. Θέλω ν' αποκτήσω το δικό μου σπίτι, αλλά θέλω να είναι αυτόνομο.

Ως τώρα κοίταγα για οικόπεδα κι η αλήθεια είναι πως είχα απογοητευτεί. Είτε που έβρισκα πολύ ακριβά και ιδιαίτερα μεγάλα οικόπεδα ιδανικά για κατασκευαστές κι όχι για ιδιώτες, είτε που έβρισκα οικόπεδα σε καλή τιμή αλλά με πολύ μικρή πρόσοψη, είτε που είχαν κάποιο άλλο πρόβλημα.

Επομένως πήρα την απόφαση κι άρχισα να κοιτάω ημιτελή κτίσματα σε δικό τους οικόπεδο. Πρόσφατα βρήκα ένα κτίριο που μ' ενδιαφέρει ιδιαίτερα διότι καλύπτει και τις ανάγκες μου και δεν έχει εξωφρενική τιμή. Πρόκειται για ένα κτίσμα που αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρωθεί μόνο ο σκελετός και η τοιχοποιϊα. Δηλαδή για να σας δώσω να καταλάβετε, έχει κολώνες, τούβλα, διαμορφωμένη διαρρύθμιση και δεν έχει ούτε στοκαρισμένους τοίχους, ούτε περασμένα ηλεκτρολογικά και υδραυλικά, ούτε πορτοπαράθυρα.

Βρίσκεται σε τρία επίπεδα. Στον 1ο όροφο και το 2ο έχει μια μεζονέτα 127 τετραγωνικών, ενώ στο ισόγειο ένα κατάστημα 63,25 τετραγωνικών. Εγώ αυτό το κατάστημα δεν το θέλω, δε μου χρειάζεται ενώ κάποια στιγμή επιδιώκω να πάρω τους γονείς μου μαζί μου και θα ήθελα να το μετατρέψω σε δυάρι. Μπορώ να κάνω αλλαγή χρήσης; Να πάρω δηλαδή τέτοια άδεια; Πόσο να υπολογίσω ότι θα μου κοστίσει;

Δεν απευθύνομαι σε κάποιο μηχανικό διότι η συμφωνία με τον πωλητή είναι πως με ένα έξτρα ποσό και ένα συμφωνητικό με ειδικές ρήτρες θα το τελειώσει εκείνος. Αλλά θέλω να κανονίσω τη συνάντηση να πάρω το φάκελο του ακινήτου και να δώσω προκαταβολή. Δε μπορώ όμως να το κάνω αυτό έαν δεν ξέρω αν γίνεται αυτό που θέλω. Επιπλέον πιστεύω πως το κόστος της άδειας αλλαγής ίσως να είναι ένα σημαντικό ''χαρτί'' για να του κατεβάσω την τιμή τουλάχιστον όσο πρόκειται να μου κοστίσει αυτή η άδεια.

Τέλος δεν ξέρω αν αυτό έχει κάποια σχέση, αλλά το κτίσμα στη σημερινή του μορφή έγινε το 1994 έκτοτε δεν προχώρησε.

Ευχαριστώ πολύ,

Γιάννης Τόντορος

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να κάνεις αναθεώρηση της υπάρχουσας οικ. αδ. για αλλαγή αρχιτεκτονικών ισογείου ορόφου.Θα σου πρότεινα να μιλήσεις με κάποιον μηχανικό που εμπιστεύεσαι και να συζητήσετε το θέμα.Καλό θα ήταν να κάνεις μια εξέταση στην οικοδομή και στην κατάσταση που βρίσκεται αν 16 χρόνια τώρα είναι σε ημιτελή κατάσταση.Θεωρώ ότι δεν είναι καλή σκέψη να εμπιστευθείς την αποπεράτωση της οικοδομής σε κάποιον που δεν το έχει κάνει εδώ και 16 χρόνια.

Την τιμή θα στην πεί ένας μηχανικός όταν εξετάση τον φάκελο σου.Δεν υπάρχει νέτα τιμή.Προκύπτει ανάλογα με τις εργασίες που θα κάνεις,με αναλυτική προμέτρηση εργασιών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.